Przepisy na wegańskie pasztety wielkanocne. Mięsożercy też się w nich zakochają! Alicja Rokicka 07.04.2020
Miłorząb japoński – jakie ma właściwości i działanie? Rozmawiamy z ekspertem Piotrem Sokołowskim Ewa Wojciechowska 03.04.2020
Na stres dobre są… bakalie! Dlaczego warto sięgać po orzechy, morele, migdały czy figi? Magdalena Bury-Motyl 03.04.2020
„Czysta 15-stka” i „Brudna 12-stka”. Które owoce i warzywa są najbardziej, a które najmniej zanieczyszczone? Mamy najnowsze listy na 2020 rok! Ewa Wojciechowska 30.03.2020
Napoje i leki, których nie powinno się łączyć oraz takie, które warto. Sprawdź, czy nie popełniasz błędu! Marta Dragan 29.03.2020
Drożdże to towar deficytowy w czasach pandemii. Dietetyczka wyjaśnia, czy możemy je czymś zastąpić Magdalena Bury-Motyl 29.03.2020
Męczennica cielista nie tylko pomoże ci ukoić nerwy i lepiej spać. O jej zastosowaniach mówi trener postaw żywieniowych Ewelina Kaczmarczyk 24.03.2020
Nie każde „E” jest złe. Niekoniecznie Dietetycznie o (nie)zdrowych dodatkach w żywności Anna Sierant 21.03.2020
Anna Makowska, czyli Doktor Ania: śmieszy mnie napis „bez konserwantów” na serku, który nigdy wcześniej ich nie zawierał Magdalena Bury-Motyl 20.03.2020
Palma sabałowa coraz bardziej popularna. Czym jest, na co pomaga i gdzie ją możemy znaleźć? Magdalena Bury-Motyl 19.03.2020
Jak zapanować nad swoim apetytem? Dietetyczka Patrycja Rublewska ma kilka ważnych rad Magdalena Bury-Motyl 18.03.2020
7 pomysłów na wykorzystanie ryżu według Sylwii Majcher. Sprawdź patenty na tzw. „kuchnię kryzysową” Magdalena Bury-Motyl 16.03.2020
Lawenda nie tylko pięknie pachnie i wygląda, ma też wiele praktycznych zastosowań. Mówi o nich trener postaw żywieniowych Magdalena Dorko-Wojciechowska Ewelina Kaczmarczyk 16.03.2020
Wolny metabolizm. Dietetyczka Anna Reguła: „To wypadkowa twoich decyzji, zawsze” Ewelina Kaczmarczyk 11.03.2020
Ewa Chodakowska: ważne, aby określić realny cel, a w jego realizacji podążać małymi krokami Magdalena Bury-Motyl 09.03.2020
SIBO, czyli przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego. Jaka dieta może pomóc? Małgorzata Kujda 08.03.2020
Białko i mity z nim związane. Sprawdź, czy wierzyłaś w któryś z nich Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 07.03.2020
Przepis na efekt jo-jo, czyli jak się nie odchudzać po zimie – radzi dietetyczka Anna Reguła Magdalena Kowalska-Kotwica 06.03.2020
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska: Jeśli nie zaczniemy odżywiać organizmu, a będziemy tylko bezmyślnie wrzucać na szybko przetworzone jedzenie, żadna cudowna „dieta” nie zadziała Magdalena Bury-Motyl 04.03.2020
GIS wycofał ze sprzedaży herbatę z Lidla. „Stanowi ryzyko dla zdrowia” Magdalena Kowalska-Kotwica 04.03.2020
„Jestem idealnym przykładem na to, że z IBS można wygrać…” – dietetyczka Roksana Środa wyjaśnia, czym jest IBS (zespół jelita nadwrażliwego) i jak z nim walczyć Magdalena Bury-Motyl 03.03.2020