Przejdź do treści

Najnowsze – strona 23

Cukier kokosowy

Cukier kokosowy – pochodzenie, właściwości, cena

Pieczywo z pastą, rzodkiewką

Poznaj proste przepisy na zdrowe pasty do chleba. My też kochamy kanapki!

Posiłek w restauracji. Kobieta je

7 nieoczywistych produktów, po których może ci się odbijać

Sok z aloesu

Sok z aloesu – właściwości, zastosowanie, przepis

Co jeść podczas infekcji? Menu na cały dzień

Przeziębiłaś się? Dodaj te składniki do codziennej diety

Ciasto owsiane z orzechami i pigwą.

Ciasto owsiane z orzechami i pigwą. Zdrowe i dietetyczne, umili jesienne wieczory!

Brokuły gotowane na parze

Gotowanie na parze – zalety i potrzebne urządzenia

Kawa liofilizowana

Kawa liofilizowana – czym jest i jak powstaje?

Masło ghee

Masło ghee – właściwości, zastosowanie i przepis

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg w kuchni? Jak najbardziej! Wyjaśniamy, dlaczego warto włączyć go do diety

Czy można jeść pomidory w Hashimoto?

Masz Hashimoto albo problemy jelitowe? Ogranicz w swojej diecie pomidory

Soja i mleko sojowe

Mleko sojowe – jak je zrobić, jak smakuje i czy jest zdrowe?

Blanszowane brokuły

Blanszowanie warzyw – co to jest i do czego służy?

koktajl białkowy

Zapotrzebowanie na białko – ile białka dziennie spożywać?

Zioła na zimę

Zioła na zimę – jak je przechowywać i uprawiać w domu?

Grzyby jadalne

Grzyby jadalne – rodzaje, jak długo gotować grzyby?

Rebel Wilson opowiada o obsesji społeczeństwa na punkcie wagi. "Prasa zaczęła się mną interesować dopiero, kiedy nie robiłam nic oprócz tego, że chudłam"

Rebel Wilson opowiada o obsesji społeczeństwa na punkcie wagi. „Prasa zaczęła się mną interesować dopiero, kiedy nie robiłam nic oprócz tego, że chudłam”

Tauryna

Tauryna – pochodzenie, właściwości, suplementacja

Flambirowanie potraw

Flambirowanie potraw – co daje i jak dokładnie je zrobić?

Chałwa

Salmonella w partii chałwy znanej marki. GIS wydał ostrzeżenie

Mleko migdałowe

Mleko migdałowe – jak zrobić, gdzie kupić i do czego dodawać?

Pasta z czerwonej fasoli z rodzynkami /fot. Marta Dymek, Jadłonomia

Strączkowe na słodko i na wytrawnie. 3 świetne przepisy od Marty Dymek, autorki kultowej Jadłonomii

Mrożonki

Jak odmrażać żywność, żeby sobie nie zaszkodzić? Wyjaśnia Jagna Niedzielska

Adele: Musiałam odciąć się od alkoholu, by zadbać o głos. W trakcie pandemii picie zaczęło wymykać się spod kontroli

Adele: Musiałam odciąć się od alkoholu. W trakcie pandemii picie zaczęło mi się wymykać spod kontroli

Masło czosnkowe - przepis i pomysły na dania

Masło czosnkowe – jak zrobić i do czego dodawać?

Batony dyniowe – prosta przekąska idealna na jesień

Jak używki wpływają na zęby? Wyjaśnia stomatolożka

Kawa, papierosy, alkohol, marihuana. Stomatolożka wyjaśnia, jak używki wpływają na zęby

Przechowywanie mrożonej żywności

Myślisz, że rozmrożonego jedzenia nie wolno ponownie zamrażać? Poznaj inne mity na temat przechowywania żywności

Kokos

Olej kokosowy – właściwości, zastosowanie, w kuchni, w kosmetyce, na skórę

Katarzyna Kępka: Dopóki chciałam schudnąć 5 kg i dlatego ćwiczyłam, to nie było efektów

Katarzyna Kępka: Dopóki chciałam schudnąć 5 kg i dlatego ćwiczyłam, to nie było efektów

Justyn Kołek na zdjęciu z grzybami

Justyn Kołek: Do grzybów trzeba mieć szacunek, bo choć bywają przepiękne, potrafią zabić

Ciasto pomarańczowe

Tartaletki z kremem różanym, ciasto pomarańczowe, mus orzechowo-malinowy z tofu. Poznaj przepisy z książki „Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości”

grzyby

Przez kilka godzin trzymałaś grzyby w foliowej reklamówce? Dietetyczka odpowiada, czy nadają się do spożycia

Kobieta wybiera dietę miażdżycową

Miażdżyca – co to jest, objawy, przyczyny, leczenie, dieta

Miód

Miód – rodzaje, właściwości. Jaki miód jest najzdrowszy?

Miód akacjowy

Miód akacjowy – właściwości, indeks glikemiczny, cena

Przepis na domowe suszone pomidory. Nie kupuj, zrób sama!

Burgery z kalafiora z salsą paprykową

Burgery z kalafiora z salsą paprykową. Burgery z kalafiora z salsą paprykową. Wegetariańskie wspomnienie lata!

Picie naparu z mięty / unsplash.com

Pijesz napar z mięty na problemy z żołądkiem? Lekarka wyjaśnia, jak działa to na organizm

Miód gryczany – właściwości zdrowotne i zastosowanie

Śmietana w misce. Obok rozrzucone borówki

Czego nie powinna zawierać śmietana? Wyjaśniają dietetyczki z „Czytamy etykiety”

Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy – właściwości. Na co pomaga miód?

Dynia nie lubi chłodu lodówki

Czy wiesz, że dynia nie lubi chłodu lodówki? Sylwia Majcher podpowiada, jak prawidłowo przechowywać to warzywo

Czy kawa rozpuszczalna to rzeczywiście sama chemia? Odpowiada dietetyczka Aleksandra Zaczkiewicz

Czy kawa rozpuszczalna to rzeczywiście „sama chemia”? Odpowiada dietetyczka Aleksandra Zaczkiewicz

Miód spadziowy – właściwości, skład, cena

Jak nie wpaść w słoną pułapkę? Możesz się zdziwić, w jak wielu produktach znajduje się sól

Jesz owsiankę, aby schudnąć? Dobrze, ale musisz uniknąć tych błędów

Miód koniczynowy – rodzaje, właściwości, zastosowanie