Minipizze z żurawiną i camembertem. Domownicy będą prosili o dokładkę Ten, kto umie i lubi gotować 09.02.2020
Witaminy i minerały obowiązkowe dla kobiet. Sprawdź, czego potrzebuje twój organizm Inga Kazana 09.02.2020
Sztuczne słodziki wpływają na metabolizm bez względu na kalorie? To wyniki najnowszego badania. Mamy wypowiedź dietetyczki Magdalena Bury-Motyl 07.02.2020
Lubisz herbatę? Chemiczka tłumaczy, czego najprawdopodobniej o niej (jeszcze!) nie wiesz Magdalena Bury-Motyl 07.02.2020
Ocet jabłkowy – zastosowania od pielęgnacji przez sprzątanie do jedzenia Katarzyna Głuszak 07.02.2020
Do tej pory traciłaś na wadze, a teraz stoisz w miejscu? Dietetyczka Emilia Cesarek wyjaśnia, jakie mogą być tego powody Magdalena Bury-Motyl 07.02.2020
Bilans wodny. Co wlicza się w dzienną podaż płynów? Dietetyczka wyjaśnia Magdalena Bury-Motyl 06.02.2020
Mrożone jedzenie – czy jest równie wartościowe, co świeże? Odpowiada dietetyk Ewelina Kaczmarczyk 05.02.2020
Dieta po porodzie. Co powinno znaleźć się w menu młodej mamy? Wyjaśnia Pani Fizjotrener Ewa Wojciechowska 04.02.2020
Kompulsywne objadanie się, bo „zasłużyłaś”, to zaburzenia odżywiania. Tak samo jak 3 godziny spędzone na cardio, bo zjadłaś pizzę Magdalena Bury-Motyl 03.02.2020
Czy jedzenie czosnku chroni przed zakażeniem koronawirusem? Eksperci WHO odpowiadają Marta Dragan 03.02.2020
Co łączy orangutany, tłuszcze trans, detektywów na zakupach i olej palmowy? Wiele! Magdalena Bury-Motyl 01.02.2020
10 ciężkostrawnych potraw, które można uczynić lżejszymi dla naszego żołądka Małgorzata Różańska 01.02.2020
Często jesz awokado? Nie jest to zbyt ekologiczne. „Do uprawy trzech awokado potrzebne jest zużycie niemal tysiąca litrów wody” – mówi Paulina Górska Magdalena Bury-Motyl 30.01.2020
Witamina B12. Kto jest narażony na jej niedobór? Farmaceutka wyjaśnia Magdalena Bury-Motyl 30.01.2020
„Dzieci wegańskie czy wegetariańskie rodzą się z prawidłową masą ciała, zdrowe i rozwijają się prawidłowo. To, że brak mięsa w diecie ciężarnej szkodzi dziecku, to mit” – mówi dietetyczka Iwona Kibil Nina Harbuz 29.01.2020
Kupiłaś tę partię „Zarodków Pszennych Prażonych”? Uważaj, GIS wycofuje produkt! Ewa Wojciechowska 29.01.2020
Cukier biały a cukier brązowy. Który jest lepszym wyborem? Tłumaczy dietetyczka Ewa Wojciechowska 28.01.2020
Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę Magdalena Bury-Motyl 28.01.2020
Opakowania, które nie szkodzą żywności. W co pakować posiłek, by nie tylko był smaczny, ale i zdrowy? Magdalena Bury-Motyl 27.01.2020
Pewnie dużo o nich słyszałaś, pewnie (słusznie) kojarzą ci się z rybami. Ale czy wiesz, po co nam kwasy omega-3? Małgorzata Germak 27.01.2020
3 patenty na batata. Wytrawnie, na słodko, a może jako zupa-krem – co wybierasz? Małgorzata Dzięgielewska 26.01.2020
Dieta Dukana okiem dietetyczki Elizy Szyszko. Jak wyglądają zasady? Dla kogo jest wskazana, a kto nie może? Katarzyna Głuszak 24.01.2020
Zmagasz się z problemem zatrzymania wody w organizmie? To nie skutek alergii pokarmowej czy spożywania węglowodanów Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Cukru nie znajdziesz tylko w cukierniczce. Jego źródłem jest wiele innych produktów spożywczych Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Masz ochotę na nową pastę do kanapki? Daj szansę bakłażanowi! Ten, kto umie i lubi gotować 23.01.2020
Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości Magdalena Bury-Motyl 22.01.2020
Rakotwórcza substancja w partii kaszy gryczanej. GIS wydał decyzję o wycofaniu Marta Dragan 22.01.2020
Picie wody z cytryną oczyszcza organizm z toksyn, odkwasza i chroni przed przeziębieniem? Dietetyczka wyznała, co o tym sądzi Magdalena Bury-Motyl 20.01.2020
Akcja bez glutenu: mąka ryżowa. Zrobisz z niej pyszne naleśniki, pudding i pierogi Alicja Rokicka 19.01.2020