Warzywna pasta kanapkowa. W niczym nie przypomina sałatki jarzynowej z ciocinych imienin! duet masz.talerz 17.02.2023
„Ciałoneutralność to złoty środek, którego szukamy. Nie patrzmy na siebie skrajnie: muszę być chuda albo jestem gruba i okej, nic z tym nie robię” – mówi Oliwia Dąbrowska ze Szczerej Sfery Ewa Podsiadły-Natorska 17.02.2023
Pączek – jeść czy nie? „Jeść i nie robić sobie za bardzo wyrzutów sumienia” – przekonuje trenerka Marta Stoberska Ewa Wojciechowska 16.02.2023
Nie oszczędzaj na pączku. Czytamy Etykiety ostrzegają przed tym, co znajdziemy w tanich wypiekach Ewa Wojciechowska 16.02.2023
Kopytnik pospolity – właściwości, wskazania, zastosowanie, przepis na dania z górskim pieprzem Patrycja Nawojowska 15.02.2023
„Przygotowanie zdrowego posiłku może nieść równie dużo miłości, co upieczenie ciasta”. Psychodietetyk o żywieniowych błędach popełnianych z… miłości Aleksandra Tchórzewska 14.02.2023
„Działając zgodnie z wartościami, nie poniesiemy porażki. Tylko najpierw trzeba odróżnić je od celów”. O zastosowaniu terapii ACT w zmianie diety mówi Anna Paluch Barbara Dąbrowska-Górska 14.02.2023
„Warzywa tak samo jak ludzie mają prawo się starzeć” – zauważa Jagna Niedzielska. I odradza pewną popularną metodę ich odświeżania Aleksandra Tchórzewska 13.02.2023
Wieczorem nie możesz przejść obojętnie obok lodówki? Jeśli więc chcesz się pozbyć tego nawyku, wypróbuj nasze sposoby Małgorzata Różańska 12.02.2023
Złote mleko – co to jest i dlaczego warto je pić? Mówi dietetyczka Alicja Kalińska Ewelina Kaczmarczyk 12.02.2023
Sałata jest oznaczona jako umyta, więc kładziesz ją prosto na kanapkę? Popełniasz duży błąd Ewa Wojciechowska 10.02.2023
Żywność, która zwiększa ryzyko wystąpienia raka mózgu i jajników. Po te produkty nie sięgaj za często Ewa Wojciechowska 09.02.2023
Co mówić osobom z otyłością, żeby je wspierać, a nie dołować? Wyjaśniają eksperci z profilu Dietetyka #NieNaŻarty Ewelina Kaczmarczyk 07.02.2023
Gorczyca – właściwości, wykorzystanie, zastosowanie. Przepis na musztardę Patrycja Nawojowska 06.02.2023
Zwracasz uwagę na to, jak wkładasz jajko do gotującej się wody? Chemiczka wyjaśnia, że istotny jest jeden szczegół Ewelina Kaczmarczyk 06.02.2023
Syrop klonowy – skład, właściwości, zastosowanie w kuchni i domowej pielęgnacji Patrycja Nawojowska 05.02.2023
Męczą cię zaparcia? Zobacz, jakie produkty powinnaś jeść, aby się ich pozbyć Małgorzata Różańska 05.02.2023
Słyszałaś o efekcie placebo w dietetyce? Dr Damian Parol wyjaśnia, na czym on polega Ewelina Kaczmarczyk 03.02.2023
„Rodzic nie może być przemytnikiem, dziecko powinno jeść świadomie” – mówi dietetyczka Marta Kostka, autorka książki „Rozgryzione” Ewa Podsiadły-Natorska 03.02.2023
Nie tylko benzoesan sodu. Czym są dodatki do żywności i czy mają szkodliwe działanie? Milena Marchewka 01.02.2023
Czym jest resweratrol, gdzie go znaleźć i jak stosować w diecie i kosmetykach? Natalia Suchocka 01.02.2023
Garcinia cambogia – czym jest i kiedy ją stosować? Czy to środek dla każdego? Justyna Fiedoruk 31.01.2023
Quiche – klasyka francuskiej kuchni, która syci i zachwyca smakiem. Przepisy Katarzyna Grzyś-Kurka 30.01.2023
Czym jest inozytol i czy jego stosowanie jest bezpieczne? Inozytol a zespół policystycznych jajników Justyna Fiedoruk 30.01.2023
Nie masz pomysłu na niedzielny obiad? Wypróbuj zupę pho w polskiej odmianie, która wzmocni organizm w śnieżnej, zimowej aurze Ten, kto umie i lubi gotować 29.01.2023
Rozpieść się smacznym śniadaniem. Bezglutenowy omlet cesarski sprawdzi się idealnie Ten, kto umie i lubi gotować 29.01.2023
10 dietetycznych mitów, w które nie warto wierzyć. Wśród nich jest ten o czekoladzie Małgorzata Różańska 28.01.2023
Zioła na cukrzycę – jakie są naturalne metody wspomagające leczenie cukrzycy? lek. Agnieszka Widera 27.01.2023
Mąka ze świerszczy zasmakuje Polakom? Właśnie dołączyła do superfoods. Na rynek UE ma trafić jeszcze w tym miesiącu Aleksandra Tchórzewska 24.01.2023
Czujesz, że „jedziesz na oparach”? Michał Kot podpowiada, z czego to może wynikać i dzięki czemu zyskasz więcej energii Ewelina Kaczmarczyk 24.01.2023
„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu Alicja Cembrowska 23.01.2023
Kuchnia molekularna – na czym polega, stosowane techniki, domowe potrawy molekularne Patrycja Nawojowska 22.01.2023