22.04.2020
Zdrowe odżywianie – strona 28
Polacy spożywają prawie trzykrotnie za dużo soli. Mamy jednak dobrą wiadomość: szybko możemy się od niej odzwyczaić
Chaber bławatek i jego zastosowanie w medycynie
„Zaburzenia odżywiania nie wyglądają”. Blogerka, która zmagała się z bulimią, opowiada o szkodliwym micie
Mrożonki – czy są zdrowe? Co warto wiedzieć o mrożonej żywności?
Po co nam węglowodany? Specjaliści wyjaśniają
Obesogeny, czyli związki otyłości. Czym są i jak przyczyniają się do tycia?
Przesilenie wiosenne – objawy, przyczyny, sposoby
Przywrotnik – ziele o wielu właściwościach
Mięta pieprzowa – 11 zastosowań jej właściwości
Masz problem z podjadaniem wieczorem? Psychodietetyczka Justyna Markowska podpowiada, jak tego uniknąć
Kurkuma i jej właściwości. Zalety i przeciwwskazania
Krokosz barwierski, jego właściwości i zastosowanie w medycynie
Jak się przejeść i źle poczuć w święta? Oto sprawdzone metody!
Wielkanocne obżarstwo i co potem? Jak uniknąć kłopotów z niestrawnością?
Jak uniknąć przejedzenia w Wielkanoc? 7 sposobów na święta bez problemów trawiennych
Białko źródłem zdrowia? Nie zawsze! Tak samo jak w przypadku tłuszczów, są dobre i złe źródła białka
Jajka faszerowane aioli i chorizo. Tradycja doprawiona szczyptą nowoczesności
Cukier, który szkodzi wątrobie
Wielkanocny mazurek z kokosem, mango i limonką
Po co nam cholesterol? Dietetyczka Zofia Suszka wyjaśnia, czy jest on nam potrzebny do życia
W jaki sposób sprawdzić, czy jajka są świeże? Czytamy Etykiety pokazują prosty trik!
Ciasteczka wielkanocne – przepis. Jak je zrobić?
Podstawowa przemiana materii (PPM) – od czego zależy i jak ją obliczyć?
Wielkanoc w wersji fit. Podpowiadamy, jak nie stracić zdrowych nawyków w święta
Węglowodany proste i złożone w diecie – rola w organizmie
Lubczyk i jego właściwości zdrowotne
Przepisy na wegańskie pasztety wielkanocne. Mięsożercy też się w nich zakochają!
Mleko świeże czy UHT? Jak kupować mleko?
Co jeść, by naczynia krwionośne i serce były w dobrym stanie?
Borówka brusznica – sposób na zdrowe przetwory i nie tylko
Orkiszowy mazurek pistacjowy. Zdrowy deser na Wielkanoc
Zdenerwowana? Zjedz coś! Twój organizm woła o pomoc
Nagietek lekarski – właściwości i zastosowanie w medycynie
Miłorząb japoński – jakie ma właściwości i działanie? Rozmawiamy z ekspertem Piotrem Sokołowskim
Na stres dobre są… bakalie! Dlaczego warto sięgać po orzechy, morele, migdały czy figi?
Grill i piwo – zdrowy duet?
Dziewanna – kwiat o wielu właściwościach
„Czysta 15-stka” i „Brudna 12-stka”. Które owoce i warzywa są najbardziej, a które najmniej zanieczyszczone? Mamy najnowsze listy na 2020 rok!
Napoje i leki, których nie powinno się łączyć oraz takie, które warto. Sprawdź, czy nie popełniasz błędu!
Drożdże to towar deficytowy w czasach pandemii. Dietetyczka wyjaśnia, czy możemy je czymś zastąpić
Męczennica cielista nie tylko pomoże ci ukoić nerwy i lepiej spać. O jej zastosowaniach mówi trener postaw żywieniowych
Poznaj funkcje wątroby i zadbaj o jej prawidłową pracę
Jesz ryż? Uważaj na arsen
Nie każde „E” jest złe. Niekoniecznie Dietetycznie o (nie)zdrowych dodatkach w żywności
Anna Makowska, czyli Doktor Ania: śmieszy mnie napis „bez konserwantów” na serku, który nigdy wcześniej ich nie zawierał
Syrop z mniszka lekarskiego – przepis, właściwości, działanie