Przejdź do treści

Najnowsze – strona 36

kobieta w kuchni

„Smażony boczek odchudza, ziemniaki tuczą”. Psychodietetyczka rozprawia się z absurdami dietetycznymi

Pijesz gazowaną wodę zamiast „zwykłej”? Sprawdź, jakie ma wady i zalety

Gluten – dlaczego działa na nas jak narkotyk?

Dieta przed urlopem, czyli jak stworzyć wymarzone beach body

Nie wyobrażasz sobie lata bez grilla? Nie popełniaj tych błędów

Arbuz, pomarańcze i spółka. Jedzenie, które koniecznie musisz umyć

Można schudnąć bez diety? Tak, jeśli zastosujesz się do tych wskazówek

Kobieta nalewa herbatę do filiżanki

Wolisz kawę od herbaty? Przeczytaj, zmienisz preferencje

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym.

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym. „Przy braku przeciwwskazań nie należy wykluczać go z diety” – mówi dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska

Węgiel aktywny - właściwości i zastosowanie

Węgiel aktywny – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga?

Lubisz tajskie jedzenie? Sprawdź, czy twój organizm też je lubi

Napoje gazowane mogą uzależniać. Jakie są objawy?

Tendencja do tycia? Dietetyczka wyjaśnia, co tak naprawdę za tym stoi

Lubisz czerwone mięso? Te sygnały świadczą o tym, że jesz go za dużo

Czy możemy uzależnić się od żywności? Dietetyk wyjaśnia

woda butelkowana

Data ważności wody butelkowanej. Czy należy się nią przejmować?

To „tylko” krojenie? Zobacz, jak robić to perfekcyjnie

Dieta dla serca? Postaw na ten jeden składnik

Mleko, czyli napój do zadań specjalnych. Co o nim wiesz?

Zajadasz stres? Zobacz, jak to kontrolować

Lubisz słone jedzenie? Sprawdź, co może się stać, gdy zjesz za dużo soli

Masz wzdęcia? 10 produktów, które pomogą ci z nimi walczyć

Dieta wegetariańska przy aktywności fizycznej. Fakty i mity

Obalamy 5 mitów o elektrolitach. Znasz je wszystkie?

Melon – odmiany i właściwości zdrowotne. Jak jeść melona?

Nabiał w diecie

Nabiał w diecie – czy jest zdrowy i jakie produkty wybierać?

Szpinak – przepisy na sałatki, makarony i koktajle

Jedzenie powoduje zmarszczki? Tych produktów lepiej unikaj

Miksujemy: koktajl na odchudzanie

Koktajle odchudzające – przepisy. Jak zrobić koktajl na odchudzanie?

orzechy brazylijskie

Selen – właściwości, niedobór i przedawkowanie, źródła

Produkty bogate w molibden

Molibden – rola w organizmie, zapotrzebowanie, niedobór

Miedź

Miedź – właściwości, źródła nadmiar i niedobór w organizmie

suplement diety

Mangan – właściwości, nadmiar, niedobór, źródła w diecie

8 produktów, które możesz zastąpić innymi. Wiedziałaś o wszystkich?

Czy można jeść surowe brokuły? Może warto przekonać się do ich smaku?

owoce morza

Kobalt – właściwości, niedobór, źródła, alergia na kobalt

pasta do zębów

Fluor – właściwości, źródła, niedobór i szkodliwość fluoru

pieczywo pełnoziarniste

Chrom – rola, zapotrzebowanie, źródła i niedobór chromu

Wizualizacja narządów wewnętrznych człowieka

Bor – funkcje, zapotrzebowanie, źródła w diecie, niedobór

Kupujesz rozdrobniony ser, bo szybciej się topi? Możesz się zdziwić

Chcesz schudnąć? Najpierw zrezygnuj z tych nawyków

8 niskokalorycznych potraw, które powinnaś wprowadzić do swojego jadłospisu

Rokitnik

Nalewki, które zaskakują smakiem – sprawdź i się przekonaj

Witamina C lewoskrętna i prawoskrętna

Witamina C lewoskrętna i prawoskrętna – właściwości witaminy C

Dietetycy wybrali owoc roku 2020. O włos wyprzedził inny popularny gatunek

Dietetycy wybrali owoc roku 2020. O włos wyprzedził inny popularny gatunek

Kwasy omega-6 i omega-3 - w jakich produktach je znajdziesz?

Kwasy omega-6 i omega-3 – w jakich produktach je znajdziesz?

Gorąco? Potrzebujesz kawy? Przygotuj japońską mrożoną kawę, nie pożałujesz

5 warzyw, które muszą znaleźć się w twojej diecie. Polecają dietetycy