Zdrowe odżywianie – strona 4

dsdfdfsd

Lecytyna – świetna na pamięć, koncentrację i nie tylko! Gdzie znajdziesz jej najwięcej

Miłek wiosenny – wsparcie dla niewydolnego serca i zastojów moczu

Kobieta

Unikasz schabowego i alkoholu? Są jeszcze inne rzeczy, na które musisz uważać w trosce o swoją wątrobę

Zioła, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni

Zioła, których nie powinno zabraknąć w twojej kuchni

Czym są i jak działają emulgatory? Bezpieczeństwo stosowania w żywności

Kruszyna pospolita – właściwości i zastosowanie krzewu w celach leczniczych

6 rzeczy, które spowalniają metabolizm

Martwi cię słaba przemiana materii? Oto co może być przyczyną

Pasta kanapkowa z pieczonej papryki. Pyszna i zdrowa, idealna na śniadanie

„Czuję, że zaraz pęknę”. Co zrobić, gdy się przejadłaś? Mamy rady na 5, 15, 30 minut po… ostatnim kęsie

Owsianka w insulinooporności / istock

7 produktów, które warto spożywać w insulinooporności

Chipsy z pomidorków koktajlowych. Zdrowa alternatywa dla niezdrowych przekąsek

Warzywna pasta kanapkowa. W niczym nie przypomina sałatki jarzynowej z ciocinych imienin!

„Ciałoneutralność to złoty środek, którego szukamy. Nie patrzmy na siebie skrajnie: muszę być chuda albo jestem gruba i okej, nic z tym nie robię” – mówi Oliwia Dąbrowska ze Szczerej Sfery

Kobieta je pączka

Pączek – jeść czy nie? „Jeść i nie robić sobie za bardzo wyrzutów sumienia” – przekonuje trenerka Marta Stoberska

Pączki

Nie oszczędzaj na pączku. Czytamy Etykiety ostrzegają przed tym, co znajdziemy w tanich wypiekach

„Przygotowanie zdrowego posiłku może nieść równie dużo miłości, co upieczenie ciasta”. Psychodietetyk o żywieniowych błędach popełnianych z… miłości

„Działając zgodnie z wartościami, nie poniesiemy porażki. Tylko najpierw trzeba odróżnić je od celów”. O zastosowaniu terapii ACT w zmianie diety mówi Anna Paluch

Morelowe batoniki mocy. Po nich energia Cię nie opuści

Wieczorem nie możesz przejść obojętnie obok lodówki? Jeśli więc chcesz się pozbyć tego nawyku, wypróbuj nasze sposoby

Złote mleko

Złote mleko – co to jest i dlaczego warto je pić? Mówi dietetyczka Alicja Kalińska

kiszonki

Top 10 produktów na leniwe jelita

Woda z imbirem na migrenę / istock

Czujesz, że nadchodzi migrena? Dietetyczka wyjaśnia, co może pomóc

Zupa orzechowa

Zupa orzechowa idealna na zimę. Prosta, łatwa i zdrowa

Kobieta myje sałatę pod kranem

Sałata jest oznaczona jako umyta, więc kładziesz ją prosto na kanapkę? Popełniasz duży błąd

Macierzanka – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania

Pięć łyżeczek z róznymi rodzajami soli, sól rozsypana na blacie

9 sygnałów, że jesz za dużo soli

Męczą cię zaparcia? Zobacz, jakie produkty powinnaś jeść, aby się ich pozbyć

Chcesz obniżyć cholesterol? Sięgnij po te produkty

Masło czekoladowe – zdrowe, bo domowe!

Masło czekoladowe – zdrowe, bo domowe!

Słyszałaś o efekcie placebo w dietetyce? Dr Damian Parol wyjaśnia, na czym on polega

Słyszałaś o efekcie placebo w dietetyce? Dr Damian Parol wyjaśnia, na czym on polega

„Rodzic nie może być przemytnikiem, dziecko powinno jeść świadomie” – mówi dietetyczka Marta Kostka, autorka książki „Rozgryzione”

Czym są dodatki do żywności i czy mają szkodliwe działanie? /fot. Adobe Stock

Nie tylko benzoesan sodu. Czym są dodatki do żywności i czy mają szkodliwe działanie?

Nie masz pomysłu na niedzielny obiad? Wypróbuj zupę pho w polskiej odmianie, która wzmocni organizm w śnieżnej, zimowej aurze

10 dietetycznych mitów, w które nie warto wierzyć. Wśród nich jest ten o czekoladzie

Czy można mrozić masło? Jak się do tego zabrać?

Zioła na cukrzycę – jakie są naturalne metody wspomagające leczenie cukrzycy?

Zastosowanie i właściwości gumy ksantanowej. Co warto o niej wiedzieć? 

Czujesz, że "jedziesz na oparach"? Michał Kot podpowiada, z czego to może wynikać i dzięki czemu zyskasz więcej energii

Czujesz, że „jedziesz na oparach”? Michał Kot podpowiada, z czego to może wynikać i dzięki czemu zyskasz więcej energii

„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu

Kuchnia molekularna – na czym polega, stosowane techniki, domowe potrawy molekularne

pizza z awokado

Domowa pizza z awokado. Zobacz przepis na to niskokaloryczne szaleństwo

Groźne bakterie, które mogą grasować w twojej lodówce. Sprawdź, jak się przed nimi ustrzec

Omlet na patelni, obok leżą pomidory i papryka

Omlet bez mąki z warzywami – świetny pomysł na śniadanie

Nie dajcie się nabić w butelkę podczas zakupów. Zostań profesjonalnym etykietoznawcą

Pasta z fasoli na patelni

Pasta z fasoli. Polski hummus idealny na śniadanie

3 szybkie przepisy na owocowe śniadanie. Dzięki nim będziesz miała mnóstwo energii!

5 zdrowych nawyków żywieniowych do zapamiętania

Patelnia z daniem

Tłuszcze na dzień dobry, czyli jak dać sobie kopa energetycznego na śniadanie?