Dr Damian Parol ostrzega, czego nie robić w trakcie jedzenia. „Może wydawać się, że jest to przyjemny i niewinny nawyk, ale…” Ewelina Kaczmarczyk 17.10.2022
Przepis na tartę z jesiennymi owocami – rozkosz dla podniebienia! Ten, kto umie i lubi gotować 15.10.2022
Stres bierze nad tobą górę? Ekspertka wymienia, co jeść, by wspomóc organizm w tym czasie Ewa Wojciechowska 13.10.2022
Fitoestrogeny – gwarancja zdrowia i dobrego samopoczucia, zwłaszcza w czasie menopauzy Małgorzata Germak 11.10.2022
Co się kryje w wędlinach? Przeglądamy ich skład i radzimy, gdzie najlepiej je kupować Dominika Chirek 07.10.2022
„Jem warzywa, ale mam po nich rewolucje jelitowe” – znasz to? Dietetyczka wyjaśnia, dlaczego tak się dzieje Magdalena Bury-Motyl 05.10.2022
Jak zrobić własną miskę superodżywczych polifenoli? Podpowiada Michał Kot Ewelina Kaczmarczyk 04.10.2022
Dynia – pomarańczowa alternatywa dla smutnej jesiennej aury. Zobacz, jakie przepisy poleca Kasia Bem Kasia Bem 02.10.2022
Odcinasz spleśniałą część chleba i resztę zjadasz? „Mikotoksyny mogą przenikać głęboko w strukturę pieczywa” – ostrzega dietetyczka Ewa Wojciechowska 29.09.2022
Słodycze dla cukrzyka – jaki typ jest dozwolony? Zdrowe desery i przekąski Milena Marchewka 26.09.2022
Bromelaina – właściwości, wskazania i przeciwwskazania. Na co pomagają tabletki z ananasa? Justyna Mazur 26.09.2022
Uśmiech po marchewce, grymas po jarmużu. Brytyjscy naukowcy sprawdzili preferencje żywieniowe nienarodzonych dzieci Aleksandra Tchórzewska 23.09.2022
„Coraz więcej produktów zmniejsza swoją gramaturę, nie zmieniając przy tym ceny”. Katarzyna Bosacka pokazuje spryt producentów Magdalena Bury-Motyl 23.09.2022
Ser z Lidla wycofany ze sprzedaży. „Możliwość wystąpienia metalowego ciała obcego” Ewelina Kaczmarczyk 19.09.2022
Bruschetta z figami. Smakuje obłędnie, a jest zaskakująco prosta w wykonaniu! duet masz.talerz 18.09.2022
„Bycie na diecie stało się w naszej kulturze atrybutem kobiety”. Małgorzata Akkus tłumaczy, jak jeść intuicyjnie i dlaczego diety odchudzające są nieskuteczne Ewelina Kaczmarczyk 17.09.2022
Komonica zwyczajna – właściwości, cena, uprawa tej wyjątkowej rośliny pastewnej Natalia Suchocka 12.09.2022
Głęboki smak i duża oszczędność. We wrześniu jemy na pomarańczowo, fioletowo i czerwono Aleksandra Tchórzewska 12.09.2022
6 przepisów na rozgrzewającą herbatę. Taki napój wzmocni odporność i poprawi ci nastrój Patrycja Fijałkowska 12.09.2022
Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie Natalia Suchocka 11.09.2022
„Zdarza się, że coś ucieknie ze słoika”. O bardziej i mniej tradycyjnych kiszonkach opowiadają Kaja Nowakowska i Małgorzata Ruszkowska, czyli duet Mead Ladies Marta Chowaniec 11.09.2022
„Dziecko ważące 15 kg przekracza dopuszczalną dzienną dawkę E476 (czyli polirycynooleinianu poliglicerolu) już po zjedzeniu 2 kostek czekolady” – mówi Katarzyna Rada, właścicielka serwisu Czytaj Skład Ewa Wojciechowska 10.09.2022
Potrzebujesz pełnej miski energii? Mamy na to sposób – pyszną jaglankę z granatem Ten, kto umie i lubi gotować 10.09.2022
Zioła na wątrobę – na co pomagają i jak je stosować, właściwości ostropestu, karczocha i lukrecji Milena Marchewka 05.09.2022
Co każdy grzybiarz wiedzieć powinien, czyli mały „atlas” najpopularniejszych grzybów duet masz.talerz 03.09.2022