Przejdź do treści

Najnowsze – strona 34

Jedzenie o niskiej zawartości tłuszczu, soki owocowe. „Zdrowe” jedzenie, które szkodzi

Kobieta je danie na talerzu

W których odcinkach przewodu pokarmowego wchłaniane są poszczególne witaminy? Wyjaśnia dietetyczka

10 powodów, dla których warto pić ciepłą wodę

Chcesz odżywić skórę? Sięgnij po te pokarmy

Jesteś ciągle zmęczona? Być może to kwestia diety. Przyjrzyj się swoim nawykom

Czy to zatrucie? 7 nie do końca oczywistych sygnałów, które świadczą o tym, że coś ci zaszkodziło

Wciąż masz zapasy jedzenia? Zobacz, jak długo możesz je przechowywać i jak je wykorzystać

7 pokarmów bogatych w minerały. Warto włączyć je do diety

Majonez wegański – przepis. Jak zrobić majonez sojowy?

Babeczka z zielonym kremem upadła na podłogę. Czy zasada 5 sekund działa i nadal można ją zjeść?

Czy jedzeniowa zasada 5 sekund naprawdę działa?

Rabarbar w kuchni – jak można go wykorzystać?

Lubisz mleko? Sprawdź, jak wpływa na twoje zdrowie

Bisfenol A (BPA ) – gdzie występuje, jak wpływa na zdrowie

Justyna Pargieła

„Przywróćmy olej makowy do naszej kuchni i łazienki! Skóra, kości, żyły, tętnice, nerki, wątroba i układ pokarmowy będą wdzięczne” – mówi ziołoznawca Justyna Pargieła

Lubisz borówki? I dobrze! Zobacz, jak wpływają na twoją skórę

Dieta zupowa, czyli jadłospis pełen zup. Czy warto ją stosować?

słodka papryka mielona

Salmonella w popularnej przyprawie. GIS wycofuje ze sklepów partię słodkiej papryki

Jak przyśpieszyć metabolizm?

Chcesz przyśpieszyć metabolizm? Dołącz do swojej diety ten produkt

Tłuszcz i cholesterol naprawdę są takie groźne? Rozprawiamy się z mitami

10 kuchennych trików, które odmienią twoje życie. Znasz je wszystkie?

Malinowe batony z kwaskową nutą. Przekąska idealna na śniadanie, na deser czy przejażdżkę rowerową

Podgrzewasz wszystko w mikrofalówce? Sprawdź, które produkty nie powinny do niej trafić

Dopiero co zjadłaś, a już czujesz się głodna? Oto możliwe przyczyny

Co jeść, by być zdrowym i szczęśliwym?

czerwone wino w kieliszku

Ile procent ma wino? Ile mogę go wypić?

kobieta w kuchni

„Smażony boczek odchudza, ziemniaki tuczą”. Psychodietetyczka rozprawia się z absurdami dietetycznymi

Pijesz gazowaną wodę zamiast „zwykłej”? Sprawdź, jakie ma wady i zalety

Gluten – dlaczego działa na nas jak narkotyk?

Dieta przed urlopem, czyli jak stworzyć wymarzone beach body

Nie wyobrażasz sobie lata bez grilla? Nie popełniaj tych błędów

Arbuz, pomarańcze i spółka. Jedzenie, które koniecznie musisz umyć

Można schudnąć bez diety? Tak, jeśli zastosujesz się do tych wskazówek

Kobieta nalewa herbatę do filiżanki

Wolisz kawę od herbaty? Przeczytaj, zmienisz preferencje

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym.

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym. „Przy braku przeciwwskazań nie należy wykluczać go z diety” – mówi dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska

Węgiel aktywny - właściwości i zastosowanie

Węgiel aktywny – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga?

Lubisz tajskie jedzenie? Sprawdź, czy twój organizm też je lubi

Napoje gazowane mogą uzależniać. Jakie są objawy?

Tendencja do tycia? Dietetyczka wyjaśnia, co tak naprawdę za tym stoi

Lubisz czerwone mięso? Te sygnały świadczą o tym, że jesz go za dużo

Czy możemy uzależnić się od żywności? Dietetyk wyjaśnia

woda butelkowana

Data ważności wody butelkowanej. Czy należy się nią przejmować?

To „tylko” krojenie? Zobacz, jak robić to perfekcyjnie

Dieta dla serca? Postaw na ten jeden składnik

Mleko, czyli napój do zadań specjalnych. Co o nim wiesz?

Zajadasz stres? Zobacz, jak to kontrolować

Lubisz słone jedzenie? Sprawdź, co może się stać, gdy zjesz za dużo soli

Masz wzdęcia? 10 produktów, które pomogą ci z nimi walczyć

Dieta wegetariańska przy aktywności fizycznej. Fakty i mity