Czy jedzenie czosnku chroni przed zakażeniem koronawirusem? Eksperci WHO odpowiadają Marta Dragan 03.02.2020
Co łączy orangutany, tłuszcze trans, detektywów na zakupach i olej palmowy? Wiele! Magdalena Bury-Motyl 01.02.2020
10 ciężkostrawnych potraw, które można uczynić lżejszymi dla naszego żołądka Małgorzata Różańska 01.02.2020
Często jesz awokado? Nie jest to zbyt ekologiczne. „Do uprawy trzech awokado potrzebne jest zużycie niemal tysiąca litrów wody” – mówi Paulina Górska Magdalena Bury-Motyl 30.01.2020
Witamina B12. Kto jest narażony na jej niedobór? Farmaceutka wyjaśnia Magdalena Bury-Motyl 30.01.2020
„Dzieci wegańskie czy wegetariańskie rodzą się z prawidłową masą ciała, zdrowe i rozwijają się prawidłowo. To, że brak mięsa w diecie ciężarnej szkodzi dziecku, to mit” – mówi dietetyczka Iwona Kibil Nina Harbuz 29.01.2020
Kupiłaś tę partię „Zarodków Pszennych Prażonych”? Uważaj, GIS wycofuje produkt! Ewa Wojciechowska 29.01.2020
Cukier biały a cukier brązowy. Który jest lepszym wyborem? Tłumaczy dietetyczka Ewa Wojciechowska 28.01.2020
Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę Magdalena Bury-Motyl 28.01.2020
Opakowania, które nie szkodzą żywności. W co pakować posiłek, by nie tylko był smaczny, ale i zdrowy? Magdalena Bury-Motyl 27.01.2020
Pewnie dużo o nich słyszałaś, pewnie (słusznie) kojarzą ci się z rybami. Ale czy wiesz, po co nam kwasy omega-3? Małgorzata Germak 27.01.2020
3 patenty na batata. Wytrawnie, na słodko, a może jako zupa-krem – co wybierasz? Małgorzata Dzięgielewska 26.01.2020
Dieta Dukana okiem dietetyczki Elizy Szyszko. Jak wyglądają zasady? Dla kogo jest wskazana, a kto nie może? Katarzyna Głuszak 24.01.2020
Zmagasz się z problemem zatrzymania wody w organizmie? To nie skutek alergii pokarmowej czy spożywania węglowodanów Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Cukru nie znajdziesz tylko w cukierniczce. Jego źródłem jest wiele innych produktów spożywczych Magdalena Bury-Motyl 23.01.2020
Masz ochotę na nową pastę do kanapki? Daj szansę bakłażanowi! Ten, kto umie i lubi gotować 23.01.2020
Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości Magdalena Bury-Motyl 22.01.2020
Rakotwórcza substancja w partii kaszy gryczanej. GIS wydał decyzję o wycofaniu Marta Dragan 22.01.2020
Picie wody z cytryną oczyszcza organizm z toksyn, odkwasza i chroni przed przeziębieniem? Dietetyczka wyznała, co o tym sądzi Magdalena Bury-Motyl 20.01.2020
Akcja bez glutenu: mąka ryżowa. Zrobisz z niej pyszne naleśniki, pudding i pierogi Alicja Rokicka 19.01.2020
Festiwal makaronów: makaron soba. Mamy dla was pyszny przepis z tofu, brokułami i czarnym sezamem Ania Włodarczyk 17.01.2020
Sardynki – dlaczego warto je jeść? Jak ich spożywanie działa na skórę? Tłumaczy kosmetolożka Ewa Wojciechowska 17.01.2020
Intermittent fasting inaczej post przerywany – na czym polega i w jaki sposób działa? Wyjaśnia dietetyczka Marta Dragan 17.01.2020
„Z wiekiem pokochałam siebie i zaczęłam rozumieć, że nikt nie jest idealny”. Dominika Pliszka o słuchaniu swojego ciała Ewa Wojciechowska 15.01.2020
Marchewka to samo dobro dla naszej skóry! Czy pamiętasz o niej w codziennej diecie? Magdalena Bury-Motyl 13.01.2020
Dieta śródziemnomorska – jakie są zasady? Dietę śródziemnomorską ocenia ekspert Katarzyna Głuszak 13.01.2020