Przejdź do treści

Najnowsze – strona 50

Produkty o niskim indeksie glikemicznym — sprawdź czym są i jakie korzyści dają

Produkty o niskim indeksie glikemicznym – sprawdź co jeść, a czego lepiej unikać

8 błędów w jedzeniu warzyw i owoców

jajka

Cholesterol – wróg czy przyjaciel? Jak interpretować wyniki i jakie wartości są właściwe?

Mięso w diecie dziecka nie jest niezbędne

Wegetarianizm. Czy dziecko potrzebuje mięsa w menu? Jak reaguje otoczenie dzieci będących na wegetariańskiej diecie?

Herbata oraz jagody mogą uchronić przed chorobami serca.

Herbata dobra na choroby serca

Żurawina w misce. obok leży butelka z żurawiną

Żurawina – naturalny antybiotyk. Właściwości żurawiny wymieniają dietetycy z „Czytamy etykiety”

Kobieta smaruje kromkę chleba masłem

Chleb pszenny – czy faktycznie jest taki zły? Wyjaśnia dietetyczka

Kasztanowe moelleux z pieczonymi gruszkami

Kasztanowe moelleux z pieczonymi gruszkami. To deserowe mistrzostwo!

kiszona czerwona kapusta

Kisimy czerwoną kapustę! Skorzystaj z naszego przepisu

Orientalna jesień! Spaghetti z dyni i cukinii z indykiem

Spaghetti z dyni i cukinii z indykiem. Wypróbuj to orientalne, jesienne danie!

brokuł

Moc właściwości zdrowotnych ukryta w zielonej główce. Jak przygotować króla warzyw – brokuła?

sałatka z łososiem

Jesteś często nerwowa? Przyczyną może być… dieta. Sprawdź, jakie zmiany warto w niej wprowadzić

krewetki

Mocne kości i sprawne stawy to w dużej mierze zasługa odpowiedniej diety. Ważny jest nie tylko wapń

Propolis hamuje namnażanie się komórek groźnego guza mózgu

Propolis może mieć działanie przeciwnowotworowe

Dopadło cię przeziębienie? Anna Lewandowska poleca przepis na napój rozgrzewający!

Liofilizacja — dowiedz się, czym jest proces konserwujący żywność, nie pozbawiający ich substancji odżywczych!

Liofilizacja – proces konserwujący żywność, który nie pozbawia jej substancji odżywczych

avocado

9 produktów, które regulują poziom cukru

Buraczkowe risotto z kozim serem: idealna kulinarna rozgrzewka na chłodne dni. Sprawdź sama!

Joanna Brejecka-Pamungkas / arch. prywatne

Pasożyty w naszym organizmie. Jak się ich pozbyć? Wyjaśnia Joanna Brejecka-Pamungkas, naturoterapeutka i dietetyczka holistyczna

Bakłażan a serce. Bakłażan a anemia. Bakłażan a odchudzanie.

Bakłażany – 5 powodów, dla których warto je jeść

Jak odkwasić organizm — sprawdź jak zrobić to prosto i skutecznie!

Jak odkwasić organizm? Przedstawiamy skuteczne sposoby

Blondynka na zakupach / Fot. Blondynka na zakupach

Blondynka na zakupach: jako kobieta myślę o wielu rzeczach w jednym czasie. Ciężko mi się skoncentrować na jednej… Z pomocą przyszedł WIMIN!

Kiszona kapusta / istockphoto.com

Probiotyk a prebiotyk. Czym się od siebie różnią?

Owsianka / istockphoto.com

Śniadanie – ostrożnie z cukrem!

Antocyjany — Czym są naturalne barwniki spożywcze?

Antocyjany – czym są? Jakie mają zastosowanie?

różne rodzaje sałaty

Graj w zielone! Poznaj rośliny pełne mocy

Miód manuka — właściwości, zastosowanie, spożywanie

Miód manuka – właściwości, zastosowanie, spożywanie

kobieta z bólem brzucha

IBS – gdy jelito jest zbyt wrażliwe. Wszystko co powinnaś wiedzieć!

Olej lniany / istockphoto.com

Olej lniany – świetny wybór

Ciasto pomarańczowe

Proste ciasto pomarańczowe

Dziewczyny jedzą słodycze i owoce na łóżku

Masz wrażenie, że jesteś więźniem zachcianek? Psychodietetyczka podpowiada, jak możesz to zmienić

Na zdjęciu widoczne są dwie ręce i kawałek szklanki z wodą. W jednej ręce jest syrop w butelce, w drugiej łyżeczka.Właścicielka rąk nalewa syrop na łyżeczkę

Popularny syrop na kaszel wycofany z obrotu. Powodem są zanieczyszczenia

kobieta szykująca posiłek

Co należy uwzględnić przygotowując się do zmiany diety? Podpowiada dietetyczka, Paulina Jamrozik

Pudełko z tabletkami widziane od góry. Wieko do opakowania jest otwarte, w srodku widać tabletki

Kolejny lek na zgagę wycofany. Może zawierać substancje rakotwórcze

Dzikie rośliny są bardzo smaczne

„Zawsze, w każdym miejscu są rośliny, dzikie warzywa, które możemy zjeść. One są wszędzie, tylko my ich nie widzimy” – mówi Justyna Pargieła, ziołoznawca

Jessica Meinhard, autorka książki "Jak jeść słodycze i nie tyć"

„Miałam łzy w oczach, kiedy rozmiarówka kończyła się na L, a ja nosiłam XXL. Do tego doprowadziłam się poprzez zajadanie smutków słodyczami” – mówi Jessica Meinhard

Ochota na słodycze / istockphoto.com

Wydaje ci się, że jesz za dużo cukru? Dietetyczka tłumaczy, jak zmniejszyć apetyt na słodkie

gruszki

Po co nam chrom? Ważne, by badać jego poziom!

toast kieliszkami z winem

Wino – jakie przynosi korzyści dla zdrowia?

Kobieta jedząca pizzę / istockphoto.com

„Biedniejsi są grubsi, jedzą gorzej i więcej się ruszają…” Czy tak jest w rzeczywistości? Joanna Dronka-Skrzypczak napisała, co o tym myśli

Źródło: Niekoniecznie Dietetycznie/Facebook

Pierniczkowy krem z batatów? Już teraz wypróbuj świąteczny przepis Niekoniecznie Dietetycznie

Słoik z mlekiem w proszku leży na stole, proszek wysypuje się

Mleko w proszku – czy jest zdrowe? W jakich produktach występuje?

Kobieta z dzieckiem siedzą przy stole w kuchni. Mama pije kawę a dziecko je z dwóch salaterek śniadanie

Podajesz dziecku rosół na rozwolnienie? Uważaj! Sprawdź, co pisze lek. med. Róża Hajkuś

Awokado - jego właściwości działają zarówno na ciało, jak i umysł.

Awokado – 6 prozdrowotnych zastosowań

Magda Jaskółka / Fot. Klaudia Kurek

„Radość mam wewnątrz siebie i dzięki temu mogę się z nią dzielić”. Magdalena Jaskółka o tym, co jest ważne w życiu każdej kobiety

Pobudzający tonik / istockphoto.com

Pobudzający tonik. Najlepsza rzecz, którą możesz zrobić dla swojego organizmu zaraz przebudzeniu

kobieta jedząca babeczkę

„Jedzenie jest dla nas rozwiązaniem zarówno na okoliczność smutku, jak i radości. Tymczasem powinno służyć zaspokajaniu podstawowych potrzeb” – mówi Anna Sasin, psychodietetyk, autorka książki „Głodne emocje”

Kapusta kiszona / istockphoto.com

Probiotyk, prebiotyk, synbiotyk. Czy wiesz, czym są? Dietetyczka kliniczka dobrze to wyjaśniła