27.03.2024
Najnowsze – strona 4
Mleko sojowe to smaczny napój roślinny. Jakie ma właściwości?
5 najważniejszych faktów o insulinooporności. Tłumaczy Klaudia Łakoma
Prof. Ewa Stachowska: „Z wiekiem mikrobiota traci tak zwany rdzeń, ale zwiększa się jej różnorodność – jednak tylko wtedy, gdy starzejemy się zdrowo”
Post przerywany może być szkodliwy. Naukowcy wykazali, że zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci
Polski deser najlepszym na świecie. Czym zaskarbił sobie serca krytyków?
W truskawkach z Biedronki wykryto groźnego wirusa. Wywołuje zapalenie wątroby typu A
Zdrowe przyprawy – oto 7 roślin i ziół, które powinnaś mieć na półce
Dieta niskowęglowodanowa to uzdrowienie poziomu glukozy? „Chroni przed niekorzystnymi pikami cukru” – mówi dietetyczka Magdalena Kuczyńska
„Zjedz zupkę, bo mamusi będzie przykro” – mówisz tak do dziecka? „Nie tędy droga” – ostrzega psycholożka
Toksyczna pleśń w napoju z Lidla. GIS ostrzega: szczególnie groźna dla kobiet w ciąży
„Lepsza od rewolucji będzie dieta szyta na miarę”. Klaudia Łakoma i Arkadiusz Matras mówią nam o tym, jak się nie dać insulinooporności
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany
Zalety wegetarianizmu – dlaczego warto ograniczyć mięso?
Czy warto pić mleko ryżowe? Składniki odżywcze i sprawdzony przepis
Zmagasz się z insulinoopornością? To wydarzenie jest dla ciebie. „Jedz i chudnij, mając insulinooporność” z udziałem Klaudii Łakomej już 28 lutego!
Jak schudnąć z brzucha w menopauzie? Jest kilka sposobów
To koniec kultowego lunchu? Kanapka z szynką i serem zakazana na szkolnych stołówkach
„Delektuj się pączkiem w trakcie spaceru”. Dietetyczka radzi, jak zdrowo przetrwać tłusty czwartek
„Jeśli masz ciało i masz legginsy, to masz też 'legging legs”. O co chodzi w szkodliwym trendzie?
Detoks jaglany. Czy to dobry sposób na oczyszczenie organizmu?
Herbatka dla niemowląt pilnie wycofana. „Przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu ołowiu”
Wpływ cukru na organizm, czyli słodkie niebezpieczeństwo
Michał Korkosz „Rozkoszny”: „Jedzenie stało się częścią naszej kultury. My, Polacy, też już traktujemy je jako nasze niematerialne dziedzictwo”
Ile antybiotyków zawiera mięso drobiowe? Sprawdził to dietetyk Arkadiusz Matras
Kofeinę łatwo przedawkować. Naukowczyni obliczyła, ile filiżanek kawy to dawka śmiertelna
„Kuchnia pełna warzyw”. Zakochasz się od pierwszego przepisu! [RECENZJA]
Menopauza a tycie. Przybieranie na wadze nie musi mieć miejsca
Lidia Bawolska: „Gotowanie jest czynnością trochę intymną. Przygotowując jedzenie, chcę poświęcić moje serce”. Autorka Pieprzyć z fantazją o swojej „Kuchni pełnej warzyw”
Mięso drobiowe wycofane ze sprzedaży. Powodem zanieczyszczenie mikrobiologiczne
Jaka dieta w menopauzie złagodzi objawy i pozwoli utrzymać dobrą wagę?
Zioła na menopauzę, które łagodzą uderzenia gorąca i nocne poty
Pianki „marshmallows” mogą być bardzo szkodliwe. Polscy naukowcy przestrzegają szczególnie najmłodszych
Jedzenie leczy czy zabija? Dlaczego nie umiemy dobrze się żywić w świecie dostatku
JEŚĆ CZY BYĆ
Sok z kiszonych buraków ma same zalety. Warto go przygotować, zwłaszcza teraz
„Nie” dla parówek i croissantów na śniadanie. Oto czego jeszcze nie warto jeść na czczo
Masz insulinooporność i obawiasz się potraw świątecznych? Sprawdź, jak postępować
Jak ludzie przestali polować, a zaczęli biesiadować – historia zboża
JEŚĆ CZY BYĆ
„Atmosfera świąt, która zorganizowana jest wokół jedzenia, u osób z zaburzeniami odżywiania staje się czynnikiem wyzwalającym myśli i trudności”
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany
Ten składnik jest stosowany od wieków! Na co pomaga tran?
Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
JEŚĆ CZY BYĆ
„Chcę, żeby moje dzieci ze świąt pamiętały to, że jestem z nimi, a nie tylko to, że jestem w kuchni”. Tiktokerka swoim nagraniem podbija internet
Uważaj na ozdoby z masy cukrowej. „One wszystkie mogą wywoływać rzuty alergii” – ostrzega pediatrka
Właściwości soli. Czy taki diabeł straszny jak go malują?
Jajko w koszulce, czyli efektowny przysmak na talerzu. Jak je zrobić?
Olej kokosowy w kosmetyce – czy warto po niego sięgnąć?
Można było stracić za niego głowę lub otrzymać go w spadku – słodko-gorzkie oblicze cukru
JEŚĆ CZY BYĆ
Ranking najgorszych produktów mięsnych. Pierwsze miejsce zajął polski przysmak