Mięso z probówki. Fragment książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” Sylwii Majcher Magdalena Bury-Motyl 26.03.2021
Książka kucharska dla osób, które straciły smak i węch na skutek COVID-19 Anna Jastrzębska 26.03.2021
Jak wybrać dobre kwasy tłuszczowe omega? Radzi dietetyczka Zofia Pomes Ewelina Kaczmarczyk 25.03.2021
Kto powinien jeść jasny, a kto ciemny chleb? Wyjaśniają ekspertki z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 24.03.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021
Dieta na 2000 kcal – jadłospis, dla kogo? Czy na diecie 2000 kcal można schudnąć? Żaneta Michalak 23.03.2021
8 szkodliwych mitów na temat kranówki. Sylwia Majcher tłumaczy, jakie są fakty Ewelina Kaczmarczyk 22.03.2021
Gryka poprawia apetyt, wzmacnia jelita, zmniejsza ciśnienie krwi. Z czym ją jeść? Sprawdź nasze przepisy! Maia Sobczak 21.03.2021
Co ty wiesz o serach? Przedstawiamy gatunki serów i mówimy, z czym to się je Lucyna Michalak 20.03.2021
Co oznaczają cyferki na mąkach? Który typ sprawdzi się idealnie przy wypiekach? Wyjaśniają ekspertki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 18.03.2021
„Ludzie często obawiają się nie tego, czego powinni, a ignorują realne zagrożenie dla zdrowia” – mówi Damian Parol, psychodietetyk Ela Kowalska 15.03.2021
Burak – legalny dopalacz. Dlaczego osoby aktywne fizycznie powinny wprowadzić go do diety? Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 14.03.2021
Eko, bio, organic – brzmi chwytliwie, ale co to właściwie oznacza? Tłumaczy eko aktywistka Sylwia Majcher Ewelina Kaczmarczyk 11.03.2021
Czym kierować się przy wyborze mąki? Podpowiada dietetyczka Anna Reguła Ewelina Kaczmarczyk 09.03.2021
Fenomen receptury #fetapasta. Podbija serca (i podniebienia!) milionów ludzi na całym świecie Ewa Wojciechowska 09.03.2021
Zwróć uwagę na oznaczenia plastikowych opakowań. Niektóre mogą wydzielać toksyny! Ewa Wojciechowska 04.03.2021
Czym różnią się między sobą dostępne na rynku napoje roślinne? Wyjaśniają dietetyczki Ewelina Kaczmarczyk 04.03.2021
Jak poradzić sobie z wodą zatrzymaną w organizmie? Radzi Agnieszka Pocztarska Ewelina Kaczmarczyk 01.03.2021
Negatywnie wpływa na odporność, zaśluzowuje, zwiększa produkcję insuliny? Fakty i mity dotyczące nabiału Ewelina Kaczmarczyk 26.02.2021
Ból brzucha, wzdęcia, uczucie pełności? To mogą być objawy nietolerancji laktozy Magdalena Bury-Motyl 25.02.2021
Masz insulinooporność? Sprawdź, jakie owoce możesz jeść, a jakich unikać Magdalena Bury-Motyl 23.02.2021
Co i w jakiej ilości jeść, żeby nasz mózg lepiej funkcjonował? Psychodietetyk Michał Choroszyński wyjaśnia podstawy diety MIND Anna Jastrzębska 22.02.2021
Kiszonki – prawdziwa bomba dobroczynnych składników. Sprawdź, co warto ukisić Monika Węgrzyn 21.02.2021
Jesz błonnik, ruszasz się i pijesz dużo wody, a mimo to cierpisz na zaparcia? Powody mogą być mniej oczywiste Joanna Germak 20.02.2021
Zimno za oknem? Zatem idealna będzie rozgrzewająca zupa z soczewicy Ten, kto umie i lubi gotować 20.02.2021