Jedzenie o niskiej zawartości tłuszczu, soki owocowe. „Zdrowe” jedzenie, które szkodzi Małgorzata Buchkovska 19.08.2020
W których odcinkach przewodu pokarmowego wchłaniane są poszczególne witaminy? Wyjaśnia dietetyczka Ewa Wojciechowska 18.08.2020
Jesteś ciągle zmęczona? Być może to kwestia diety. Przyjrzyj się swoim nawykom Małgorzata Różańska 17.08.2020
Czy to zatrucie? 7 nie do końca oczywistych sygnałów, które świadczą o tym, że coś ci zaszkodziło Zuzanna Bodzoń 17.08.2020
Wciąż masz zapasy jedzenia? Zobacz, jak długo możesz je przechowywać i jak je wykorzystać Natalia Gregorowicz 17.08.2020
„Przywróćmy olej makowy do naszej kuchni i łazienki! Skóra, kości, żyły, tętnice, nerki, wątroba i układ pokarmowy będą wdzięczne” – mówi ziołoznawca Justyna Pargieła Marta Chowaniec 14.08.2020
Salmonella w popularnej przyprawie. GIS wycofuje ze sklepów partię słodkiej papryki Anna Jastrzębska 12.08.2020
Tłuszcz i cholesterol naprawdę są takie groźne? Rozprawiamy się z mitami Małgorzata Buchkovska 12.08.2020
Malinowe batony z kwaskową nutą. Przekąska idealna na śniadanie, na deser czy przejażdżkę rowerową duet masz.talerz 11.08.2020
Podgrzewasz wszystko w mikrofalówce? Sprawdź, które produkty nie powinny do niej trafić Monika Krzyt 11.08.2020
„Smażony boczek odchudza, ziemniaki tuczą”. Psychodietetyczka rozprawia się z absurdami dietetycznymi Anna Jastrzębska 10.08.2020
Pijesz gazowaną wodę zamiast „zwykłej”? Sprawdź, jakie ma wady i zalety Małgorzata Buchkovska 10.08.2020
Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym. „Przy braku przeciwwskazań nie należy wykluczać go z diety” – mówi dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska Ewa Podsiadły-Natorska 06.08.2020
Tendencja do tycia? Dietetyczka wyjaśnia, co tak naprawdę za tym stoi Magdalena Bury-Motyl 05.08.2020