Przepisy – strona 9

Szparag daje radę!

Prosty przepis na szparagi. Kiedy jest sezon na szparagi?

Ciasta z... warzywami

Ciasta z… warzywami. Poznaj trzy proste przepisy!

Festiwal makaronów: makaron ryżowy

Makaron ryżowy – poznaj jego zalety i przetestuj prosty przepis

Guacamole

Guacamole – poznaj 3 proste przepisy na pastę z awokado

Miksujemy: koktajl na przyrost wagi

Szejki na masę – przepis na koktajl na przyrost wagi

Kiszone rzodkiewki - źródło probiotyków w pysznej postaci. Zdjęcie: masz.talerz

Kiszona rzodkiewka – jak zrobić? Przepis na probiotyczne rzodkiewki

White Plate. Przepis na owsiankę

White Plate – blog pełen przepisów. Zrób owsiankę wg White Plate

Miód

Przepis na miód z mniszka lekarskiego. Naturalny, bez cukru i pyszny!

Wegetariańskie lasagne. Zdjęcie: masz.talerz

Wegetariańska lasagne. Przepis na pyszne lasagne bez mięsa

Kombucha – co to jest i czy warto ją pić? Jak zrobić kombuchę w domu?

Kombucha – co to jest i czy warto ją pić? Jak zrobić kombuchę w domu?

Mleko roślinne z kartonu vs. mleko roślinne domowe

Mleko roślinne z kartonu vs. mleko roślinne domowe

Jajka faszerowane aioli i chorizo. Tradycja doprawiona szczyptą nowoczesności

Jaglany mazurek lekko tropikalny

Wielkanocny mazurek z kokosem, mango i limonką

Ciasteczka wielkanocne

Ciasteczka wielkanocne – przepis. Jak je zrobić?

Przepisy na wegańskie pasztety wielkanocne. Mięsożercy też się w nich zakochają!

Przepisy na wegańskie pasztety wielkanocne. Mięsożercy też się w nich zakochają!

Orkiszowy mazurek pistacjowy

Orkiszowy mazurek pistacjowy. Zdrowy deser na Wielkanoc

Ryż - jak go wykorzystać? / istock

7 pomysłów na wykorzystanie ryżu według Sylwii Majcher. Sprawdź patenty na tzw. „kuchnię kryzysową”

Miksujemy superfoods! Koktajl z guaraną

Miksujemy superfoods! Koktajl z guaraną

Przepisy z dżemem w roli głównej. Wykorzystajcie zapasy!

Domowa musztarda na lepsze trawienie

Przepis na domową musztardę na lepsze trawienie

deser chia z figą

Nasiona chia. 10 przepisów na koktajle, puddingi i desery

Jagna Niedzielska

Jabłka i gruszki – jak je przechowywać, żeby były jak najdłużej dobre do spożycia? Radzi Jagna Niedzielska

Danie z ziemniaków

Ziemniaki – czym różnią się od siebie typy A, B i C? Poznaj przepisy na dania ze wszystkimi trzema

Ser labneh

Libański ser labneh. Prosty w przygotowaniu, pyszny w smaku!

Bombonierka na walentynki – brzmi banalnie? Nie wtedy, gdy zrobicie ją sami

Szukasz pomysłu na walentynkowy deser? Zrób galaretkę z granatem!

Kokos

Mleko kokosowe według receptury Sylwii Panek, autorki bloga Mama Chemik. Warto spróbować zrobić je w domu!

Wegańskie placki ziemniaczane. Mniej kaloryczne niż klasyczne, bo pieczone

minipizze z żurawiną

Minipizze z żurawiną i camembertem. Domownicy będą prosili o dokładkę

Smalec wegański. Ten przepis pokochają także mięsożercy!

kostka bulionowa

Domowa vegeta i kostka bulionowa

zupa z batatów

3 patenty na batata. Wytrawnie, na słodko, a może jako zupa-krem – co wybierasz?

Masz ochotę na burgera? Spróbuj pieczarkowego

Masz ochotę na nową pastę do kanapki? Daj szansę bakłażanowi!

Wegańskie pralinki na zdrowie

Wegańskie pralinki – zdrowsze niż klasyczne, mają znacznie mniej cukru

mąka ryżowa

Akcja bez glutenu: mąka ryżowa. Zrobisz z niej pyszne naleśniki, pudding i pierogi

Zdrowa kolacja na szybko: gulasz

Kolacja na szybko – przepis na warzywny gulasz z cieciorką

Festiwal makaronów: makaron soba

Festiwal makaronów: makaron soba. Mamy dla was pyszny przepis z tofu, brokułami i czarnym sezamem

Dieta śródziemnomorska – jakie są zasady? Dietę śródziemnomorską ocenia ekspert

Gorąca wegańska czekolada. Świetny sposób na dodanie sobie energii

Pyszne kokosanki – wegańskie i bardzo zdrowe

Mąka jaglana / istock

Akcja bez glutenu: mąka jaglana

Domowa przyprawa 5 smaków

Domowa przyprawa 5 smaków

Buddha bowl – najpiękniejsza miska świata. Pięknie wyglądający posiłek, bogaty w witaminy i wartości odżywcze

Domowa ricotta – jak ją zrobić? Potrzeba naprawdę niewiele

Pasta „rybna” z fasoli – opcja dla wegan. Smakuje jak oryginał i ma wiele wartościowych składników

Wegański burger z tofu w bułce z… awokado!

kobieta, święta

Święta dla odchudzających się – na co zwrócić uwagę