„Zawsze, w każdym miejscu są rośliny, dzikie warzywa, które możemy zjeść. One są wszędzie, tylko my ich nie widzimy” – mówi Justyna Pargieła, ziołoznawca Marta Chowaniec 30.10.2019
„Miałam łzy w oczach, kiedy rozmiarówka kończyła się na L, a ja nosiłam XXL. Do tego doprowadziłam się poprzez zajadanie smutków słodyczami” – mówi Jessica Meinhard Ewa Podsiadły-Natorska 29.10.2019
Wydaje ci się, że jesz za dużo cukru? Dietetyczka tłumaczy, jak zmniejszyć apetyt na słodkie Magdalena Bury-Motyl 28.10.2019
„Biedniejsi są grubsi, jedzą gorzej i więcej się ruszają…” Czy tak jest w rzeczywistości? Joanna Dronka-Skrzypczak napisała, co o tym myśli Magdalena Bury-Motyl 26.10.2019
Pierniczkowy krem z batatów? Już teraz wypróbuj świąteczny przepis Niekoniecznie Dietetycznie Anna Sierant 25.10.2019
Podajesz dziecku rosół na rozwolnienie? Uważaj! Sprawdź, co pisze lek. med. Róża Hajkuś Ewa Wojciechowska 25.10.2019
„Radość mam wewnątrz siebie i dzięki temu mogę się z nią dzielić”. Magdalena Jaskółka o tym, co jest ważne w życiu każdej kobiety Magdalena Bury-Motyl 24.10.2019
Pobudzający tonik. Najlepsza rzecz, którą możesz zrobić dla swojego organizmu zaraz przebudzeniu Magdalena Bury-Motyl 23.10.2019
„Jedzenie jest dla nas rozwiązaniem zarówno na okoliczność smutku, jak i radości. Tymczasem powinno służyć zaspokajaniu podstawowych potrzeb” – mówi Anna Sasin, psychodietetyk, autorka książki „Głodne emocje” Ewa Podsiadły-Natorska 23.10.2019
Probiotyk, prebiotyk, synbiotyk. Czy wiesz, czym są? Dietetyczka kliniczka dobrze to wyjaśniła Magdalena Bury-Motyl 23.10.2019
Dieta a depresja. Dietetyczka wymienia składniki, które wpływają na nasz nastrój Marta Dragan 22.10.2019
Zielona herbata – napar, który warto pić! Dowiedz się, jak wybrać najlepszą i jak dobrze ją przygotować Julia Krupińska 20.10.2019
Jagoda acai. Jej systematyczne spożywanie może poprawić wydolność układu odpornościowego Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 19.10.2019
Bezglutenowe kluseczki z dyni na jesienny obiad. Wypróbuj ten przepis! Ten, kto umie i lubi gotować 19.10.2019
Beta-karoten kojarzy ci się z marchewką? Słusznie! Ale czy znasz jego dobroczynne działanie na organizm? Marta Figas 19.10.2019
„Cukier to zguba i zło” – alarmują eksperci z Czytamy Etykiety. Jak się przed nim ustrzec? Ewa Wojciechowska 18.10.2019
Zofia Leszczyńska-Niziołek o polowaniu na grzyby. „Nie da się nauczyć grzybów inaczej, niż znajdując je samemu w lesie” Marta Dragan 18.10.2019
Jak wzmocnić odporność? Kurkuma, imbir, cynamon, czosnek, miód dadzą radę? Natalia Puciłowska 12.10.2019
„Udowodniono, że kawa wykazuje szereg prozdrowotnych działań na pracę organizmu, dlatego znalazła się piramidzie prawidłowego żywienia”- mówi dr Agnieszka Jarosz Ewa Podsiadły-Natorska 11.10.2019
Syrop z cebuli – naturalny lek na kaszel i przeziębienie. I bardzo łatwo go przygotować Ewa Wojciechowska 09.10.2019
Sałatka z pieczoną dynią i ciecierzycą. Wyborna przekąska, która rozgrzewa i syci na długie godziny! Ten, kto umie i lubi gotować 09.10.2019
Kożuchowska jako serialowa babcia daje zły przykład. „I biadolenie, że biedne babcie nie mogą w dzieci cukru ładować” Magdalena Bury-Motyl 08.10.2019
WHO zaleca, by dziennie spożywać nie więcej niż 10 łyżeczek cukru. Myślisz, że tyle nie jesz? Wystarczy, że wypijesz colę Magdalena Bury-Motyl 07.10.2019
Czy zwracasz uwagę na ilość wypijanych płynów? – pyta fizjoterapeutka. Nie tylko kolor, ale i ilość moczu jest ważna Magdalena Bury-Motyl 07.10.2019
Dietetyczka kontra student na zakupach. Co zazwyczaj ląduje w koszyku, a nie powinno? Natalia Puciłowska 06.10.2019
Podczas choroby apetyt nie dopisuje twoim maluchom? Podpowiadamy, czym najlepiej je karmić Agnieszka Radziszowska 06.10.2019