„Ten owoc może cię zabić, jeżeli połączysz go z lekami” – ostrzega dietetyczka Ewa Wojciechowska 19.04.2023
Jajka są zdrowe! Warto to sobie przypomnieć w czasie Wielkanocy Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 09.04.2023
„Poza uzależnieniem kawa może zwiększać ryzyko wystąpienia stanów lękowych”. O wpływie kofeiny i nietolerancji kawy mówi dietetyczka Magdalena Czyrynda-Koleda Ewa Bukowiecka-Janik 05.04.2023
Fosfolipidy skuteczne w leczeniu chorób wątroby i nie tylko. To lek czy suplement? lek. Agnieszka Widera 02.04.2023
Witamina B12 – pogromca anemii i zmian neurologicznych. Kiedy potrzebujesz jej więcej? Katarzyna Grzyś-Kurka 27.03.2023
Czy ksylitol jest dobrą alternatywą dla cukru buraczanego i trzcinowego? Katarzyna Grzyś-Kurka 19.03.2023
Wiosna czai się za rogiem. Czas wzmocnić odporność po zimie! Podpowiadamy, jak to zrobić Agnieszka Radziszowska 17.03.2023
„Migdałowe matki” to coraz bardziej popularny trend w rodzicielstwie. „Zjawisko jest szczególnie niebezpieczne” Ewa Wojciechowska 14.03.2023
Jakie właściwości i zastosowanie ma hyzop lekarski? Jak i kiedy go wykorzystywać? Natalia Suchocka 11.03.2023
Dieta niskopurynowa – zasady, zastosowanie, produkty wskazane i przeciwwskazane Patrycja Nawojowska 11.03.2023
Limonka – właściwości i działanie. Sprawdź, jak może ci pomóc na skórę i włosy Natalia Suchocka 10.03.2023
Po czym rozpoznać „uzależnienie od cukru”? Sygnały, które powinny zwrócić twoją uwagę Ewa Podsiadły-Natorska 08.03.2023
Jak zacząć uprawiać swoje własne warzywa, nawet jeśli mieszkamy w bloku? redakcja Hello Zdrowie 08.03.2023
Lecytyna – świetna na pamięć, koncentrację i nie tylko! Gdzie znajdziesz jej najwięcej Natalia Suchocka 06.03.2023
Unikasz schabowego i alkoholu? Są jeszcze inne rzeczy, na które musisz uważać w trosce o swoją wątrobę Joanna Germak 03.03.2023
Kruszyna pospolita – właściwości i zastosowanie krzewu w celach leczniczych Milena Marchewka 26.02.2023
Pasta kanapkowa z pieczonej papryki na zimne dni. Dobrze smakuje z natką pietruszki duet masz.talerz 20.02.2023
„Czuję, że zaraz pęknę”. Co zrobić, gdy się przejadłaś? Mamy rady na 5, 15, 30 minut po… ostatnim kęsie Paulina Trofimiec 19.02.2023
Chipsy z pomidorków koktajlowych. Zdrowa alternatywa dla niezdrowych przekąsek duet masz.talerz 18.02.2023
Warzywna pasta kanapkowa. W niczym nie przypomina sałatki jarzynowej z ciocinych imienin! duet masz.talerz 17.02.2023
„Ciałoneutralność to złoty środek, którego szukamy. Nie patrzmy na siebie skrajnie: muszę być chuda albo jestem gruba i okej, nic z tym nie robię” – mówi Oliwia Dąbrowska ze Szczerej Sfery Ewa Podsiadły-Natorska 17.02.2023
Pączek – jeść czy nie? „Jeść i nie robić sobie za bardzo wyrzutów sumienia” – przekonuje trenerka Marta Stoberska Ewa Wojciechowska 16.02.2023
Nie oszczędzaj na pączku. Czytamy Etykiety ostrzegają przed tym, co znajdziemy w tanich wypiekach Ewa Wojciechowska 16.02.2023
„Przygotowanie zdrowego posiłku może nieść równie dużo miłości, co upieczenie ciasta”. Psychodietetyk o żywieniowych błędach popełnianych z… miłości Aleksandra Tchórzewska 14.02.2023
„Działając zgodnie z wartościami, nie poniesiemy porażki. Tylko najpierw trzeba odróżnić je od celów”. O zastosowaniu terapii ACT w zmianie diety mówi Anna Paluch Barbara Dąbrowska-Górska 14.02.2023