14.03.2024
Zdrowa żywność
Piszemy o żywności nieprzetworzonej, bez dodatków chemicznych, która dostarcza organizmowi niezbędnych mu składników odżywczych: węglowodanów, zdrowych tłuszczów i białek. Wspólnie z ekspertami zastanawiamy się też, jaka dieta jest najlepsza oraz których składników unikać. To tutaj znajdziesz również rozmowy z dietetykami, którzy wyjaśniają najbardziej zawiłe pojęcia dietetyczne.
Popularne tematy w tej kategorii:
Polecane
Najnowsze
W truskawkach z Biedronki wykryto groźnego wirusa. Wywołuje zapalenie wątroby typu A
Zdrowe przyprawy – oto 7 roślin i ziół, które powinnaś mieć na półce
Toksyczna pleśń w napoju z Lidla. GIS ostrzega: szczególnie groźna dla kobiet w ciąży
Czy warto pić mleko ryżowe? Składniki odżywcze i sprawdzony przepis
To koniec kultowego lunchu? Kanapka z szynką i serem zakazana na szkolnych stołówkach
Herbatka dla niemowląt pilnie wycofana. „Przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu ołowiu”
Ile antybiotyków zawiera mięso drobiowe? Sprawdził to dietetyk Arkadiusz Matras
Mięso drobiowe wycofane ze sprzedaży. Powodem zanieczyszczenie mikrobiologiczne
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany
Ten składnik jest stosowany od wieków! Na co pomaga tran?
JEŚĆ CZY BYĆ: Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
Właściwości soli. Czy taki diabeł straszny jak go malują?
Olej kokosowy w kosmetyce – czy warto po niego sięgnąć?
Ranking najgorszych produktów mięsnych. Pierwsze miejsce zajął polski przysmak
Niezwykle pikantne chipsy wycofane ze sprzedaży. „Ostrzeżenia z całej Europy”
Przechowywanie przypraw. Czy ma to znaczenie, gdzie się je trzyma?
Olejek rycynowy – zastosowanie i działanie „dłoni Chrystusa”
Ciasta bezglutenowe – alternatywa dla słodkich klasycznych wypieków
Zamiennik cukru – dlaczego i czym warto zastępować cukier?
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany