Co się stanie, gdy zjesz za dużo orzechów? Skutki uboczne mogą być wyjątkowo przykre Natalia Gregorowicz 25.07.2021
Jak dobrze korzystać z lodówki? Niewiele osób zna odpowiedź na to z pozoru banalne pytanie Zuzanna Kowalewska 24.07.2021
„Można wręcz umrzeć ze śmiechu, zupełnie tak jak umierają osoby chore”. Janina Bąk o koszulkach z „zabawnym” rysunkiem o anoreksji Ewelina Kaczmarczyk 21.07.2021
Ryzyko zachorowania na endometriozę wzrasta dwukrotnie u kobiet jedzących czerwone mięso – wynika z badań Ewelina Kaczmarczyk 19.07.2021
Kawa ma ważne oznaczenia na opakowaniach. O czym nas informują i dlaczego powinnyśmy zwracać na nie uwagę? Ewelina Kaczmarczyk 17.07.2021
Mikołaj Choroszyński: Cukier to substancja, która w nadmiarze jest dla nas toksyczna, uszkadza wszystko na swojej drodze Anna Jastrzębska 16.07.2021
Chcesz schudnąć? Postaw na białko i wybierz jajka zamiast płatków śniadaniowych Anna Chorowiec 12.07.2021
Materiały promocyjne Materiały promocyjne „Dysbioza jelitowa”, czyli zdrowie zaczyna się w jelitach redakcja Hello Zdrowie 12.07.2021
Piwo bezalkoholowe – czy jest zdrowe? Wyjaśniają żywieniowcy z profilu „Dietetyka nie na żarty” Ewa Wojciechowska 09.07.2021
Co zawierają gumy do żucia? Jagna Niedzielska, która sprawdziła skład popularnych gum, nie ma dobrych wieści Marta Dragan 06.07.2021
„W codziennej diecie warto mieć produkty, które przyspieszają przemianę materii” – zaznaczają dietetycy z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 05.07.2021
Zjadłaś robaczywe czereśnie i zastanawiasz się, czy to mogło ci zaszkodzić? Sprawdź, co mówi dietetyczka w tej sprawie Marta Dragan 02.07.2021
Okno żywieniowe w Hashimoto i insulinooporności. „Bez leków spadły nam poziomy glukozy i insuliny na czczo” Ewa Wojciechowska 01.07.2021
Uważaj na ilość octu jabłkowego w twojej diecie. Może zaszkodzić zębom – ostrzega lek. stom. Monika Stachowicz Ewelina Kaczmarczyk 30.06.2021
6 przepisów na zdrowe desery z kilku składników. Podpowiada Agnieszka Stolarczyk Magdalena Bury-Motyl 26.06.2021
Twoja skóra potrzebuje nawilżenia? Wraz z dietetyczką Agatą Lewandowską przyjrzyj się swojemu menu! Magdalena Bury-Motyl 25.06.2021
GIS wycofuje ze sprzedaży kaszę gryczaną dostępną w Biedronce. „Nie należy spożywać tej partii produktu” Ewelina Kaczmarczyk 25.06.2021
„Rośliny są największą apteką świata. Każda z nich, a szacuje się, że obecnie mamy nazwanych i opisanych około 450 000 gatunków, może mieć potencjał leczniczy” – mówi Ruta Kowalska Marta Chowaniec 23.06.2021
Jagna Niedzielska: Ci, którzy mówią, że nie potrafią gotować, po prostu nie potrafią kombinować Marta Krupińska 20.06.2021
Kawa filtrowana, po turecku czy z french pressu? Dietetyk podpowiada, w jaki sposób ją przygotowywać, żeby uniknąć wzrostu poziomu „złego” cholesterolu Ewelina Kaczmarczyk 16.06.2021
„Nigdy w kulinarnym życiu nie róbcie tego bobowi”. Sylwia Majcher wyjaśnia, jak gotować bób, żeby go nie zmarnować Marta Dragan 15.06.2021