Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia Ten, kto umie i lubi gotować 01.04.2019
Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy Ten, kto umie i lubi gotować 31.03.2019
Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety Ten, kto umie i lubi gotować 30.03.2019
Masz problemy z koncentracją? Łatwo wpadasz w złość? Zastanów się, czy wystarczająco dużo pijesz. Wody oczywiście! Anna Chorowiec 28.03.2019
Fasola – idealna na… budyń! W sam raz na deser po sytym obiedzie Ten, kto umie i lubi gotować 26.03.2019
Masz ochotę na pierogi? Spróbuj w zdrowszej wersji: orkiszowe z kiszoną kapustą Ten, kto umie i lubi gotować 24.03.2019
Odchudzanie a efekt jo-jo. O gubieniu kilogramów opowiada diabetolog prof. Leszek Czupryniak Klara Pastwa 23.03.2019
Masz ochotę na makaron? Spróbuj małży w towarzystwie koperku i białego wina duet masz.talerz 23.03.2019
Przesilenie wiosenne to nie fanaberia, tylko realny problem. Psycholog wyjaśnia, jak sobie z nim radzić Marta Dragan 22.03.2019
Filtrujesz wodę? Pijesz niegazowaną czy tą z bąbelkami? A może „kranówkę”? O rodzajach wód porozmawialiśmy z lekarzem Krzysztofem Lachowskim Urszula Gruszka 22.03.2019
Pasztet z czarnej fasoli. Jest o wiele mniej kaloryczny niż klasyczny mięsny Ten, kto umie i lubi gotować 21.03.2019
Potrzebujesz wzmocnienia dla intelektu? Oto 6 produktów poprawiających pracę mózgu Paulina Trofimiec 21.03.2019
Kawa w ciąży a rozwój dziecka w łonie matki. Czy kawa jest szkodliwa dla płodu? Aleksandra Parszczyńska 20.03.2019
Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy Ten, kto umie i lubi gotować 18.03.2019
Pieczone awokado z ostrą nutą. Wsadź do piekarnika dalekiego kuzyna popularnej gruszki! Ten, kto umie i lubi gotować 17.03.2019
Zanim kupisz, sprawdź, ile cukru ma twój ulubiony napój. Niektóre mają nawet 8 łyżeczek! Julia Krupińska 17.03.2019
Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym w towarzystwie chipsa z szynki. Masz ochotę? Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Sałatka owsiana z gruszką, kurczakiem i awokado – idealna na koniec zimy Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Kurkuma – królowa alternatywnej medycyny indyjskiej. Spróbuj jej w połączeniu z polskimi warzywami Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Superduet: topinambur z komosą ryżową. Skomplikowanie tylko brzmi Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Skuś się na królową wśród ryb! Pieczona makrela z ziołowym aromatycznym kuskusem Ten, kto umie i lubi gotować 12.03.2019
Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej Ten, kto umie i lubi gotować 11.03.2019
Słodka wariacja na deser – waniliowy budyń z pietruszki. Zdrowy, bo domowy! Ten, kto umie i lubi gotować 10.03.2019
Masz w lodówce kiszone ogórki? Zobacz, co możesz z nich wyczarować Ten, kto umie i lubi gotować 09.03.2019
Odkryj ziemniaka na nowo i posmakuj wytrawnych ciastek z łososiem Ten, kto umie i lubi gotować 09.03.2019
Oto porcja energii idealna na poranny rozruch. Dostarczą jej banan, czekolada, orzechy i kawa duet masz.talerz 09.03.2019
Rukola ma moc! Skorzystaj z przepisu na pastę z pesto z rukoli Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Pomarańcza ze szpinakiem? Zobacz przepis na sałatkę o tak nietypowym składzie Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Jest ci zimno i nie masz siły? Oto napar imbirowy na rozgrzewkę Ten, kto umie i lubi gotować 06.03.2019
Wiadomo, że gorzka czekolada jest zdrowsza. Ale czy na pewno znasz wszystkie jej zalety? Julia Krupińska 05.03.2019
Przednówkowa ribollita – królewskie danie z warzyw i chleba razowego Ten, kto umie i lubi gotować 05.03.2019
„Gotowanie do pudełek nie jest skomplikowane i nie musi zajmować wiele czasu”. Malwina Bareła zdradza, jak tanio i szybko przygotować apetyczne lunchboxy Marta Dragan 04.03.2019
Wiesz, co zrobić aby twój uśmiech był piękniejszy? Sprawdź, jakie produkty dobrze wpływają na zęby, a jakie im szkodzą Ewa Podsiadły-Natorska 04.03.2019
„Porównać to można do samochodów: rodzaj bakterii, np. Lactobacillus to taka marka – Mercedes”. O tym, czy kefir to naturalny probiotyk, tłumaczy lekarka Małgorzata Ponikowska Urszula Gruszka 04.03.2019
Wegański solony sos karmelowy – nietypowy, bo zamiast cukru jest zdrowy zamiennik duet masz.talerz 02.03.2019
Chcesz dłużej zachować młodość? Zobacz zatem, co powinno się znaleźć na twoim talerzu Małgorzata Różańska 01.03.2019
„Jeżeli masz jakąś wątpliwość, czy sposób odżywiania wpływa na twój układ nerwowy, sprawdź to!” Dietetyk Daria Rybicka o diecie w leczeniu depresji Urszula Gruszka 28.02.2019