Białko i mity z nim związane. Sprawdź, czy wierzyłaś w któryś z nich Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 07.03.2020
Przepis na efekt jo-jo, czyli jak się nie odchudzać po zimie – radzi dietetyczka Anna Reguła Magdalena Kowalska-Kotwica 06.03.2020
Niedobór sodu w organizmie – czy jest groźny? Na jakie objawy warto zwrócić uwagę? Wyjaśnia lekarka Ewa Wojciechowska 04.03.2020
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska: Jeśli nie zaczniemy odżywiać organizmu, a będziemy tylko bezmyślnie wrzucać na szybko przetworzone jedzenie, żadna cudowna „dieta” nie zadziała Magdalena Bury-Motyl 04.03.2020
GIS wycofał ze sprzedaży herbatę z Lidla. „Stanowi ryzyko dla zdrowia” Magdalena Kowalska-Kotwica 04.03.2020
Schudła ponad 50 kg. Patrycja Kadri opowiada o życiu z chorobą Hashimoto i insulinoopornością Ewa Podsiadły-Natorska 04.03.2020
„Jestem idealnym przykładem na to, że z IBS można wygrać…” – dietetyczka Roksana Środa wyjaśnia, czym jest IBS (zespół jelita nadwrażliwego) i jak z nim walczyć Magdalena Bury-Motyl 03.03.2020
Dieta selfie – na czym polega i czy wszyscy powinni z niej skorzystać? Wyjaśnia psychodietetyczka Justyna Markowska Ewelina Kaczmarczyk 03.03.2020
Aspartam – czego jeszcze o nim nie wiesz? O jego wadach i zaletach rozmawiamy z dietetyczką Zofią Suszką Magdalena Bury-Motyl 02.03.2020
BLW, czyli dlaczego Bobas Lubi Wybór opowiada Ania Kozłowska, BLW Mama, terapeutka integracji sensorycznej Marta Chowaniec 02.03.2020
„Istnieje takie przeświadczenie, że jak chorujemy na Hashimoto, to możemy zapomnieć o efektach odchudzania” – pisze Roksana Środa, dietetyczka Magdalena Bury-Motyl 28.02.2020
Banan jest zły, a soki detoksykujące dobre? Dietetyczka Anna Reguła o „paradoksie owocowym” Ewelina Kaczmarczyk 28.02.2020
Anna Kalczyńska zdradza swoje sposoby na odporność dzieci. Sprawdź, które z nich możesz wprowadzić w życie Ewelina Kaczmarczyk 28.02.2020
Ogórki kiszone i kwaszone – czy czymś się różnią? Wyjaśnia Moja Dietetyka Ewelina Kaczmarczyk 28.02.2020
Choroba Hashimoto – od czego zacząć? Dietetyczka Paulina Jamrozik wyjaśnia Magdalena Bury-Motyl 27.02.2020
Jabłka i gruszki – jak je przechowywać, żeby były jak najdłużej dobre do spożycia? Radzi Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 26.02.2020
Niepokalanek mnisi – w czym pomoże? Dietetyczka Zofia Suszka wyjaśnia jego działanie Magdalena Bury-Motyl 26.02.2020
Sklep Aldi wycofuje ze sprzedaży mięso na pulpety. Powodem jest znalezienie pałeczek salmonelli Ewa Wojciechowska 25.02.2020
Cukier w napojach. GIS podaje, ile go jest w popularnych produktach i przestrzega przed nieprzemyślanymi zakupami Ewelina Kaczmarczyk 25.02.2020
Babka płesznik na jelita? Nie tylko! Poznaj cenne właściwości tej rośliny Magdalena Bury-Motyl 24.02.2020
Odchudzanie to nie wszystko. Dietetyczka Anna Reguła tłumaczy, dlaczego w traceniu kilogramów ważny jest umysł Ewelina Kaczmarczyk 24.02.2020
Ziemniaki – czym różnią się od siebie typy A, B i C? Poznaj przepisy na dania ze wszystkimi trzema Marianna Medyńska 23.02.2020
Olej palmowy – szkodliwy czy nie? Paulina Górska zebrała najważniejsze fakty Magdalena Kowalska-Kotwica 21.02.2020
Ania Starmach o superfoods: Kraj pochodzenia jest gwarancją jakości. Jeśli produkty nie posiadają informacji o pochodzeniu surowca to znaczy, że są z Chin, a takich powinniśmy się wystrzegać Magdalena Bury-Motyl 20.02.2020
Probiotyki – czy mogą wpływać na naszą psychikę? Wyjaśnia psychiatra Joanna Adamiak Ewelina Kaczmarczyk 20.02.2020
Olej z czarnuszki pomoże przy problemach z zatokami i alergią? Wyjaśnia farmaceuta znany jako Pan Tabletka Ewa Wojciechowska 20.02.2020