Co dobrego możesz zrobić dla swoich jelit – dziś, w tydzień, w miesiąc, na zawsze? Małgorzata Germak 22.07.2022
Piotr Ciemny: Zbieranie chwastów kojarzy się ze starszym panem w kaloszach, w obdartej koszuli. Ja do tego obrazka ludziom nie pasowałem Ewelina Kaczmarczyk 22.07.2022
Metody utrwalania żywności – czym różni się liofilizacja od termizacji Justyna Makowska-Tomalczyk 18.07.2022
Superowoc, który zapewni ci zdrowie i długie życie. Poznaj jagodę kamczacką! Aleksandra Tchórzewska 18.07.2022
„Zbyt niski poziom cholesterolu zwiększa ryzyko nie tylko agresji, ale także choroby afektywnej dwubiegunowej, depresji i samobójstw” – mówi psychodietetyczka Agnieszka Ślusarska-Staniszewska Barbara Dąbrowska-Górska 17.07.2022
Jeśli masz te objawy, to najprawdopodobniej jesz za dużo śmieciowego jedzenia Milena Bizoń 17.07.2022
Czego nie można jeść w trakcie ciąży? Odpowiedzi mogą Cię zaskoczyć! Lek. Łukasz Stelmaszczyk 16.07.2022
Wegańskie lody bakaliowe. Nie zawierają dodatkowego cukru, śmietany ani mleka duet masz.talerz 16.07.2022
Często kupujesz cytrusy? Dokładnie sprawdzaj ich etykiety! O tym, dlaczego warto to robić, mówi chemiczka Aleksandra Tchórzewska 15.07.2022
Popularne lody wycofane ze sklepów. Powodem jest zanieczyszczony składnik Ewa Wojciechowska 14.07.2022
Kisisz ogórki w butelkach po napojach? To poważny błąd, przekonuje chemiczka Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 12.07.2022
„Czasem pacjenci decyzję o operacji podejmują z prozaicznych powodów – nie mogą wejść po schodach czy zawiązać buta”. O leczeniu otyłości olbrzymiej mówi dr Michał Duchnik Aleksandra Zalewska-Stankiewicz 12.07.2022
Kwas chlebowy ma więcej zalet, niż myślisz. Pij go więc na zdrowie! Aleksandra Tchórzewska 11.07.2022
Czy guma do żucia jest dobra na wszystko? Profesorka Katarzyna Siuzdak o kontrowersjach wokół popularnego produktu Magdalena Bury-Motyl 11.07.2022
Wegańskie lody ze słonym karmelem. Idealne połączenie na upalne dni Ten, kto umie i lubi gotować 10.07.2022
Używasz soli himalajskiej? Dietetyczka Anna Thomas wyjaśnia, dlaczego nie warto wkładać jej do swojego koszyka podczas zakupów Magdalena Bury-Motyl 08.07.2022
Owady i kotlet z probówki to jedzenie przyszłości? Jagna Niedzielska: „potrzebna nam rewolucja mentalna” Alicja Cembrowska 06.07.2022
Garście pełne wiśni, porzeczek, jagód i kurek, ale nie tylko! Co jeść w lipcu, wymienia Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 05.07.2022
„Budzę się i jem, by móc znowu zasnąć”, czyli czym jest zespół nocnego jedzenia (NES). Rozmowa z psycholożką zdrowia Agnieszką Węgiel Anna Sierant 03.07.2022
Złociste curry z kukurydzy. Przyjemny, lekko słodki smak, który pokochasz od pierwszej łyżki! Ten, kto umie i lubi gotować 02.07.2022
Ocet winny – powstawanie, właściwości, zastosowanie w kuchni i łazience Justyna Makowska-Tomalczyk 01.07.2022
Dlaczego tak lubimy jeść tosty z serem? Wyjaśnia biotechnolog Dawid Polak Ewelina Kaczmarczyk 28.06.2022
Zioła szwedzkie – czym są, właściwości, zastosowanie. Przepis na nalewkę Patrycja Nawojowska 27.06.2022
Mama Chemik: „Odkrajanie spleśniałego kawałka owocu czy zdejmowanie kożuszka z wierzchu dżemu, a później zjadanie reszty, jest wielkim błędem” Ewa Wojciechowska 27.06.2022
Maltoza – czy jest zdrowa? W jakich produktach występuje i kto powinien jej unikać? Milena Marchewka 26.06.2022
Sukraloza – co to jest, szkodliwość. Ile sukralozy można bezpiecznie spożywać? Milena Marchewka 25.06.2022