Przepisy – strona 6

Sałatka z komosą ryżową (quinoi)

Komosa ryżowa – jak gotować? Właściwości quinoi

Burak to niezwykłe warzywo. Poznaj 3 przepisy na zdrowe dania z buraka /fot. iStock

Burak to niezwykłe warzywo. Poznaj 3 przepisy na zdrowe dania z buraka

Owsianka rządzi

Owsianka – przepis na śniadanie. Jak zrobić owsiankę na mleku?

seler naciowy

Sok z selera naciowego – właściwości i przeciwwskazania

Moje pierwsze kimchi

Kimchi – poznaj przepis na koreański przysmak. Ma mnóstwo zalet

Wek na przeziębienie: syrop z malin

Sposób na przeziębienie: syrop z malin, lepszy niż kupowany w spożywczaku

Wek na rozgrzanie: mus imbirowy

Mus imbirowy – działa przeciwzapalnie i obłędnie smakuje. Skorzystaj z naszego przepisu

Tapioka

Tapioka – pozyskiwanie, właściwości, zastosowanie

Pigwa

Sok z pigwy – syrop, właściwości, zastosowanie

Dyniowy dżem – słodycz bez cukru. Pyszne uroki jesieni!

dynia

Dynia. Poznaj świetny przepis na faszerowaną dynię

Kolorowe naleśniki – dzieci je pokochają!

Miksujemy superfoods! Koktajl z jagodami goji

Miksujemy superfoods – koktajl z jagodami goji na wzmocnienie odporności

Śniadaniowe ciastka jaglane

Dyniowe pankejki

Dyniowe pankejki. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej!

Pieczywo z pastą, rzodkiewką

Poznaj proste przepisy na zdrowe pasty do chleba. My też kochamy kanapki!

Sok z aloesu

Sok z aloesu – właściwości, zastosowanie, przepis

Co jeść podczas infekcji? Menu na cały dzień

Przeziębiłaś się? Dodaj te składniki do codziennej diety

Ciasto owsiane z orzechami i pigwą.

Ciasto owsiane z orzechami i pigwą. Zdrowe i dietetyczne, umili jesienne wieczory!

Pasta z czerwonej fasoli z rodzynkami /fot. Marta Dymek, Jadłonomia

Strączkowe na słodko i na wytrawnie. 3 świetne przepisy od Marty Dymek, autorki kultowej Jadłonomii

Masło czosnkowe - przepis i pomysły na dania

Masło czosnkowe – jak zrobić i do czego dodawać?

Batony dyniowe – prosta przekąska idealna na jesień

Ciasto pomarańczowe

Tartaletki z kremem różanym, ciasto pomarańczowe, mus orzechowo-malinowy z tofu. Poznaj przepisy z książki „Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości”

Przepis na domowe suszone pomidory. Nie kupuj, zrób sama!

Burgery z kalafiora z salsą paprykową

Burgery z kalafiora z salsą paprykową. Burgery z kalafiora z salsą paprykową. Wegetariańskie wspomnienie lata!

Płatki ryżowe – wartości odżywcze, przepisy, jak gotować

Wegański jogurt kokosowy z figami. Pyszne i pożywne śniadanie

Na zdjęciu: Owsianka to szybkie zdrowe śniadanie. Na zdjęciu widać miskę, w której znajdują się ugotowane płatki owsiane z migdałami i borówkami.

Jak powinno wyglądać szybkie zdrowe śniadanie? Propozycje dań

Smalec grzybowy

Przepis na smalec grzybowy. Aromatyczny i prosty do wykonania!

Koktajl z malinami

Przepis na jaglany koktajl z malinami. Prawdziwa bomba witaminowa

Przepis na zdrowe śniadanie – koktajl ze spiruliną

Co jeść w podróży? Prowiant na piątkę

Lody wegańskie

Wegańskie lody. Sprawdź te 3 przepisy idealne na lato

Tilapia – właściwości, cena, pochodzenie, jak przyrządzić

Jajecznica w nowej odsłonie. Spróbujcie!

Pstrąg tęczowy łososiowy – właściwości i przepisy

Bruschetta z truskawkami. Idealny sposób, aby dobrze rozpocząć dzień!

Miksujemy: koktajl na dobrą pamięć

Miksujemy: letni koktajl truskawkowo-malinowy na dobrą pamięć

6 przepisów na zdrowe desery z kilku składników. Podpowiada Agnieszka Stolarczyk

Nie marnuj potencjału truskawek! Jedz je z szypułkami

Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nie rób tego! Są źródłem cennych składników

Surimi – powstawanie, skład, właściwości i przepisy

Kapary – właściwości zdrowotne, zastosowanie i przepisy

Zupa pieczarkowa – wersja śniadaniowa

Surowe ziarna kakao – skład, właściwości i zastosowanie

Wiosenny pad thai z makaronem z cukinii. Pokochają go nie tylko wegetarianie

Białko konopne – właściwości, przepisy, jak stosować

Przepis na sałatkę z botwiny i sera koziego. Jest bardzo prosta i bardzo smaczna

Tofu

Jak zrobić tofu w domu? Potrzebujesz dosłownie trzech składników