Rosną kolejne pokolenia córek, których matki odchudzają się całe życie. Psycholog i psychoterapeuta Paulina Chojecka-Dragon opowiada o coraz młodszych dziewczynkach, które do niej trafiają Jolanta Pawnik 04.04.2019
Jabłka z niespodzianką. Nasz narodowy owoc w nietypowym wydaniu Ten, kto umie i lubi gotować 04.04.2019
Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia Ten, kto umie i lubi gotować 01.04.2019
Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy Ten, kto umie i lubi gotować 31.03.2019
Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety Ten, kto umie i lubi gotować 30.03.2019
Masz problemy z koncentracją? Łatwo wpadasz w złość? Zastanów się, czy wystarczająco dużo pijesz. Wody oczywiście! Anna Chorowiec 28.03.2019
Fasola – idealna na… budyń! W sam raz na deser po sytym obiedzie Ten, kto umie i lubi gotować 26.03.2019
Masz ochotę na pierogi? Spróbuj w zdrowszej wersji: orkiszowe z kiszoną kapustą Ten, kto umie i lubi gotować 24.03.2019
Odchudzanie a efekt jo-jo. O gubieniu kilogramów opowiada diabetolog prof. Leszek Czupryniak Klara Pastwa 23.03.2019
Masz ochotę na makaron? Spróbuj małży w towarzystwie koperku i białego wina duet masz.talerz 23.03.2019
Przesilenie wiosenne to nie fanaberia, tylko realny problem. Psycholog wyjaśnia, jak sobie z nim radzić Marta Dragan 22.03.2019
Filtrujesz wodę? Pijesz niegazowaną czy tą z bąbelkami? A może „kranówkę”? O rodzajach wód porozmawialiśmy z lekarzem Krzysztofem Lachowskim Urszula Gruszka 22.03.2019
Pasztet z czarnej fasoli. Jest o wiele mniej kaloryczny niż klasyczny mięsny Ten, kto umie i lubi gotować 21.03.2019
Potrzebujesz wzmocnienia dla intelektu? Oto 6 produktów poprawiających pracę mózgu Paulina Trofimiec 21.03.2019
Kawa w ciąży a rozwój dziecka w łonie matki. Czy kawa jest szkodliwa dla płodu? Aleksandra Parszczyńska 20.03.2019
Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy Ten, kto umie i lubi gotować 18.03.2019
Pieczone awokado z ostrą nutą. Wsadź do piekarnika dalekiego kuzyna popularnej gruszki! Ten, kto umie i lubi gotować 17.03.2019
Zanim kupisz, sprawdź, ile cukru ma twój ulubiony napój. Niektóre mają nawet 8 łyżeczek! Julia Krupińska 17.03.2019
Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym w towarzystwie chipsa z szynki. Masz ochotę? Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Sałatka owsiana z gruszką, kurczakiem i awokado – idealna na koniec zimy Ten, kto umie i lubi gotować 14.03.2019
Kurkuma – królowa alternatywnej medycyny indyjskiej. Spróbuj jej w połączeniu z polskimi warzywami Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Superduet: topinambur z komosą ryżową. Skomplikowanie tylko brzmi Ten, kto umie i lubi gotować 13.03.2019
Skuś się na królową wśród ryb! Pieczona makrela z ziołowym aromatycznym kuskusem Ten, kto umie i lubi gotować 12.03.2019
Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej Ten, kto umie i lubi gotować 11.03.2019
Słodka wariacja na deser – waniliowy budyń z pietruszki. Zdrowy, bo domowy! Ten, kto umie i lubi gotować 10.03.2019
Masz w lodówce kiszone ogórki? Zobacz, co możesz z nich wyczarować Ten, kto umie i lubi gotować 09.03.2019
Odkryj ziemniaka na nowo i posmakuj wytrawnych ciastek z łososiem Ten, kto umie i lubi gotować 09.03.2019
Oto porcja energii idealna na poranny rozruch. Dostarczą jej banan, czekolada, orzechy i kawa duet masz.talerz 09.03.2019
Rukola ma moc! Skorzystaj z przepisu na pastę z pesto z rukoli Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Pomarańcza ze szpinakiem? Zobacz przepis na sałatkę o tak nietypowym składzie Ten, kto umie i lubi gotować 08.03.2019
Jest ci zimno i nie masz siły? Oto napar imbirowy na rozgrzewkę Ten, kto umie i lubi gotować 06.03.2019
Wiadomo, że gorzka czekolada jest zdrowsza. Ale czy na pewno znasz wszystkie jej zalety? Julia Krupińska 05.03.2019
Przednówkowa ribollita – królewskie danie z warzyw i chleba razowego Ten, kto umie i lubi gotować 05.03.2019
„Gotowanie do pudełek nie jest skomplikowane i nie musi zajmować wiele czasu”. Malwina Bareła zdradza, jak tanio i szybko przygotować apetyczne lunchboxy Marta Dragan 04.03.2019