Uśmiech po marchewce, grymas po jarmużu. Brytyjscy naukowcy sprawdzili preferencje żywieniowe nienarodzonych dzieci Aleksandra Tchórzewska 23.09.2022
„Coraz więcej produktów zmniejsza swoją gramaturę, nie zmieniając przy tym ceny”. Katarzyna Bosacka pokazuje spryt producentów Magdalena Bury-Motyl 23.09.2022
Ser z Lidla wycofany ze sprzedaży. „Możliwość wystąpienia metalowego ciała obcego” Ewelina Kaczmarczyk 19.09.2022
Bruschetta z figami. Smakuje obłędnie, a jest zaskakująco prosta w wykonaniu! duet masz.talerz 18.09.2022
„Bycie na diecie stało się w naszej kulturze atrybutem kobiety”. Małgorzata Akkus tłumaczy, jak jeść intuicyjnie i dlaczego diety odchudzające są nieskuteczne Ewelina Kaczmarczyk 17.09.2022
Komonica zwyczajna – właściwości, cena, uprawa tej wyjątkowej rośliny pastewnej Natalia Suchocka 12.09.2022
Głęboki smak i duża oszczędność. We wrześniu jemy na pomarańczowo, fioletowo i czerwono Aleksandra Tchórzewska 12.09.2022
6 przepisów na rozgrzewającą herbatę. Taki napój wzmocni odporność i poprawi ci nastrój Patrycja Fijałkowska 12.09.2022
Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie Natalia Suchocka 11.09.2022
„Zdarza się, że coś ucieknie ze słoika”. O bardziej i mniej tradycyjnych kiszonkach opowiadają Kaja Nowakowska i Małgorzata Ruszkowska, czyli duet Mead Ladies Marta Chowaniec 11.09.2022
„Dziecko ważące 15 kg przekracza dopuszczalną dzienną dawkę E476 (czyli polirycynooleinianu poliglicerolu) już po zjedzeniu 2 kostek czekolady” – mówi Katarzyna Rada, właścicielka serwisu Czytaj Skład Ewa Wojciechowska 10.09.2022
Potrzebujesz pełnej miski energii? Mamy na to sposób – pyszną jaglankę z granatem Ten, kto umie i lubi gotować 10.09.2022
Zioła na wątrobę – na co pomagają i jak je stosować, właściwości ostropestu, karczocha i lukrecji Milena Marchewka 05.09.2022
Co każdy grzybiarz wiedzieć powinien, czyli mały „atlas” najpopularniejszych grzybów duet masz.talerz 03.09.2022
Wegańskie tarty z kremem kokosowym i borówkami. Pyszny, sezonowy deser! Ten, kto umie i lubi gotować 03.09.2022
Kinga Rusin ostrzega przed oszustami! „Nie da się schudnąć, w zdrowy sposób, 15 kg w tydzień! To niemożliwe bez narażenia swojego zdrowia czy nawet życia” Ewelina Kaczmarczyk 30.08.2022
Masz słabe, łamliwe paznokcie? Dietetyczka kliniczna wyjaśnia, jak możesz wzmocnić je dietą Ewelina Kaczmarczyk 25.08.2022
Nie trzymasz w domu przekąsek, by nie podjadać? W ten sposób możesz sobie zaszkodzić bardziej, niż myślisz Ewa Wojciechowska 23.08.2022
„Panie, które charakteryzują się prawidłową masą ciała, mają większe skłonności do tego, żeby podjadać pod wpływem nudy” – mówi Aleksandra Ulatowska, psychodietetyczka Ela Kowalska 23.08.2022
Warstwowy pudding chia. Doskonale wpływa zarówno na ciało jak i umysł Ten, kto umie i lubi gotować 21.08.2022
Napój, sok, nektar czy koktajl? Wyjaśniamy, co będzie najlepszym wyborem Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 21.08.2022
Czy herbatki na odchudzanie rzeczywiście są w stanie nam pomóc? Odpowiadają eksperci z Dietetyka #NieNaŻarty Ewelina Kaczmarczyk 19.08.2022
Pijesz wodę? To dobrze. A zastanawiałaś się, kiedy najlepiej to robić, by korzyści było jak najwięcej? Natalia Gregorowicz 15.08.2022
Chcesz pozbyć się „oponki” z brzucha? Wprowadź te pięć zmian, a będzie ci łatwiej osiągnąć cel Marta Malinowska 14.08.2022
Marta Stoberska: Kiedyś usłyszałam, że nie wyglądam jak trenerka. Bo co? Bo nie mam kraty na brzuchu i trzęsie mi się skóra na tyłku? Magdalena Bury-Motyl 13.08.2022
4 propozycje „inflacyjnych” obiadów do 8 zł. Polecają dietetycy z profilu Dietetyka #NieNaŻarty Ewelina Kaczmarczyk 08.08.2022
Poznaj 8 tanich składników i pomysły na to, jak je wykorzystać w kuchni. Radzi Olga Pawlikowska Ewelina Kaczmarczyk 05.08.2022
Często kupujesz arbuza? Agnieszka Pocztarska podpowiada, którego wybrać, by był idealny Magdalena Bury-Motyl 04.08.2022