Przejdź do treści

Najnowsze – strona 51

Danie z łososiem

Dieta a depresja. Dietetyczka wymienia składniki, które wpływają na nasz nastrój

kiwi

Owoce i warzywa wolne od zanieczyszczeń. Poznaj listę „Czystej 15-stki”

Gruszka polewana wodą

Parszywa 12-stka. Które warzywa i owoce są najbardziej zanieczyszczone?

Dlaczego często łapiemy infekcje?/Istock.com

Zielona herbata – napar, który warto pić! Dowiedz się, jak wybrać najlepszą i jak dobrze ją przygotować

Jagoda acai. Jej systematyczne spożywanie może poprawić wydolność układu odpornościowego

Bezglutenowe kluseczki z dyni na jesienny obiad. Wypróbuj ten przepis!

marchewki

Beta-karoten kojarzy ci się z marchewką? Słusznie! Ale czy znasz jego dobroczynne działanie na organizm?

Pętla wisielcza z żelka

„Cukier to zguba i zło” – alarmują eksperci z Czytamy Etykiety. Jak się przed nim ustrzec?

Kurki, fot. Karol Niziołek

Tagliatelle z polędwiczkami i duszonymi kurkami. Idealne na jesienny obiad!

Zofia Leszczyńska-Niziołek, autorka książki "Polowanie na grzyby"

Zofia Leszczyńska-Niziołek o polowaniu na grzyby. „Nie da się nauczyć grzybów inaczej, niż znajdując je samemu w lesie”

Kawa a wpływ na jakość plemników. Kofeina a płodność samców.

Kawa a jakość plemników. Okazuje się, że jest zależność!

3 przepisy na lunch dla wegan. Zaskakująco proste!

Na czym polega dieta baletnicy?

Na czym polega dieta baletnicy?

Przepis na makaron sojowy. Obłędnie smaczny!

Pyłek pszczeli - właściwości i zastosowanie

Pyłek pszczeli – właściwości i zastosowanie

Żelazo tylko w mięsie? Nic bardziej mylnego

Jak wzmocnić odporność? Kurkuma, imbir, cynamon, czosnek, miód dadzą radę?

Ciasto marchewkowe na nowo. Mamy dla ciebie 3 pyszne inspiracje

„Udowodniono, że kawa wykazuje szereg prozdrowotnych działań na pracę organizmu, dlatego znalazła się piramidzie prawidłowego żywienia”- mówi dr Agnieszka Jarosz

Żelazo hemowe i jego rola w organizmie

Żelazo hemowe i jego rola w organizmie

9 faktów o witaminie C, których możesz nie znać

Kapsaicyna w papryczkach chili. Jakie ma właściwości lecznicze? 

Kapsaicyna w papryczkach chili. Jakie ma właściwości lecznicze? 

Cebula

Syrop z cebuli – naturalny lek na kaszel i przeziębienie. I bardzo łatwo go przygotować

Sałatka z pieczoną dynią

Sałatka z pieczoną dynią i ciecierzycą. Wyborna przekąska, która rozgrzewa i syci na długie godziny!

Chrom organiczny - jego rola w organizmie człowieka

Chrom organiczny – jego rola w organizmie człowieka

Podjadanie między posiłkami / unsplash.com

Podjadasz między posiłkami? Dietetyczka Anna Reguła wie, dlaczego

Kadr z filmu rodzinka.pl / VOD tvp.pl

Kożuchowska jako serialowa babcia daje zły przykład. „I biadolenie, że biedne babcie nie mogą w dzieci cukru ładować”

Ziemniak – pieczony, ale inaczej

Słodki pączek pełen cukru / istockphoto.com

WHO zaleca, by dziennie spożywać nie więcej niż 10 łyżeczek cukru. Myślisz, że tyle nie jesz? Wystarczy, że wypijesz colę

Picie wody / istockphoto.com

Czy zwracasz uwagę na ilość wypijanych płynów? – pyta fizjoterapeutka. Nie tylko kolor, ale i ilość moczu jest ważna

Muffiny dyniowe – deser na rozgrzewkę

Dietetyczka kontra student na zakupach. Co zazwyczaj ląduje w koszyku, a nie powinno?

Podczas choroby apetyt nie dopisuje twoim maluchom? Podpowiadamy, czym najlepiej je karmić

Domowy kisiel żurawinowy

Domowy kisiel z żurawiny. Świetny w walce z przeziębieniem

Witaminy z grupy B – komu grozi niedobór?

Węglowodany złożone i ich znaczenie dla ludzkiego organizmu

Węglowodany złożone – ich rola w organizmie i źródła

Czekolada poprawia koncentrację, obniża stres i ciśnienie krwi

Czekolada poprawia koncentrację. Ale nie każda

kobieta trzyma frytki

6 produktów, które mogą powodować raka

Dieta kopenhaska - jej wady i zalety

„Z odchudzaniem dietami cud jest jak z lotto. Rozsądni ludzie grają, choć wiedzą, że szanse na wygraną są znikome. Tak samo jest z dietą kopenhaską” – mówi Justyna Markowska, dietetyczka i psychodietetyczka

Muchy w jedzeniu / istockphoto.com

Muchy usiadły na twoim jedzeniu. I co teraz? Jeść dalej czy wyrzucić posiłek do śmieci? Mamy odpowiedź eksperta

Pomidorowa raz!

Zupa pomidorowa raz!

Kawa / unsplash.com

Kawa pita codziennie? Zobacz, jak mała czarna wpływa na twój organizm

Jedzenie / unsplash.com

Czy atopowe zapalenie skóry zawsze łączy się z alergią pokarmową? Dermatolożka odpowiada

Rozlany miód na talerzu

„Zamiana cukru na miód niekoniecznie może być dobrym wyborem” ostrzega dietetyczka Dominika Oleś

Darmowe diety NFZ okiem dietetyka. Czy warto je stosować?

„Oprócz dbałości o to, by dieta była sycąca, zachęcam, by była smaczna i swobodna, a przy tym oczywiście skuteczna w osiąganiu celów” – mówi psycholog żywienia, dr Anna Januszewicz

Suplementy diety /istockphoto.com

Łykasz suplementy diety? Specjalistka opisuje 3 rzeczy, których jeszcze o nich nie wiesz

Ręce, które kroją cebulę nożem na drewnianej desce

Syrop z cebuli – domowy sposób z dzieciństwa na kaszel i ból gardła. Polecają dietetycy!