Diety

Dieta to często hasło-zapalnik. Trudno znaleźć kobietę – niezależnie od budowy ciała – która nie jest akurat po, w trakcie, lub na etapie jej planowania. Obiegowo rozumiemy słowo ‘dieta’ jako nierozerwalnie związane z odchudzaniem, a przecież oznacza całość sposobu odżywiania się – bez względu na cel i funkcję. W tym dziale znajdziesz rzetelne oceny diet – i tych pomagających w zmianie sylwetki, i skoncentrowanych na poprawie wyglądu włosów czy cery. Czy warto, jak się przygotować, i przede wszystkim – jak to zrobić zdrowo i bezpiecznie – radzi Hello Zdrowie.

Najnowsze

oczy

Co jeść, aby mieć zdrowe i sprawne oczy?

Szybka utrata wagi – o czym może świadczyć nagłe chudnięcie?

Urozmaicaj i próbuj, czyli wegetariański tuning dnia

płatki śniadaniowe

7 „odchudzających” produktów, które… nie odchudzają!

8 rzeczy, za które pokocha cię twoja trzustka

8 rzeczy, za które pokocha cię twoja trzustka

20 rzeczy, przez które nie możesz schudnąć

Omlet fit – przepis na zdrowy omlet z bananem

Śliwka – właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Najciekawsze przepisy

kobieta pijąca koktajl

„Czysta micha” wcale nie taka czysta! Dlaczego trend „clean eating” przynosi więcej szkody niż pożytku?

Dieta po usunięciu woreczka żółciowego – zalecenia żywieniowe, przykładowy jadłospis

Meal prep – co to jest i jak go zaplanować? Menu na trzy dni

Gruszkowe brownie bez pieczenia. Poznaj deser doskonały!

tofu

Tofu wcale nie musi być nudne. Podkręcamy kultowy ser!

Jak długo trzeba jeść awokado, żeby obniżyć poziom cholesterolu? Zaskakujące wyniki nowego badania

Jak długo trzeba jeść awokado, żeby obniżyć poziom cholesterolu?

7 naturalnych składników wzmacniających odporność

„Bycie na diecie stało się w naszej kulturze atrybutem kobiety”. Psychodietetyczka Małgorzata Akkus wyjaśnia, dlaczego diety odchudzające są nieskuteczne i dlaczego warto zacząć jeść intuicyjnie

„Bycie na diecie stało się w naszej kulturze atrybutem kobiety”. Małgorzata Akkus tłumaczy, jak jeść intuicyjnie i dlaczego diety odchudzające są nieskuteczne

Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie

Wegańskie tarty z borówkami

Wegańskie tarty z kremem kokosowym i borówkami. Pyszny, sezonowy deser!

Marta Stoberska: Kiedyś usłyszałam, że nie wyglądam jak trenerka. Bo co? Bo nie mam kraty na brzuchu i trzęsie mi się skóra na tyłku?

Plan żywieniowy – jak go ułożyć? Co jeść, by zdrowo się odżywiać?

10 superfoods, które lepiej działają w parze

Lody

Wegańskie lody bakaliowe. Nie zawierają dodatkowego cukru, śmietany ani mleka

Dieta na urlopie. Jak uniknąć niezdrowych pułapek?

Witariańskie lato

Witariańskie lato. Poznaj trzy pomysły na warzywa i owoce

Koszerność – co to znaczy? Kuchnia i jedzenie koszerne

Pacjentka je zupę

Siostra Bożenna dotkliwie o diecie szpitalnej: „Stan odżywienia 70 proc. pacjentów ulega pogorszeniu podczas hospitalizacji”

Natalia Siwiec uważa, że głodówki są "superzdrowe". Co na to dietetyczka?

Natalia Siwiec uważa, że głodówki są „superzdrowe”. Co na to dietetyczka?

Konrad Budzyk: „Kiedy ktoś mówi, że chce być wege, ale nie ma czasu na stanie przy garach, to wymówka”

Przekąski na grilla – podpowiadamy, jak zdrowo grillować potrawy i podajemy przepisy

kokosowa quinoa

Kokosowa quinoa z truskawkami. Świetna propozycja na śniadanie albo przekąskę w upalny dzień

Diety na przytycie – jak komponować jadłospis, by zdrowo zwiększyć wagę?

Diety na przytycie – jak komponować jadłospis, by zdrowo zwiększyć wagę?

Glicyna – budowa, właściwości, źródła w pożywieniu. Czy glicyna pomaga w bezsenności?

Te proste zmiany sprawią, że będziesz bardziej najedzona i będziesz lepiej się czuła. Podpowiada Anna Reguła

Ciągle jesteś głodna, mimo że wcale nie jesz mało? Anna Reguła wyjaśnia, jaki błąd możesz popełniać

Owoce na kolacje - czy rzeczywiście lepiej tego unikać? Odpowiadają ekspertki Czytamy Etykiety

Owoce na kolacje – czy rzeczywiście lepiej tego unikać? Odpowiadają ekspertki portalu „Czytamy Etykiety”

Kasza owsiana – właściwości odżywcze i sposób gotowania

Nie, dziękuję, jestem na diecie

Chcesz jeść zdrowo, ale bliscy kuszą cię słodkościami? Naucz się mówić NIE!

Kleik ryżowy na biegunkę dla dzieci i dorosłych – przepis

Kiedy pić białko – przed treningiem czy po treningu? Ile białka potrzebujesz?

Ciasto

Co zrobić z ciastem po świętach? Podpowiada psychodietetyczka dr Anna Januszewicz

Wielkanoc na diecie wegańskiej – jak poradzić sobie w święta bez jaj?

Wielkanocna baba orkiszowa. Znacznie zdrowsza niż klasyczna

Wielkanocna baba orkiszowa. Znacznie zdrowsza niż klasyczna

Julia Trawińska

Jak badanie genetyczne przełożyć na naszą dietę? Julia Trawińska o nutrigenetyce [WIDEO]

Jajecznica to banalna potrawa? Możesz sprawić, że będzie idealna

Pułapki diety wegetariańskiej. Natkniesz się na nie na pewno, jeśli planujesz zrezygnować z jedzenia mięsa

Nowa "dieta cud", która podbija Hollywood - dieta bulionowa. Dietetyczka wyjaśnia, czy słusznie zyskała sławę

Nowa „dieta cud”, która podbija Hollywood – dieta bulionowa. Dietetyczka wyjaśnia, czy słusznie zyskała sławę

Ryż basmati – indeks glikemiczny, jak gotować ten typ ryżu

śniadanie

6 argumentów za tym, żeby jeść śniadanie

Kobieta je lody

7 dietetycznych mitów. O których definitywnie możesz zapomnieć?