Piwo bezalkoholowe – czy jest zdrowe? Wyjaśniają żywieniowcy z profilu „Dietetyka nie na żarty” Ewa Wojciechowska 09.07.2021
„W codziennej diecie warto mieć produkty, które przyspieszają przemianę materii” – zaznaczają dietetycy z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 05.07.2021
Uważaj na ilość octu jabłkowego w twojej diecie. Może zaszkodzić zębom – ostrzega lek. stom. Monika Stachowicz Ewelina Kaczmarczyk 30.06.2021
Twoja skóra potrzebuje nawilżenia? Wraz z dietetyczką Agatą Lewandowską przyjrzyj się swojemu menu! Magdalena Bury-Motyl 25.06.2021
GIS wycofuje ze sprzedaży kaszę gryczaną dostępną w Biedronce. „Nie należy spożywać tej partii produktu” Ewelina Kaczmarczyk 25.06.2021
7 czerwca obchodzimy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Skorzystaj z tych kilku praktycznych wskazówek, nie tylko od święta! Ewelina Kaczmarczyk 07.06.2021
Produkty oznakowane jako bezglutenowe wycofane ze sprzedaży. Powód? Wcale nie były bez glutenu Ewelina Kaczmarczyk 03.06.2021
„Olej z czarnuszki może łagodzić schorzenia, które przyczyniają się do Hashimoto” – tłumaczą autorki „Ogarnij Hashimoto” Ewa Wojciechowska 01.06.2021
Czy data ważności zniknie z produktów spożywczych? Sylwia Majcher o możliwych zmianach Magdalena Bury-Motyl 21.05.2021
Sezon na rabarbar w pełni! Poznaj 3 fakty na jego temat, których nie znałaś Ewelina Kaczmarczyk 14.05.2021
Dlaczego nie możesz przytyć? Wyjaśniają żywieniowcy z „Dietetyki nie na żarty” Ewa Wojciechowska 13.05.2021
Uważaj na barwnik E171 w produktach spożywczych. Może mieć działanie rakotwórcze i uszkadzać DNA Magdalena Bury-Motyl 07.05.2021
5 sposobów na pokrzywę Sylwii Majcher. Jeśli do tej pory sądziłaś, że to bezużyteczny chwast, to byłaś w ogromnym błędzie Ewelina Kaczmarczyk 04.05.2021
Co ludzie myślą, gdy nie mogą schudnąć? „Jem za dużo, za mało się ruszam, jestem beznadziejny”. Jak jest naprawdę? Magdalena Bury-Motyl 19.04.2021
„Karmię piersią, jem zdrowo”. Książka, którą powinna przeczytać każda świeżo upieczona mama! Magdalena Bury-Motyl 12.04.2021
Tegoroczna „Brudna Dwunastka” ogłoszona! Które owoce i warzywa są najbardziej zanieczyszczone? Magdalena Bury-Motyl 08.04.2021
Rozporządzenie Komisji Europejskiej: koniec z produktami, które mają za dużo tłuszczów trans Ewa Wojciechowska 02.04.2021
Nie farbuj jajek w chemicznych barwnikach. Czym naturalnie zabarwić pisanki? Ewa Wojciechowska 01.04.2021
Mięso z probówki. Fragment książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” Sylwii Majcher Magdalena Bury-Motyl 26.03.2021
Kto powinien jeść jasny, a kto ciemny chleb? Wyjaśniają ekspertki z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 24.03.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021