Zdrowa żywność – strona 9

Masz problemy ze snem? Dołącz sezam do swojej diety!

Kobieta wsypuje mąkę do miski

Co oznaczają cyferki na mąkach? Który typ sprawdzi się idealnie przy wypiekach? Wyjaśniają ekspertki z „Czytamy etykiety”

Rzepa biała i czarna – jak jeść, gdzie kupić, jakie mają wartości?

Smoczy owoc – co to jest, jak jeść, jakie ma właściwości?

Pasternak – jak wygląda, właściwości, przepisy. Pasternak a pietruszka

Cebula i czosnek na talerzu

Masz podwyższony poziom cholesterolu? Włącz do diety te produkty

Eko, bio, organic - brzmi chwytliwie, ale co to właściwie oznacza? Tłumaczy eko aktywistka Sylwia Majcher

Eko, bio, organic – brzmi chwytliwie, ale co to właściwie oznacza? Tłumaczy eko aktywistka Sylwia Majcher

Kubek termiczny

Zwróć uwagę na oznaczenia plastikowych opakowań. Niektóre mogą wydzielać toksyny!

Negatywnie wpływa na odporność, zaśluzowuje, zwiększa produkcję insuliny? Fakty i mity dotyczące nabiału

Ból brzucha, wzdęcia, uczucie pełności? To mogą być objawy nietolerancji laktozy

Kobieta w sklepie

Najczęściej fałszowana żywność. Sylwia Majcher o pułapkach, które zastawiają na nas producenci

Układ odpornościowy potrzebuje sprawnego napędu. Sylwia Majcher podpowiada, co jeść dla zdrowia

W jaki sposób jedzenie pączków poprawia pamięć i usprawnia działanie mózgu? Wyjaśnia neuropsycholożka

Pączki z lukrem

Co kryje się w pączkach z supermarketu? Dietetyczki ostrzegają!

Dziecko je

Wysoki poziom toksycznych metali ciężkich w żywności dla niemowląt. Niepokojący raport zza oceanu

Czy twarda woda jest dla nas niezdrowa? Mama Chemik tłumaczy

Cytrusy

Superfoods przy PCOS. Które produkty warto włączyć do swojej diety?

Jak przechowywać zieleninę? Ekoncentryczka ma dla wszystkich kilka rad

„Są sytuacje, w których woda z kranu naprawdę nie nadaje się do picia” – mówi Mama Chemik. Czy jednak zawsze należy wybierać wodę z butelki?

Stres, niepokój i lęk vs jelita i probiotyki. Biotechnolożka wyjaśnia, jaki to ma związek

Czym zastąpić jajka? Podpowiada Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety

Czym zastąpić jajka? Podpowiada Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety

Co jeść w styczniu? Buraki, seler, marchew… ale nie tylko! Co proponuje Sylwia Majcher?

Czy dieta ma wpływ na naszą seksualność? Wyjaśnia dietetyczka Paulina Ihnatowicz

Kobieta trzyma herbatę w szklance

Nie tylko pielęgnacja ma znaczenie dla skóry! Poznaj żywność, która pomoże ją oczyścić

Dieta przed ciążą. Kiedy zacząć? Wyjaśnia dietetyczka

Dieta ubogoresztkowa – kiedy trzeba ją zastosować?

Diety wege a mikrobiota jelitowa. Idą ze sobą w parze czy nie?

Diety wege a mikrobiota jelitowa. Idą ze sobą w parze czy nie?

Jak prawidłowo gotować warzywa? Podpowiadają ekspertki Czytamy Etykiety

Jak prawidłowo gotować warzywa? Podpowiadają ekspertki „Czytamy Etykiety”

„Bardzo chciałabym, aby każda z nas posiadła podstawową umiejętność tworzenia ziołowych lekarstw” – mówi Ruta Kowalska, zielarka

Lara Gessler: Jeśli coś daje początek życiu, jest zalążkiem – to siłą rzeczy musi być wyposażone w bardzo wiele cudownych właściwości

Zdrowsze grzechy żywieniowe. Jak wybrać najzdrowszą wersję czekolady?

Zioła na nerki – jakie wybrać i na jakie schorzenia pomogą

Jedz grzyby w święta. „Przekonanie, że są pozbawione wartości odżywczych, to mit” – mówi dietetyczka

Melisa - herbata tylko na uspokojenie? Jakie jeszcze właściwości i zastosowanie wykazuje roślina?

Melisa – herbata tylko na uspokojenie? Jakie jeszcze właściwości i zastosowanie wykazuje roślina?

Rokitnik – naturalny sposób na przeziębienie. Jak go przyjmować, aby szybciej wyzdrowieć i wzmocnić odporność?

Dzika róża – bogate w witaminę C remedium na infekcje. O jej właściwościach opowiada naturoterapeutka

Mięta – właściwości i rodzaje. Jak zrobić nalewkę z mięty?

Olejek eukaliptusowy - właściwości i zastosowanie

Olejek eukaliptusowy – właściwości i zastosowanie

Czystek - właściwości lecznicze. Na co pomaga czystek?

Czystek – właściwości lecznicze. Na co pomaga czystek?

orzechy brazylijskie

Selen – właściwości, niedobór i przedawkowanie, źródła

pelargonia afrykańska

Pelargonia afrykańska – jakie ma właściwości i zastosowanie?

Borówka amerykańska – co to za owoc i jakie ma właściwości?

Anyż gwiaździsty i jego właściwości zdrowotne

Seler naciowy

Seler naciowy – jakie ma właściwości zdrowotne? Wyjaśnia dietetyczka kliniczna

maliny

Olej z pestek malin nie jest naturalnym filtrem UV. Dermatolog ostrzega

Miodunka - właściwości i zastosowanie

Miodunka. Poznaj lecznicze właściwości i zastosowanie płucnika lekarskiego

Topinambur – jakie ma właściwości, jak go jeść i jak smakuje

Topinambur – jakie ma właściwości, jak go jeść i jak smakuje

Balsam kapucyński - dawne panaceum. Poznaj jego skład i działanie

Balsam kapucyński – poznaj skład i właściwości dawnego panaceum