Zdrowe odżywianie – strona 39

Przepis na owsiano-kokosowe muffinki otrębowe

Sałatka z batatami i brokułem. Smakowita i oryginalna propozycja na kolację

Stół wielkanocny

„Nie wymagajmy od bliskich, by całkowicie zmieniali swoje przyzwyczajenia specjalnie dla nas”. Jak przeżyć Wielkanoc stosując dietę eliminacyjną?

Frittata ze szparagami

Frittata ze szparagami. Dasz się skusić?

bakłażan nadziewany

Bakłażan nieźle nadziany. Dyniowo-jarmużowy farsz to strzał w dziesiątkę!

Onigirazu – „sushi kanapka” ze szparagami

Gryczane kaszotto z zielonym groszkiem. Może nie wygląda, ale smakuje obłędnie!

awokado

Awokado w duecie z czarnym makaronem. Smak do pokochania!

Limonkowy mus z galaretką z kiwi. Smakuje doskonale i dostarcza mnóstwa witaminy C

Seler naciowy – patent na wege leczo

Przepis na wege leczo z selerem naciowym

Masz ochotę na coś słodkiego? Spróbuj wegańskie brownie z fasoli

ciasto z pistacjami

10 superfoods, które pomogą zwalczyć stres

zioła na stole

Czy zioła można przedawkować? Rozmawiamy z ekspertem Piotrem Sokołowskim

Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia

6 nawyków, które szkodzą twojemu sercu

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy

Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety

Miksujemy: koktajl na piękną skórę

Miksujemy koktajl na piękną skórę

Ból gardła – jak go zwalczyć naturalnie?

Ból gardła – jak go zwalczyć naturalnie?

Masz problemy z koncentracją? Łatwo wpadasz w złość? Zastanów się, czy wystarczająco dużo pijesz. Wody oczywiście!

Sałatka z kaszy gryczanej i kalafiora z winogronami

Budyń z fasoli

Fasola – idealna na… budyń! W sam raz na deser po sytym obiedzie

Chrup, chrup pora!

Pierogi orkiszowe z kiszoną kapustą

Masz ochotę na pierogi? Spróbuj w zdrowszej wersji: orkiszowe z kiszoną kapustą

Zdrowy posiłek na stole

Odchudzanie a efekt jo-jo. O gubieniu kilogramów opowiada diabetolog prof. Leszek Czupryniak

Pomysł na małże

Masz ochotę na makaron? Spróbuj małży w towarzystwie koperku i białego wina

Przesilenie wiosenne zmęczenie

Przesilenie wiosenne to nie fanaberia, tylko realny problem. Psycholog wyjaśnia, jak sobie z nim radzić

szklanka wody

Filtrujesz wodę? Pijesz niegazowaną czy tą z bąbelkami? A może „kranówkę”? O rodzajach wód porozmawialiśmy z lekarzem Krzysztofem Lachowskim

Pasztet z czarnej fasoli. Jest o wiele mniej kaloryczny niż klasyczny mięsny

Potrzebujesz wzmocnienia dla intelektu? Oto 6 produktów poprawiających pracę mózgu

Gulasz vege to jest to!

Wegański gulasz na trzy sposoby. Wypróbuj przepisy od Kasi Bem

Sprawdź, co masz na talerzu. Źle dobrana dieta może być powodem irytacji

Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem

Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy

Pieczone awokado z ostrą nutą. Wsadź do piekarnika dalekiego kuzyna popularnej gruszki!

Napoje gazowane

Zanim kupisz, sprawdź, ile cukru ma twój ulubiony napój. Niektóre mają nawet 8 łyżeczek!

Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym

Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym w towarzystwie chipsa z szynki. Masz ochotę?

Sałatka owsiana z gruszką, kurczakiem i awokado – idealna na koniec zimy

Kurkuma – królowa alternatywnej medycyny indyjskiej. Spróbuj jej w połączeniu z polskimi warzywami

Superduet: topinambur z komosą ryżową

Superduet: topinambur z komosą ryżową. Skomplikowanie tylko brzmi

Dieta Ewy Dąbrowskiej – tak czy nie?

pęczek rzodkiewki

Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej

Masz w lodówce kiszone ogórki? Zobacz, co możesz z nich wyczarować

Pasta z rukolowym pesto

Rukola ma moc! Skorzystaj z przepisu na pastę z pesto z rukoli

Szpinakowa sałatka z pomarańczą

Pomarańcza ze szpinakiem? Zobacz przepis na sałatkę o tak nietypowym składzie

Pora na pora

Doceń pora! To warzywo zasługuje na uwagę

Napar imbirowy

Jest ci zimno i nie masz siły? Oto napar imbirowy na rozgrzewkę

Wiadomo, że gorzka czekolada jest zdrowsza. Ale czy na pewno znasz wszystkie jej zalety?

Przednówkowa ribollita – królewskie danie z warzyw i chleba razowego