Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO]
Masz w szafce kuchennej produkty, których termin ważności minął? Sprawdź, czy możesz ich jeszcze użyć. Nie wszystko się tak szybko psuje. Agnieszka Pocztarska, autorka bloga i profilu na Instagramie „Czytamy etykiety” wyjaśnia, co dokładnie oznaczają sformułowania na opakowaniach produktów spożywczych „spożyć przed” i „spożyć do”.
Ekspertka w rozmowie z Kamilą Ryciak podpowiada, które produkty spożywcze mogą być zdatne do spożycia po dacie ważności. „To nie jest tak, że te produkty następnego dnia się zepsują i są do wyrzucenia. Ja jestem bardzo przeciwna wyrzucaniu” – mówi Pocztarska.
Rozmowę znajdziesz na naszym kanale na Youtube.
Podoba Ci się ten artykuł?
Powiązane tematy:
Polecamy
18.09.2024
Wyższe opłaty za marnowanie żywności. Resort rolnictwa szykuje zmiany. „Przepis obejmuje wszystkie placówki”
28.08.2024
Inspektorzy skontrolowali dostępne w sklepach kawy i herbaty. W składzie wykryli cement, pióra i plastik
12.08.2024
Mycie nie usuwa pestycydów z owoców. Naukowcy twierdzą, że jest tylko jeden sposób, by się ich skutecznie pozbyć
Materiały promocyjne
08.08.2024
Dieta na zdrowe stawy – co jeść i suplementować, by cieszyć się ich sprawnością
Podoba Ci
się ten artykuł?
się ten artykuł?