Przejdź do treści

Najnowsze – strona 34

Imbir i cytryna na talerzu

Czy kobieta w ciąży i w trakcie laktacji może jeść imbir? Specjaliści z profilu „Mama ma plan” odpowiadają

Kobieta po 40-tce

10 produktów, po które warto sięgać, gdy jesteś po 40-tce

GIS: chipsy bananowe wycofane z obrotu. "Ich spożycie wiąże się z podwyższonym ryzykiem dla zdrowia"

GIS: chipsy bananowe wycofane z obrotu. „Ich spożycie wiąże się z podwyższonym ryzykiem dla zdrowia”

Podatek cukrowy od 2021 r. Co to znaczy dla każdego z nas (i dla naszego zdrowia)?

Dieta dla serca? Zobacz, których produktów lepiej unikać

Sól

Sód – rola, skutki niedoboru i nadmiaru, źródła sodu

mięso jako źródło siarki

Siarka – właściwości, niedobór i nadmiar, źródła w diecie

owoce cytrusowe

Fosfor – właściwości, nadmiar i niedobór, naturalne źródła

Rebel Wilson schudła 18 kg /Instagram, Rebel Wilson

Rebel Wilson schudła prawie 20 kg. „Najwyraźniej grubych ludzi nie można traktować poważnie” – komentuje influencerka

sól

Chlor ma wpływ na Twoje zdrowie. Sprawdź, czym grozi jego nadmiar lub niedobór!

mięso, jaja i ryby

Azot – właściwości, źródła, skutki nadmiaru i niedoboru

Treningowe mity dotyczące odchudzania

Co zjeść przed treningiem? Stek wołowy z frytkami z batatów i pastą z awokado

Lubisz dietetyczną colę? Może lepiej wymienić ją na inny napój?

Suplementy diety a witaminy i minerały. Czym się różnią?

GIS ostrzega: rodzynki zawierające dwutlenek siarki

Alergicy, uważajcie na te rodzynki. GIS wydał ostrzeżenie

YouTuberka Natalia Szymaniec z duetu „Szparagi” schudła 35 kg. Teraz apeluje: taka dieta wymaga opieki lekarza

Lubisz smoothie? Co się dzieje, gdy pijesz je codziennie?

Tkanka tłuszczowa wisceralna

Tkanka tłuszczowa wisceralna. Farmaceutka Zofia Winczewska o niebezpiecznym tłuszczu otulającym narządy wewnętrzne

Potas – źródła w diecie oraz skutki niedoboru i nadmiaru

owoce

Kwas gamma-linolenowy GLA – działanie, źródła, niedobór

siemię lniane

Kwas alfa-linolenowy (ALA) – rola, źródła, skutki niedoboru

Brokuły na stole

Izotiocyjaniany – co to jest, gdzie je znaleźć? Właściwości

Pijesz rozpuszczalną kawę? Sprawdź, czy to najlepsze rozwiązanie

Masz wysoki cholesterol i zastanawiasz się, czy możesz jeść ser? Znamy odpowiedź

Koniec z ciągłą walką z kilogramami. Poznaj energizującą dietę

Na zdjęciu: Orzeźwiające napoje z kolorowymi owocami w szklankach stoją na stole

Orzeźwiające napoje na lato, które musisz wypróbować 

Olej z ryżu / istock

Olej bez ekstrakcji chemicznej. Czy jest lepszy od ekstrahowanego?

To nie śniadanie, a obiad jest najważniejszym posiłkiem dnia! Wpływa na produktywność i kreatywność

Na czym rosną banany i jakie są ich wartości odżywcze?

Na czym rosną banany i jakie są ich wartości odżywcze?

Wstrzymywanie gazów - jakie są skutki?

Wstrzymywanie gazów jelitowych – skutki. Jak powstają gazy?

Witamina D nie tylko na mocne kości. Może wspierać w ochronie przed rakiem

Często jesz biały ryż? Zobacz, jak wpływa na twoje zdrowie

Ziarna pieprzu

Ostre jedzenie – jest zdrowe? Można jeść ostre jedzenie w ciąży?

Jedzenie o niskiej zawartości tłuszczu, soki owocowe. „Zdrowe” jedzenie, które szkodzi

Kobieta je danie na talerzu

W których odcinkach przewodu pokarmowego wchłaniane są poszczególne witaminy? Wyjaśnia dietetyczka

10 powodów, dla których warto pić ciepłą wodę

Chcesz odżywić skórę? Sięgnij po te pokarmy

Jesteś ciągle zmęczona? Być może to kwestia diety. Przyjrzyj się swoim nawykom

Czy to zatrucie? 7 nie do końca oczywistych sygnałów, które świadczą o tym, że coś ci zaszkodziło

Wciąż masz zapasy jedzenia? Zobacz, jak długo możesz je przechowywać i jak je wykorzystać

7 pokarmów bogatych w minerały. Warto włączyć je do diety

Majonez wegański – przepis. Jak zrobić majonez sojowy?

Babeczka z zielonym kremem upadła na podłogę. Czy zasada 5 sekund działa i nadal można ją zjeść?

Czy jedzeniowa zasada 5 sekund naprawdę działa?

Rabarbar w kuchni – jak można go wykorzystać?

Lubisz mleko? Sprawdź, jak wpływa na twoje zdrowie

Bisfenol A (BPA ) – gdzie występuje, jak wpływa na zdrowie

Justyna Pargieła

„Przywróćmy olej makowy do naszej kuchni i łazienki! Skóra, kości, żyły, tętnice, nerki, wątroba i układ pokarmowy będą wdzięczne” – mówi ziołoznawca Justyna Pargieła