Zdrowe odżywianie – strona 19

Domowa przyprawa korzenna

Domowa przyprawa korzenna. Można jej używać nie tylko do pieczenia!

Sałatka z pomarańczami – idealna na lunch albo na kolację. Lekka ale sycąca

Nieustannie czujesz głód? Powodów takiego stanu może być naprawdę wiele

Pasta z buraka w misce

Pasta kanapkowa na zimne dni. Zaskakująca, bo z burakiem

Pij wodę, gdy jest zimno!

Zielone koktajle – wypróbuj superfood na zimę!

Jak przygotować święta w duchu zero waste? Podpowiadają ekspertki z Czytamy Etykiety i Jagna Niedzielska

Jak przygotować święta w duchu zero waste? Podpowiadają ekoaktywistki: Agnieszka Pocztarska i Jagna Niedzielska

kobieta nad morzem

Zdrowotne shoty. Co w nich siedzi i jakie mają działanie?

Przepis na pieczone gruszki słodko-słone. Sprawdzą się o każdej porze dnia!

Kobieta z pączkami

Co zrobić, żeby pokonać ochotę na słodycze? Wyjaśnia dietetyczka

kobieta w stroju sportowym

Głodówka – oczyszcza czy szkodzi?

Prof. Jacek M. Witkowski: Nasza odporność wcale nie pochodzi tylko z jelit

„Ciąg może trwać tygodniami lub nawet miesiącami”. Psychodietetyk opisuje mechanizm działania… cukru

„Przestańmy robić zakupy na zasadzie 'zastaw się, a postaw się'” – Jagna Niedzielska o „zero waste” w blokowej kuchni

Czy to prawda, że domowy syrop z cebuli pomaga przy przeziębieniu?

Kobieta trzymająca talerz

Jesienna dieta na płodność. Dieta cud nie istnieje, ale kilka „małych cudów” możesz sama wprowadzić do swojego jadłospisu

Często jesz ryby i pijesz kranówkę? Sprawdź poziom ołowiu w organizmie

Zdrowe przepisy z wykorzystaniem komosy ryżowej: warzywny pasztet, domowe gofry

Kobieta pije koktajl

Prosty i skuteczny przepis na koktajl na odporność

"Jedzenie jest jak plaster na trudne emocje i jednocześnie jest najczęściej nadużywanym środkiem uspokajającym"

„Jedzenie jest jak plaster na trudne emocje i jednocześnie jest najczęściej nadużywanym środkiem uspokajającym”

Największe mity na temat insulinooporności. Dietetyczka Anna Reguła wyjaśnia, w co absolutnie nie powinniśmy wierzyć

Największe mity na temat insulinooporności. Dietetyczka Anna Reguła wyjaśnia, w co absolutnie nie powinnyśmy wierzyć

Superfoods na wzmocnienie odporności. Tę dziesiątkę wprowadź do swojej diety

Przepis na pieczoną dynię Hokkaido. Świetnie sprawdzi się na lunch, obiad albo kolację!

Szarlotka wegańska – najszybsza i najprostsza

Dieta cukrzycowa – najważniejsze zasady układania jadłospisu

Kontempluj każdy kęs! Jaki ma związek jedzenie z medytacją?

Chcesz wzmocnić odporność? Zacznij robić przetwory!

Chcesz wzmocnić odporność? Wypróbuj antygrypinę z przepisu dietetyczki Justyny Mizery

Z czego wynika myślenie, że „jesz za mało i przez to nie chudniesz”? Odpowiada Jakub Chwiłkowski

Z czego wynika myślenie, że „jesz za mało i przez to nie chudniesz”? Odpowiada Jakub Chwiłkowski

Kisiel? Tak, ale domowy!

Kisiel – skład. Na co jest dobry? Przepis na domowy kisiel

Niemowlęta przyjmują przeciętnie 1,6 miliona cząstek mikroplastiku dziennie. Wszystko przez butelki

Wegetariańskie leczo z papryki

Leczo z papryki – przepis. Jakie przyprawy do leczo wege?

GIS ostrzega przed mrożonymi brokułami, w których znaleziono niebezpieczną substancję. Sprawdź, czy ich nie kupiłaś

GIS ostrzega przed mrożonymi brokułami, w których znaleziono niebezpieczną substancję. Sprawdź, czy ich nie kupiłaś

Laktoza – co to jest i w jakich produktach się znajduje?

Tuczące napoje gazowane i energetyczne – mit czy fakt?

Cynamon jest toksyczny? Dietetyczka Zofia Pomes wyjaśnia

Kobieta z drinkiem

Czy alkohol ścina białka mięśniowe i hamuje odchudzanie? Najpopularniejsze mity obala dietetyk Radosław Smolik

Małgorzata Akkus: Jestem wdzięczna za ziemniaki, pszenicę, margarynę i cukier. Dzięki nim przeżyliśmy po 89'

„Jestem wdzięczna za ziemniaki, pszenicę, margarynę i cukier”. Psychodietetyczka podkreśla, że to dzięki nim przeżyliśmy po 1989 roku

Dodatki E to sama chemia? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę

Dzika róża – bogate w witaminę C remedium na infekcje. O jej właściwościach opowiada naturoterapeutka

Potrawy z jarmużu: przepisy, jak przyrządzić, właściwości

Czosnek marynowany – właściwości. Przepis na czosnek w occie

Wpływ kofeiny na organizm człowieka. Kofeina w sporcie

Pietruszka – jakie ma witaminy, co zrobić z natki pietruszki?

Japońska dieta wodna coraz bardziej popularna. Jej fenomen wyjaśnia dietetyczka

tymianek

Top 7 ziół na poprawę odporności. Pomogą przegnać przeziębienie i zwalczyć infekcję

Slow food – co to jest? Jak wdrożyć je w życie? Porady

Margaryna czy masło na cholesterol? Skład margaryny