Masz wrażenie, że twój metabolizm zwolnił po trzydziestce? Dr Damian Parol wyjaśnia, czy rzeczywiście tak się dzieje Ewelina Kaczmarczyk 21.10.2022
Kolejne produkty wycofane ze sprzedaży. GIS ostrzega: znaleziono w nich szkło i bakterie Ewelina Kaczmarczyk 20.10.2022
Dr Damian Parol ostrzega, czego nie robić w trakcie jedzenia. „Może wydawać się, że jest to przyjemny i niewinny nawyk, ale…” Ewelina Kaczmarczyk 17.10.2022
Przepis na tartę z jesiennymi owocami – rozkosz dla podniebienia! Ten, kto umie i lubi gotować 15.10.2022
Stres bierze nad tobą górę? Ekspertka wymienia, co jeść, by wspomóc organizm w tym czasie Ewa Wojciechowska 13.10.2022
Listeria monocytogenes w rybie z Carrefoura. Sklep wycofuje produkt, a producent szuka źródła zakażenia Magdalena Bury-Motyl 12.10.2022
Nawłoć kanadyjska – tępić czy hodować? Właściwości, leczenie, zastosowanie Justyna Fiedoruk 11.10.2022
Fitoestrogeny – gwarancja zdrowia i dobrego samopoczucia, zwłaszcza w czasie menopauzy Małgorzata Germak 11.10.2022
Co się kryje w wędlinach? Przeglądamy ich skład i radzimy, gdzie najlepiej je kupować Dominika Chirek 07.10.2022
Internetowa moda na… jedzenie trujących grzybów. „To może mieć opłakane konsekwencje!” – przestrzega lek. Ewa Stawiarska Magdalena Bury-Motyl 07.10.2022
„Jem warzywa, ale mam po nich rewolucje jelitowe” – znasz to? Dietetyczka wyjaśnia, dlaczego tak się dzieje Magdalena Bury-Motyl 05.10.2022
Jak zrobić własną miskę superodżywczych polifenoli? Podpowiada Michał Kot Ewelina Kaczmarczyk 04.10.2022
Lara Gessler o życiu z ortoreksją: „Wpadałam w panikę, kiedy miałam pięć, a nie sześć migdałów na śniadanie” Ewelina Kaczmarczyk 03.10.2022
Dynia – pomarańczowa alternatywa dla smutnej jesiennej aury. Zobacz, jakie przepisy poleca Kasia Bem Kasia Bem 02.10.2022
Odcinasz spleśniałą część chleba i resztę zjadasz? „Mikotoksyny mogą przenikać głęboko w strukturę pieczywa” – ostrzega dietetyczka Ewa Wojciechowska 29.09.2022
Znana sieć sklepów wycofuje rodzynki. Mogą być zanieczyszczone groźną dla zdrowia toksyną Magdalena Bury-Motyl 27.09.2022
Słodycze dla cukrzyka – jaki typ jest dozwolony? Zdrowe desery i przekąski Milena Marchewka 26.09.2022
Bromelaina – właściwości, wskazania i przeciwwskazania. Na co pomagają tabletki z ananasa? Justyna Mazur 26.09.2022
Syropy z czarnego bzu, pigwy i aronii na przeziębienie. Zrób sobie naturalne antybiotyki Ewa Wojciechowska 25.09.2022
Uśmiech po marchewce, grymas po jarmużu. Brytyjscy naukowcy sprawdzili preferencje żywieniowe nienarodzonych dzieci Aleksandra Tchórzewska 23.09.2022
„Coraz więcej produktów zmniejsza swoją gramaturę, nie zmieniając przy tym ceny”. Katarzyna Bosacka pokazuje spryt producentów Magdalena Bury-Motyl 23.09.2022
„Halo! Jelita? Dzwoni mózg”. Emilia Cesarek wyjaśnia, jakie nawyki żywieniowe szkodzą i jelitom, i mózgowi Ewelina Kaczmarczyk 22.09.2022
Jak przygotować zupę, która będzie sycąca i dobrze zbilansowana? Magda Gembacka dzieli się swoimi radami Magdalena Bury-Motyl 21.09.2022
Popularny gazowany napój może wywołać choroby sercowo-naczyniowe? Naukowcy ostrzegają Aleksandra Tchórzewska 21.09.2022