Przejdź do treści

Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO]

Do wyświetlenia tego materiału z zewnętrznego serwisu (Instagram, Facebook, YouTube, itp.) wymagana jest zgoda na pliki cookie.Zmień ustawienia

Podoba Ci
się ten artykuł?
Podoba Ci
się ten artykuł?

Masz w szafce kuchennej produkty, których termin ważności minął? Sprawdź, czy możesz ich jeszcze użyć. Nie wszystko się tak szybko psuje. Agnieszka Pocztarska, autorka bloga i profilu na Instagramie „Czytamy etykiety” wyjaśnia, co dokładnie oznaczają sformułowania na opakowaniach produktów spożywczych „spożyć przed” i „spożyć do”.

Ekspertka w rozmowie z Kamilą Ryciak podpowiada, które produkty spożywcze mogą być zdatne do spożycia po dacie ważności. „To nie jest tak, że te produkty następnego dnia się zepsują i są do wyrzucenia. Ja jestem bardzo przeciwna wyrzucaniu” – mówi Pocztarska.

Rozmowę znajdziesz na naszym kanale na Youtube.

Zobacz także

Podoba Ci się ten artykuł?

Powiązane tematy: