Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu oleju z ryżu. Nie powinno się go spożywać Magdalena Bury-Motyl 23.07.2020
Dr n. med. Jarosław Biliński o mikrobiocie jelitowej: „Każdy z nas ma w jelitach 2 kilogramy bakterii. To nie jest obojętne dla naszego organizmu” Magdalena Bury-Motyl 22.07.2020
Wydaje ci się, że węglowodany tuczą, więc postanowiłaś, że nie będziesz jadła słodyczy? Psychodietetyk mówi, co o tym sądzi Magdalena Bury-Motyl 21.07.2020
Batony proteinowe – wszystko, co trzeba o nich wiedzieć. Sprawdź, który baton jest najlepszy Ewa Podsiadły-Natorska 20.07.2020
Masz insulinooporność? Uważaj na suszone owoce. Jedzone samodzielnie mogą być zdradliwe Magdalena Bury-Motyl 20.07.2020
Uwielbiasz awokado, ale zawsze coś idzie nie tak? Mamy kilka przydatnych wskazówek Natalia Gregorowicz 19.07.2020
Dlaczego najtrudniej jest zrzucić kilka ostatnich kilogramów? Naukowcy mają odpowiedź Milena Bizoń 17.07.2020
Zatrzymanie wody w organizmie – jak sobie z tym poradzić? Odpowiadają eksperci z Czytamy Etykiety Ewelina Kaczmarczyk 16.07.2020
Jabłka mają… termin przydatności do spożycia? Kiedy lepiej ich nie jeść? Natalia Gregorowicz 16.07.2020
Jesz mrożonki? 6 błędów, które możesz popełniać przy ich przyrządzaniu Natalia Gregorowicz 15.07.2020
Ziemniak młody czy wczesny? Jak je odróżnić i który z nich jest zdrowszy? Odpowiada specjalistka ds. żywienia Ewelina Kaczmarczyk 14.07.2020
Kawa nie dla wszystkich. Komu może zaszkodzić? Wyjaśnia dietetyczka Paulina Ihnatowicz Ewelina Kaczmarczyk 14.07.2020
Ogórki małosolne – przepis. Jak je zrobić? Jak je kisić, żeby były twarde? Magdalena Bury-Motyl 14.07.2020
Resztki z obiadu? Za dużo sałatki? Sprawdź, jak długo możesz je bezpiecznie zjeść Zuzanna Bodzoń 14.07.2020
GIS wycofał popularne produkty gotowe do spożycia. Powodem jest obecność bakterii wywołującej listeriozę Ewa Wojciechowska 11.07.2020
Testy na nietolerancje pokarmowe IgG – marketing czy wiarygodna diagnostyka? Barbara Dąbrowska-Górska 10.07.2020
Wegański chłodnik z botwinką. Bez mleka i jajek, ale z zaskakującymi dodatkami duet masz.talerz 10.07.2020
Te potrawy dostarczą twojemu organizmowi dawkę witaminy D. Po co sięgnąć? Małgorzata Piasek 10.07.2020
Zbrodnie, które popełniamy na… serach. Z tych zachowań lepiej zrezygnować Małgorzata Piasek 10.07.2020
Sałatka to nie posiłek? Sprawdź, co zrobić, aby nie była jedynie dodatkiem do dania Małgorzata Piasek 10.07.2020
Extreme hunger – co to jest i czym różni się od kompulsywnego jedzenia? Wyjaśnia psychodietetyczka Ewelina Kaczmarczyk 09.07.2020
Jak upiec chleb bezglutenowy? Sprawdzony przepis na chleb bez glutenu Barbara Dąbrowska-Górska 09.07.2020