Jakie są przyczyny alergii na mleko krowie u dzieci? Wyjaśnia alergolożka Ewa Wojciechowska 04.04.2020
Miłorząb japoński – jakie ma właściwości i działanie? Rozmawiamy z ekspertem Piotrem Sokołowskim Ewa Wojciechowska 03.04.2020
Na stres dobre są… bakalie! Dlaczego warto sięgać po orzechy, morele, migdały czy figi? Magdalena Bury-Motyl 03.04.2020
Furagina i witamina C na zapalenie dróg moczowych to dobre połączenie? Wyjaśnia farmaceutka Ewa Wojciechowska 01.04.2020
Sok grejpfrutowy osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? Wyjaśnia farmaceutka Ewa Wojciechowska 01.04.2020
Tyrozyna – jakie ma działanie? Czy odpowiednie dawkowanie zmniejsza stres? Barbara Dąbrowska-Górska 31.03.2020
„Czysta 15-stka” i „Brudna 12-stka”. Które owoce i warzywa są najbardziej, a które najmniej zanieczyszczone? Mamy najnowsze listy na 2020 rok! Ewa Wojciechowska 30.03.2020
Napoje i leki, których nie powinno się łączyć oraz takie, które warto. Sprawdź, czy nie popełniasz błędu! Marta Dragan 29.03.2020
Drożdże to towar deficytowy w czasach pandemii. Dietetyczka wyjaśnia, czy możemy je czymś zastąpić Magdalena Bury-Motyl 29.03.2020
Ćwiczenie wyobraźni pomoże ci schudnąć. To może być prostsze, niż ci się wydaje Marta Ploch 28.03.2020
Ćwiczę, ale wciąż nie chudnę. Dlaczego tak się dzieje? Oto odpowiedź! Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 28.03.2020
Męczennica cielista nie tylko pomoże ci ukoić nerwy i lepiej spać. O jej zastosowaniach mówi trener postaw żywieniowych Ewelina Kaczmarczyk 24.03.2020
Nie każde „E” jest złe. Niekoniecznie Dietetycznie o (nie)zdrowych dodatkach w żywności Anna Sierant 21.03.2020
Anna Makowska, czyli Doktor Ania: śmieszy mnie napis „bez konserwantów” na serku, który nigdy wcześniej ich nie zawierał Magdalena Bury-Motyl 20.03.2020
„Staram się pokazać, że bycie fit może być proste i ludzkie – można jeść czekoladę i jednocześnie być w formie” – mówi trenerka Marta Hennig Ewa Podsiadły-Natorska 20.03.2020
Palma sabałowa coraz bardziej popularna. Czym jest, na co pomaga i gdzie ją możemy znaleźć? Magdalena Bury-Motyl 19.03.2020
Jak zapanować nad swoim apetytem? Dietetyczka Patrycja Rublewska ma kilka ważnych rad Magdalena Bury-Motyl 18.03.2020
7 pomysłów na wykorzystanie ryżu według Sylwii Majcher. Sprawdź patenty na tzw. „kuchnię kryzysową” Magdalena Bury-Motyl 16.03.2020
Lawenda nie tylko pięknie pachnie i wygląda, ma też wiele praktycznych zastosowań. Mówi o nich trener postaw żywieniowych Magdalena Dorko-Wojciechowska Ewelina Kaczmarczyk 16.03.2020
Omega-3 to kwasy do zadań specjalnych. Dlaczego nie może zabraknąć ich w twojej diecie? Inga Kazana 14.03.2020
Wolny metabolizm. Dietetyczka Anna Reguła: „To wypadkowa twoich decyzji, zawsze” Ewelina Kaczmarczyk 11.03.2020
Jak prawidłowo brać witaminy? Z posiłkiem czy po? Których ze sobą nie łączyć? Tłumaczy farmaceutka Ewa Wojciechowska 10.03.2020
Ewa Chodakowska: ważne, aby określić realny cel, a w jego realizacji podążać małymi krokami Magdalena Bury-Motyl 09.03.2020
SIBO, czyli przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego. Jaka dieta może pomóc? Małgorzata Kujda 08.03.2020