Przejdź do treści

Najnowsze – strona 21

ryż i mango deser

Ryż kokosowy z mango. Pomysł na śniadanie idealne

Pokrojone buraki

7 rzeczy, za które pokocha cię twoja wątroba

Nasiona chia i olej z chia

Olej z nasion chia – właściwości i skutki uboczne

Ziarna sezamu

Mąka sezamowa – zastosowanie, jak zrobić ją samodzielnie

„Ciało reguluje wagę jak termostat. Nie wie, że zależy nam np. na wyszczupleniu ud, więc walczy o ochronę swoich zasobów”. O teorii wagi chronionej mówi psychodietetyczka Małgorzata Zięba

Kobieta stoi w kuchni. W dłoni trzyma kubek, z którego pije

Nie tylko picie kawy. Sprawdź czego jeszcze nie warto robić na pusty żołądek

Amarantus

Mąka z amarantusa – właściwości, indeks glikemiczny

3 desery z awokado

Carpaccio, trufle, pudding. Przepisy na 3 desery z awokado

Lubisz cytrusy? To super! Poznaj ich pięć zalet

kiść pomidorów

8 rzeczy, które warto wiedzieć o GMO

Nie wyobrażasz sobie dnia bez “energetyka”? To może być już uzależnienie

Miksujemy superfoods! Koktajl z młodym jęczmieniem

Miksujemy superfoods! Koktajl z młodym jęczmieniem

Sałatka z łososiem

Łosoś wędzony na zimno czy na gorąco? Dietetyczka Anna Reguła o tym, co będzie lepszym wyborem

Tłoczony na zimno olej

Oleje tłoczone na zimno – właściwości i zastosowanie

Fitwashing, czyli fitściema. Damian Parol wyjaśnia, na jakie hasła na etykietach produktów dajemy się nabrać

Fitwashing, czyli fitściema. Damian Parol wyjaśnia, na jakie hasła na etykietach produktów dajemy się nabrać

Alkohol na diecie – tak czy nie?

Czy GMO to faktycznie samo zło? Odpowiada biotechnolog Dawid Polak

Czy GMO to faktycznie samo zło? Odpowiada biotechnolog Dawid Polak

Mąka konopna

Mąka konopna – zdrowa alternatywa dla mąki pszennej

Orzechy arachidowe

Mąka z orzechów arachidowych – właściwości, stosowanie

Produkcja oleju

Olej rafinowany czy tłoczony na zimno? Który jest lepszy?

„Jeszcze przed operacją 3 razy udało mi się schudnąć po 40 kg. Ale dopiero po zmniejszeniu żołądka moje życie stało się normalne” – mówi Agnieszka Jeske-Kaczanowska

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka – na co pomaga, jak stosować, jaki wybrać

Kanapki z ciecierzycą i jajkiem w koszulce. To śniadanie da ci energię na cały dzień!

Zimowa buddha bowl z jarmużem. Pięknie wygląda, jeszcze lepiej smakuje

olej arachidowy i orzechy

Olej arachidowy – właściwości i zastosowanie

Suszone jabłka – genialna przekąska zamiast chipsów

Kobieta w grubym swetrze z kubkiem z gorącym napojem w dłoniach, w tle rozmyty jesienny pejzaż

5 najważniejszych błędów żywieniowych, które popełniamy zimą. Tłumaczy dietetyczka

Co na śniadanie? Zimowa owsianka z dynią

Zimowe tycie – jak sobie z nim poradzić?

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa z kokosową nutą. Inne podejście do polskiego klasyka

Jogurt domowy

Domowy jogurt – jak zrobić. Przepisy na domowy jogurt

olej z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza barwierskiego – co to jest, właściwości

Puszki Pandory – jakie zło się czai w puszkach z gazowanymi napojami?

Mleko bez laktozy

Mleko bez laktozy – uczulenie i nietolerancja na składnik

Spowolniony metabolizm zimą – jak go rozkręcić?

Flawonoidy w pomidorach koktajlowych

Flawonoidy – czym są, gdzie występują, rola w diecie

Migdały na mąkę

Mąka migdałowa – zdrowa alternatywa dla mąki pszennej

Wegański twarożek ze słonecznika. W sam raz na śniadanie

Nie masz czasu na zdrową dietę? Dietetyczka podpowiada, jak możesz sobie pomóc

Podjadasz wieczorem? Po te 10 przekąsek możesz sięgać bez wyrzutów

Napój ziołowy w zaparzony w szklanej filiżance, to może być napar, wywar, odwar albo macerat. W tle kwiatostany kopru

Napar, macerat, odwar – trzy techniki parzenia ziół

Co na zgagę po Nowym Roku? Jak poradzić sobie ze zgagą?

Drink z brokatem

Jak uleczyć sylwestrowego kaca? Lekarka zdradza sprawdzone patenty

Jak pić więcej wody? Swoje sposoby na to, żeby nie zapomnieć o nawadnianiu organizmu, zdradza Agnieszka Pocztarska zdradza Agnieszka Pocztarska

Jak pić więcej wody? Swoje sposoby na to, żeby nie zapomnieć o nawadnianiu organizmu, zdradza Agnieszka Pocztarska

Chilli sin carne / mat. prasowe Veganbanda

Marokańska bissara, chilli sin carne i bounty w słoiczkach. Dzielimy się przepisami z książki „Szybko, prosto, wegańsko. 5 składników. 15 minut” Idy Kulawik!

Co zrobić z resztkami po świętach? Podpowiada Sylwia Majcher

Co zrobić z resztkami po świętach? Podpowiada Sylwia Majcher

Po świętach dokucza ci ból brzucha? Sprawdź, jak możesz się z nim uporać domowymi sposobami

Po świętach dokucza ci ból brzucha? Sprawdź, jak możesz się z nim uporać domowymi sposobami

Szybkie diety oczyszczające przed sylwestrem. Dietetyczka wyjaśnia, czy któraś z nich naprawdę działa