Zdrowe odżywianie – strona 24

Ogórki kiszone - właściwości zdrowotne i 3 niezawodne przepisy

Ogórki kiszone – właściwości zdrowotne i 3 niezawodne przepisy

Kasza jaglana – bezglutenowa królowa. Wartości odżywcze, przepisy

Imbir jest pomocny w przeziębieniu, ale nie tylko. Sprawia, że żyjemy dłużej

kostki cukru

Alternatywa dla cukru – słodzik, stewia i inne zamienniki cukru

Mleka roślinne

W jakich produktach szukać wapnia przy diecie bezmlecznej? Wyjaśnia naturopatka

Jesteś na diecie ketogenicznej i ciągle boli cię głowa? Wyjaśniamy dlaczego

Cynk to niedoceniany pierwiastek, warto włączyć go do diety. W czym go szukać?

Zamienniki cukru - sprawdź listę TOP 5 przygotowaną przez dietetyka

Zamienniki cukru – sprawdź listę TOP 5 przygotowaną przez dietetyka

Superfoods na cenzurowanym. Na te pięć produktów powinnaś uważać

Sześć skutków ubocznych słonego jedzenia. Czas na zmianę przyzwyczajeń

Jak pozbyć się kofeiny z organizmu? Mamy kilka wskazówek

Lubisz słodkie napoje? Mają negatywny wpływ na twoje zdrowie

Anyż gwiaździsty i jego właściwości zdrowotne

Chcesz zostać wegetarianinem? Siedem typowych błędów, które możesz popełnić

Produkty light / istock

Jak to jest z produktami light? „To zależy”. Wyjaśnia Radosław Smolik, dietetyk

Schemat żywienia niemowląt w 2020 roku. Rozszerzanie diety

Kefir na noc? Poznaj kefir z grzybka tybetańskiego

Kefir na noc? Poznaj kefir z grzybka tybetańskiego

O tych produktach mogłaś słyszeć wiele złego, ale naprawdę warto włączyć je do diety

Zmień dietę na zdrowszą. Tych 9 powodów powinno cię do tego przekonać

Jak nie popełniać błędów dotyczących porcji jedzenia? Podpowiadamy

wafle ryżowe / istock

Czy pieczywo chrupkie jest zdrowe? Które wybrać?

Lecytyna sojowa (E322) - czym jest i gdzie się ją stosuje?

Lecytyna sojowa (E322) – czym jest i gdzie się ją stosuje?

Tych produktów lepiej unikaj. Na bank sprawią, że przytyjesz

Ajwar - przepis

Ajvar – przepis na pastę z papryki. Do czego używać ajvar?

Mycie brokułów

Gotowanie brokuła – ile gotować w wodzie i na parze?

Kobieta z koktajlem owocowym

Chcesz schudnąć? Te produkty pomogą ci stłumić apetyt

Cydr- skład i właściwości. Ile kalorii ma jabłko w cydrze?

Cydr – skład i właściwości. Ile kalorii ma jabłko w cydrze?

Przepis na bibimbap

Bibimbap – kuchnia koreańska i przepisy na dania z ryżu

Chcesz przejść na dietę ketogeniczną? Sprawdź, jakie zagrożenia może nieść za sobą

Kobieta trzyma szklankę herbaty

Co wspomaga proces detoksykacji organizmu? Dlaczego czasem jest zaburzony? Wyjaśnia farmaceutka

Drożdże na desce kuchennej

Drożdżowe płatki nieaktywne – dlaczego warto je jeść? Tłumaczą ekspertki z Czytamy Etykiety

Monika Prześlakowska

Kiedy brać białko, rodzaje białka, przeciwwskazania

Dynia i pestki

Żelazo – skutki niedoboru i przedawkowania, produkty bogate w żelazo

Czujesz niepokój, nie możesz spać? To może znaczyć, że pijesz za dużo kawy

Czy można jeść przeterminowane jedzenie? Specjaliści wyjaśniają

Kiszone pomidory -przepis. Jak kisić zielone pomidory?

Kiszone pomidory – przepis. Jak kisić zielone pomidory?

Czy można mrozić jajka?

Czy można mrozić jajka? Wszystko zależy od tego, jak to robimy

Seler naciowy

Seler naciowy – jakie ma właściwości zdrowotne? Wyjaśnia dietetyczka kliniczna

Jesteś zmęczona, boli cię głowa? Być może czas zmienić dietę

Czarna, zielona, czerwona czy niebieska? Poznaj rodzaje herbat i ich właściwości

Tłuszcze trans zakazane!

Tłuszcze trans – co to, gdzie występują, czy są zdrowe?

ziemniaki mają datę przydatności

Przez jaki czas ziemniaki są dobre do spożycia? Wszystko zależy od tego, jak zostały przygotowane

Kolagen jest czymś, czego potrzebujemy, ale czy warto dodawać go do kawy?

Przepis na ciasto orzechowe z kremem.

Przepis na ciasto orzechowe. Jak zrobić orzechowca z kremem?

Żywność przeciwko alergii. Które potrawy zmniejszają ryzyko rozwoju alergii?

Co się stanie, jeśli za bardzo ograniczymy spożywanie sodu?

Czy możemy pić kawę w czasie choroby? Odpowiedź wcale nie jest taka oczywista

Czym zastąpić mięso? @lekarkanaroślinach

Czym zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej? Białko – źródła