Zdrowe odżywianie – strona 41

Wiesz, które rzeczy powinno się trzymać w lodówce, a które tego nie potrzebują?

Bagietka, dżemy, jedzenie na stole

„Jestem na diecie bezglutenowej, bo chcę schudnąć”. Czy to jest zdrowe? Odpowiada dietetyczka Paulina Roziewska

7 sposobów, by się nie przeziębiać. Zobacz, jak możesz wzmocnić układ odpornościowy

Zupa serowa z pietruszkowym pesto

Zupa serowa z pietruszkowym pesto. Ma mniej kalorii niż myślisz

Ocet jabłkowy – sprawdź, jakie ma właściwości zdrowotne. I czy faktycznie odchudza?

Koniec z umartwianiem się jedzeniem, czas na comfort food, czyli o trendach kulinarnych 2019

Przepis na domowe sezamki. To prostsze niż myślisz

Wstydź się za to, że „żresz”. O kontrowersyjnych plakatach na polskich ulicach. Miały edukować, a upokarzają

Dwie kobiety wznoszące toast winkiem

Po lampce wina oblewasz się rumieńcem i kichasz? Alergolog wyjaśnia, o czym świadczą te objawy

Wegański żurek z chrupiącą cieciorką. Wiemy, czym zastapić kiełbasę

groszek cukrowy w brązowej misce

Groszek cukrowy i jego 5 właściwości zdrowotnych. Dlaczego warto mieć go w kuchni?

Pestka awokado – 8 sposobów, jak możesz ją wykorzystać

mężczyzna trzyma dwa surowe steki na patelni grillowej

Stek bez uboju. Szykuje się rewolucja na rynku spożywczym

Koktajl malinowy z rozmarynem

Kobieta czyta etykietę produktu w sklepie

Co oznacza „E”? Czytanie etykiet produktów

Kobieta siedzi w kuchni i notuje, co jeść, aby regeneracja mięśni po treningu była lepsza. W dłoni trzyma awokado, uśmiecha się. Obok leży jajko, ser i różne warzywa oraz owoce.

Regeneracja mięśni. Co jeść, aby przebiegała jak najszybciej?

5 naturalnych źródeł żelaza

Ciasto z ciecierzycy – kryje w sobie ogromną moc

Szałwia

Szałwia dobra na wszystko? Poznaj 6 właściwości prozdrowotnych tej rośliny

Dieta oczyszczająca po świętach

Diwe kobiety biegną przez las

Powrót do formy po świętach. Anna Stefanczyk: najważniejsze jest racjonalne podejście, które pozwoli utrzymać motywację, nie zniechęci nas i sprawi frajdę

guacamole na białym talerzu

Guacamole na święta. Świąteczne potrawy z wykorzystaniem awokado

Dziewczyna stoi na wadze

Ryzyko dla wegan. Czy restrykcyjne diety są szkodliwe?

stół świąteczny

Racjonalne podejście do jedzenia podczas świąt. Dietetyk radzi, jak znaleźć złoty środek

Dieta dr Dąbrowskiej – wady i zalety

wegański stek wydrukowany w drukarce 3D

Wegański stek z drukarki 3D

Mrożone jeżyny i maliny

Mrożonki – co można mrozić, a czego lepiej nie

Pizza, frytki i pierogi w wersji dietetycznej? To możliwe! Odchudzamy tradycyjne dania

Pizza, frytki i pierogi w wersji dietetycznej? To możliwe! Odchudzamy tradycyjne dania

Kto z nas może sobie pozwolić na mocne … solenie? Radzi dietetyczka Natalia Puciłowska

Wpływ stresu na gospodarkę pokarmową. Dietetyczka: jelita to nasz drugi mózg

Frytki w wersji fit i na dodatek pyszne? Jak najbardziej! Wystarczy, że zrobisz je z marchewek

Chcesz popracować nad swoją odpornością? Tym możesz się wesprzeć!

Na stole kromki chleba, bochenek chleba

Dieta wysokowęglowodanowa wydłuża życie? Najnowsze badania a opinia dietetyka

Przepis na brukselkę od naszej czytelniczki

Brukselka duszona z warzywami. Przepis od naszej czytelniczki

Brukselka

Brukselka i jej 6 właściwości zdrowotnych

Karolina Szostak: zdrowe jedzenie widać nie tylko w biodrach, ale przede wszystkim na twarzy

5 zamienników awokado

5 przepisów na koktajle z jarmużem. Prosto od Karoliny Szostak

Justyna Markowska

Pięć posiłków dziennie? Psychodietetyk obala ten mit

dzieci siegające poo cukier

Agresywne dziecko? Winowajcą może być cukier

18 przepisów dla miłośniczek awokado

Jak się odchudzać, mając 30, 40, 50 i więcej lat?

Bella Hadid zawdzięcza sylwetkę posiłkom wysokobiałkowym

Kieliszki wina

NIE dla kieliszka wina dziennie

Czytaj etykiety napojów „zero”. 6 słodzików, które są toksyczne dla jelit

drewniana taca z wędlinami i kiełbasami

Jedzenie przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko raka piersi

Anna Lewandowska

Anna Lewandowska: pokrzywa przedłuża młodość. Co na to ekspert?

Smutna kobieta siedzi na kanapie z pizza i ogląda telewizję.

Zdrowe odżywianie chroni mózg przed depresją