Sałatka z batatami i brokułem. Smakowita i oryginalna propozycja na kolację Ten, kto umie i lubi gotować 16.04.2019
„Nie wymagajmy od bliskich, by całkowicie zmieniali swoje przyzwyczajenia specjalnie dla nas”. Jak przeżyć Wielkanoc stosując dietę eliminacyjną? Magdalena Bury-Motyl 16.04.2019
Bakłażan nieźle nadziany. Dyniowo-jarmużowy farsz to strzał w dziesiątkę! Ten, kto umie i lubi gotować 14.04.2019
Gryczane kaszotto z zielonym groszkiem. Może nie wygląda, ale smakuje obłędnie! Ten, kto umie i lubi gotować 12.04.2019
Limonkowy mus z galaretką z kiwi. Smakuje doskonale i dostarcza mnóstwa witaminy C Ten, kto umie i lubi gotować 08.04.2019
Masz ochotę na coś słodkiego? Spróbuj wegańskie brownie z fasoli Ten, kto umie i lubi gotować 05.04.2019
Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia Ten, kto umie i lubi gotować 01.04.2019
Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy Ten, kto umie i lubi gotować 31.03.2019
Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety Ten, kto umie i lubi gotować 30.03.2019
Masz problemy z koncentracją? Łatwo wpadasz w złość? Zastanów się, czy wystarczająco dużo pijesz. Wody oczywiście! Anna Chorowiec 28.03.2019
Fasola – idealna na… budyń! W sam raz na deser po sytym obiedzie Ten, kto umie i lubi gotować 26.03.2019
Masz ochotę na pierogi? Spróbuj w zdrowszej wersji: orkiszowe z kiszoną kapustą Ten, kto umie i lubi gotować 24.03.2019
Odchudzanie a efekt jo-jo. O gubieniu kilogramów opowiada diabetolog prof. Leszek Czupryniak Klara Pastwa 23.03.2019
Masz ochotę na makaron? Spróbuj małży w towarzystwie koperku i białego wina duet masz.talerz 23.03.2019
Przesilenie wiosenne to nie fanaberia, tylko realny problem. Psycholog wyjaśnia, jak sobie z nim radzić Marta Dragan 22.03.2019
Filtrujesz wodę? Pijesz niegazowaną czy tą z bąbelkami? A może „kranówkę”? O rodzajach wód porozmawialiśmy z lekarzem Krzysztofem Lachowskim Urszula Gruszka 22.03.2019
Pasztet z czarnej fasoli. Jest o wiele mniej kaloryczny niż klasyczny mięsny Ten, kto umie i lubi gotować 21.03.2019
Potrzebujesz wzmocnienia dla intelektu? Oto 6 produktów poprawiających pracę mózgu Paulina Trofimiec 21.03.2019
Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy Ten, kto umie i lubi gotować 18.03.2019
Pieczone awokado z ostrą nutą. Wsadź do piekarnika dalekiego kuzyna popularnej gruszki! Ten, kto umie i lubi gotować 17.03.2019
Zanim kupisz, sprawdź, ile cukru ma twój ulubiony napój. Niektóre mają nawet 8 łyżeczek! Julia Krupińska 17.03.2019
Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym w towarzystwie chipsa z szynki. Masz ochotę? Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Sałatka owsiana z gruszką, kurczakiem i awokado – idealna na koniec zimy Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Kurkuma – królowa alternatywnej medycyny indyjskiej. Spróbuj jej w połączeniu z polskimi warzywami Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Superduet: topinambur z komosą ryżową. Skomplikowanie tylko brzmi Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej Ten, kto umie i lubi gotować 11.03.2019
Masz w lodówce kiszone ogórki? Zobacz, co możesz z nich wyczarować Ten, kto umie i lubi gotować 09.03.2019
Rukola ma moc! Skorzystaj z przepisu na pastę z pesto z rukoli Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Pomarańcza ze szpinakiem? Zobacz przepis na sałatkę o tak nietypowym składzie Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Jest ci zimno i nie masz siły? Oto napar imbirowy na rozgrzewkę Ten, kto umie i lubi gotować 06.03.2019
Wiadomo, że gorzka czekolada jest zdrowsza. Ale czy na pewno znasz wszystkie jej zalety? Julia Krupińska 05.03.2019
Przednówkowa ribollita – królewskie danie z warzyw i chleba razowego Ten, kto umie i lubi gotować 05.03.2019