09.01.2024
Najnowsze – strona 3
Zioła na menopauzę, które łagodzą uderzenia gorąca i nocne poty
Pianki „marshmallows” mogą być bardzo szkodliwe. Polscy naukowcy przestrzegają szczególnie najmłodszych
JEŚĆ CZY BYĆ: Jedzenie leczy czy zabija? Dlaczego nie umiemy dobrze się żywić w świecie dostatku
Sok z kiszonych buraków ma same zalety. Warto go przygotować, zwłaszcza teraz
„Nie” dla parówek i croissantów na śniadanie. Czego jeszcze nie warto jeść na czczo?
Masz insulinooporność i obawiasz się potraw świątecznych? Sprawdź, jak postępować
JEŚĆ CZY BYĆ: Jak ludzie przestali polować, a zaczęli biesiadować – historia zboża
„Atmosfera świąt, która zorganizowana jest wokół jedzenia, u osób z zaburzeniami odżywiania staje się czynnikiem wyzwalającym myśli i trudności”
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany
Ten składnik jest stosowany od wieków! Na co pomaga tran?
JEŚĆ CZY BYĆ: Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
„Chcę, żeby moje dzieci ze świąt pamiętały to, że jestem z nimi, a nie tylko to, że jestem w kuchni”. Tiktokerka swoim nagraniem podbija internet
Uważaj na ozdoby z masy cukrowej. „One wszystkie mogą wywoływać rzuty alergii” – ostrzega pediatrka
Właściwości soli. Czy taki diabeł straszny jak go malują?
Jajko w koszulce, czyli efektowny przysmak na talerzu. Jak je zrobić?
Olej kokosowy w kosmetyce – czy warto po niego sięgnąć?
JEŚĆ CZY BYĆ: Można było stracić za niego głowę lub otrzymać go w spadku – słodko-gorzkie oblicze cukru
Ranking najgorszych produktów mięsnych. Pierwsze miejsce zajął polski przysmak
Domowy sorbet, czyli deser w zdrowym wydaniu. Jak go zrobić?
Nigdy nie używaj papieru do pieczenia w ten sposób. Ten błąd jest szkodliwy dla zdrowia
JEŚĆ CZY BYĆ: Głód i obżarstwo – siły, które stworzyły cywilizację
Niezwykle pikantne chipsy wycofane ze sprzedaży. „Ostrzeżenia z całej Europy”
Bób – pożywny dodatek do obiadu. Jakie właściwości w sobie skrywa?
Cukier brązowy to nie zawsze cukier trzcinowy. Jakie są różnice?
Nasiona chia — bogactwo składników odżywczych. Co zawierają w sobie?
Przechowywanie przypraw. Czy ma to znaczenie, gdzie się je trzyma?
Dynia – warzywo idealne na jesień. Co można z niej przyrządzić?
Fitosterole roślinne – pomoc w walce z cholesterolem. Czym one są?
Alarmujące wyniki badań. Dzieci pijące colę mają zwiększoną skłonność do sięgania po alkohol
Michał Korkosz „Rozkoszny” o tym, po jakie dania sięgnąć, jeśli doskwiera nam jesienna chandra
„Bardzo wielu pacjentów nabywa niedożywienia w szpitalu. Są oddziały, gdzie niedożywienie sięga 80-90 proc.” – alarmuje dr Przemysław Matras z Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego
Detoks sokowy – jak działa i czemu służy wprowadzenie go do diety?
Olejek rycynowy – zastosowanie i działanie „dłoni Chrystusa”
Czy cukrzyk może pić kawę? Jak wpływa ona na poziom glukozy?
„Wypiłam za dużo wody. Zalałam swój system i utonęłam”. Brooke Shield o problemach zdrowotnych
Ciasta bezglutenowe – alternatywa dla słodkich klasycznych wypieków
Zamiennik cukru – dlaczego i czym warto zastępować cukier?
Olej kokosowy – hit czy kit? Kontrowersyjne superfood
Domowy izotonik – sposób na nawodnienie organizmu. Jak go wykonać?
Młody jęczmień – panaceum na wszystkie dolegliwości?
Na co pomaga olej z wiesiołka? Ma rozmaite właściwości
Dopada cię choroba? Skorzystaj ze sprawdzonych domowych sposobów na przeziębienie
Materiały promocyjne
Materiały promocyjne