24.07.2021
Zdrowe odżywianie – strona 16
Nad polskim morzem wykryto enterobakterie w lodach z automatu
Soczewica czerwona – wartości odżywcze, gotowanie, przepisy
Kawa pomaga w trawieniu i w walce z jego zaburzeniami?
AKCJA SUPLEMENTACJA: Wegetarianizm i weganizm
Mikołaj Choroszyński: Cukier to substancja, która w nadmiarze jest dla nas toksyczna, uszkadza wszystko na swojej drodze
Hummus – co to jest, jak go zrobić i jakie ma właściwości?
Chcesz schudnąć? Postaw na białko i wybierz jajka zamiast płatków śniadaniowych
Co zawierają gumy do żucia? Jagna Niedzielska, która sprawdziła skład popularnych gum, nie ma dobrych wieści
Bruschetta z truskawkami. Idealny sposób, aby dobrze rozpocząć dzień!
Zjadłaś robaczywe czereśnie i zastanawiasz się, czy to mogło ci zaszkodzić? Sprawdź, co mówi dietetyczka
Uważaj na ilość octu jabłkowego w twojej diecie. Może zaszkodzić zębom – ostrzega lek. stom. Monika Stachowicz
Miksujemy: letni koktajl truskawkowo-malinowy na dobrą pamięć
„Rośliny są największą apteką świata. Każda z nich, a szacuje się, że obecnie mamy nazwanych i opisanych około 450 000 gatunków, może mieć potencjał leczniczy” – mówi Ruta Kowalska
Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nie rób tego! Są źródłem cennych składników
Deficyt kaloryczny – czym jest i jak go wyliczyć?
Jagna Niedzielska: Ci, którzy mówią, że nie potrafią gotować, po prostu nie potrafią kombinować
Rozsmakuj się w comfort food! Co to takiego i dlaczego jest wyjątkowe?
Co cukier robi z twoim wyglądem, psychiką i odpornością?
Soja – właściwości, zastosowanie i sposoby przyrządzania
Kawa filtrowana, po turecku czy z french pressu? Dietetyk podpowiada, w jaki sposób ją przygotowywać, żeby uniknąć wzrostu poziomu „złego” cholesterolu
Płatki owsiane – wartości odżywcze, właściwości, jak zrobić?
Papaja – wartości odżywcze, właściwości, jak jeść
„Nigdy w kulinarnym życiu nie róbcie tego bobowi”. Sylwia Majcher wyjaśnia, jak gotować bób, żeby go nie zmarnować
Napój, sok czy nektar – co jest zdrowsze?
Orzechy pekan – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Lepiej unikaj „szóstki z Southampton”. Czym jest i dlaczego jest groźna? Tłumaczy Agnieszka Pocztarska
Co siedzi w parówkach? Wzięłyśmy je pod lupę
Agata Głyda: Nasze ciało nie jest po to, aby ładnie wyglądało
Produkty oznakowane jako bezglutenowe wycofane ze sprzedaży. Powód? Wcale nie były bez glutenu
Dietetyczka Zofia Pomes: owoce mogą, a wręcz powinny być spożywane przez osoby z insulinoopornością
Chemia z warzywniaka. Lista owoców i warzyw, które są największymi bombami pestycydowymi
Zupa pieczarkowa – wersja śniadaniowa
11 błędów, które popełniamy, robiąc jajecznicę. A to przecież taka banalna potrawa
Ewa Farna o samoakceptacji: moje ciało przeszło psychicznie niełatwą drogę
Korzeń maca – właściwości, działanie, dawkowanie
„Ciemne strony rybołówstwa” kontra nauka. Czy ryby to na pewno dobry wybór dietetyczny?
Wiosenny pad thai z makaronem z cukinii. Pokochają go nie tylko wegetarianie
Guarana – właściwości, działanie, rodzaje, gdzie kupić
Sezon na rabarbar w pełni! Poznaj 3 fakty na jego temat, których nie znałaś
Olej MCT – działanie, stosowanie, jaki wybrać, cena
Camu camu – właściwości, zastosowanie, cena, gdzie kupić
Dlaczego nie możesz przytyć? Wyjaśniają żywieniowcy z „Dietetyki nie na żarty”
Chlorella – właściwości, efekty, dawkowanie
Białko konopne – właściwości, przepisy, jak stosować
Zadbaj o Koenzym Q10 – bądź wiecznie młoda
Jak zrobić tofu w domu? Potrzebujesz dosłownie trzech składników