Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO]
Podoba Ci
się ten artykuł?
się ten artykuł?
Masz w szafce kuchennej produkty, których termin ważności minął? Sprawdź, czy możesz ich jeszcze użyć. Nie wszystko się tak szybko psuje. Agnieszka Pocztarska, autorka bloga i profilu na Instagramie „Czytamy etykiety” wyjaśnia, co dokładnie oznaczają sformułowania na opakowaniach produktów spożywczych „spożyć przed” i „spożyć do”.
Ekspertka w rozmowie z Kamilą Ryciak podpowiada, które produkty spożywcze mogą być zdatne do spożycia po dacie ważności. „To nie jest tak, że te produkty następnego dnia się zepsują i są do wyrzucenia. Ja jestem bardzo przeciwna wyrzucaniu” – mówi Pocztarska.
Rozmowę znajdziesz na naszym kanale na Youtube.
Podoba Ci się ten artykuł?
Powiązane tematy:
Polecamy

01.12.2023
JEŚĆ CZY BYĆ: Głód i obżarstwo – siły, które stworzyły cywilizację

30.11.2023
Niezwykle pikantne chipsy wycofane ze sprzedaży. „Ostrzeżenia z całej Europy”

28.11.2023
Cukier brązowy to nie zawsze cukier trzcinowy. Jakie są różnice?

27.11.2023