Przejdź do treści

Najnowsze – strona 35

Obalamy 5 mitów o elektrolitach. Znasz je wszystkie?

Melon – odmiany i właściwości zdrowotne. Jak jeść melona?

Nabiał w diecie

Nabiał w diecie – czy jest zdrowy i jakie produkty wybierać?

Szpinak – przepisy na sałatki, makarony i koktajle

Jedzenie powoduje zmarszczki? Tych produktów lepiej unikaj

Miksujemy: koktajl na odchudzanie

Koktajle odchudzające – przepisy. Jak zrobić koktajl na odchudzanie?

orzechy brazylijskie

Selen – właściwości, niedobór i przedawkowanie, źródła

Produkty bogate w molibden

Molibden – rola w organizmie, zapotrzebowanie, niedobór

Miedź

Miedź – właściwości, źródła nadmiar i niedobór w organizmie

suplement diety

Mangan – właściwości, nadmiar, niedobór, źródła w diecie

8 produktów, które możesz zastąpić innymi. Wiedziałaś o wszystkich?

Czy można jeść surowe brokuły? Może warto przekonać się do ich smaku?

owoce morza

Kobalt – właściwości, niedobór, źródła, alergia na kobalt

pasta do zębów

Fluor – właściwości, źródła, niedobór i szkodliwość fluoru

pieczywo pełnoziarniste

Chrom – rola, zapotrzebowanie, źródła i niedobór chromu

Wizualizacja narządów wewnętrznych człowieka

Bor – funkcje, zapotrzebowanie, źródła w diecie, niedobór

Kupujesz rozdrobniony ser, bo szybciej się topi? Możesz się zdziwić

Chcesz schudnąć? Najpierw zrezygnuj z tych nawyków

8 niskokalorycznych potraw, które powinnaś wprowadzić do swojego jadłospisu

Rokitnik

Nalewki, które zaskakują smakiem – sprawdź i się przekonaj

Witamina C lewoskrętna i prawoskrętna

Witamina C lewoskrętna i prawoskrętna – właściwości witaminy C

Dietetycy wybrali owoc roku 2020. O włos wyprzedził inny popularny gatunek

Dietetycy wybrali owoc roku 2020. O włos wyprzedził inny popularny gatunek

Kwasy omega-6 i omega-3 - w jakich produktach je znajdziesz?

Kwasy omega-6 i omega-3 – w jakich produktach je znajdziesz?

Gorąco? Potrzebujesz kawy? Przygotuj japońską mrożoną kawę, nie pożałujesz

5 warzyw, które muszą znaleźć się w twojej diecie. Polecają dietetycy

pelargonia afrykańska

Pelargonia afrykańska – jakie ma właściwości i zastosowanie?

Błędy podczas przygotowywania jedzenia, które wszyscy popełniamy

Nie tylko pieprz cayenne. 7 produktów, które pomagają spalić tłuszcz

Krojenie granatów zawsze kończy się katastrofą? Wypróbuj tę metodę

Ryż to podstawa twojej kuchni? Sprawdź, czy podczas gotowania nie popełniasz tych błędów

10 ziół i przypraw, które powinnaś zacząć dodawać do swoich posiłków

Inulina – cukier, który pomaga schudnąć. Poznaj jej 5 największych zalet

Koktajl po treningu. Przepis na odżywczy shake białkowy

7 owoców i warzyw, które pomogą w nawodnieniu. Coś dla tych, którym z wodą jest nie po drodze

Marchewka – jakie ma witaminy? Jak przyrządzić marchew?

Paulina Górska / Instagram

„Posiłek bez mięsa? Nie najem się!” Paulina Górska rozprawia się z mitami dotyczącymi roślinnego jedzenia

Suplementacja witaminy D / istock

Witamina D3. Czy suplementować ją latem?

Jesteś na diecie bezglutenowej? Sprawdź, czy możesz jeść jajka od kur karmionych ziarnem

GIS wycofał ze sprzedaży ser koryciński. Był sprzedawany w popularnym dyskoncie

GIS wycofał ze sprzedaży ser. Był sprzedawany w popularnym dyskoncie

Lubisz awokado? 5 powodów dla których warto je mieć w zamrażarce

Olej z ryżu / istock

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu oleju z ryżu. Nie powinno się go spożywać

5 „zdrowych” produktów, które dla ciebie mogą być niezdrowe

4 powody, dla których warto jeść błonnik. Chodzi nie tylko o zaparcia

Spalaj mądrzej i szybciej

Spalanie kalorii – rower, spacer, bieganie. Co jeść?

Zapasy w lodówce? Sprawdź, jak je wszystkie wykorzystać

Dr n. med. Jarosław Biliński o mikrobiocie

Dr n. med. Jarosław Biliński o mikrobiocie jelitowej: „Każdy z nas ma w jelitach 2 kilogramy bakterii. To nie jest obojętne dla naszego organizmu”

Zdrowy deser / unsplash

Wydaje ci się, że węglowodany tuczą, więc postanowiłaś, że nie będziesz jadła słodyczy? Psychodietetyk mówi, co o tym sądzi

Wiesz, że jedzenie też może chronić przed słońcem? 10 produktów, które w tym pomogą