Życie z bulimią. „To, czego nie zjadłam, zalewałam płynem do mycia naczyń, bo wiedziałam, że wyrzucenie resztek do śmieci, mnie nie powstrzyma” Anna Korytowska 25.06.2024
Zucchiolo – nowe warzywo na polskim rynku. Wygląda jak dynia, ale tak nie smakuje Marta Dragan 21.06.2024
Salmonella i cała rzesza innych groźnych bakterii w mięsie drobiowym z Lidla. „To powinno stanowić wielki alarm” Aleksandra Tchórzewska 20.06.2024
Ozempic i Wegovy pomocne w walce z uzależnieniami? Zaskakujący efekt uboczny leków na odchudzanie Aleksandra Tchórzewska 14.06.2024
Jaki chleb jest najzdrowszy? Jest prosta odpowiedź. Podaje ją dr n. med. Magdalena Cubała-Kucharska Ewa Wojciechowska 13.06.2024
Chipsy z aromatem dymu wędzarniczego zostaną wycofane. Ale nie tylko one. Jakie jeszcze produkty trafiły na „czarną listę”? Ewa Wojciechowska 11.06.2024
Dwulatka zjadła „jagódkę” prosto z krzaka. Owoc okazał się trujący. Płukanie żołądka uratowało jej życie Marta Dragan 10.06.2024
Skontrolowali kilkadziesiąt lodziarni w Polsce. Wyniki są niepokojące, posypały się kary Ewa Wojciechowska 14.05.2024
Przebadali pomidory z popularnych w Polsce dyskontów. „Mamy do czynienia z 'powracaniem’ w żywności pestycydów wycofanych z UE” – grzmią eksperci Ewa Wojciechowska 08.05.2024
Lubiana i ceniona psycholożka Katarzyna Kucewicz schudła ponad 60 kg. „Umówiłam się ze sobą, że będę żyła zdrowo” Ewa Podsiadły-Natorska 30.04.2024
Ekspert ds. żywienia: kolor skórki banana oznacza więcej, niż myślisz Aleksandra Tchórzewska 30.04.2024
Brzuch kortyzolowy, czyli dlaczego „tyjemy z powietrza”. Na nasze pytania odpowiada diabetolożka Agnieszka Przychodzień Ewa Podsiadły-Natorska 29.04.2024
Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Najlepsze sosy do dań z grilla — nie tylko sos czosnkowy redakcja Hello Zdrowie 26.04.2024
„Naturalny” Ozempic każdy z nas ma pod ręką. Wystarczy zastosować się do jednej żywieniowej zasady Aleksandra Tchórzewska 19.04.2024
Wiosną wielu z nas chętnie sięga po to warzywo. Niestety może być toksyczne Aleksandra Tchórzewska 19.04.2024
GIS pilnie wycofuje trzy partie herbat. Powodem przekraczający wszelkie normy poziom pestycydów Ewa Wojciechowska 15.04.2024
Jedyny skuteczny „lek” na insulinooporność? Zmiana stylu życia! Relacja z warsztatów z Klaudią Łakomą redakcja Hello Zdrowie 12.04.2024
Herbata z żywokostu – zakazana w wielu krajach, w Polsce wciąż można ją kupić. Napar polecany na ból brzucha może poważnie zaszkodzić Ewa Wojciechowska 12.04.2024
Tiktokerzy oszaleli na punkcie odchudzającego napoju, a dietetycy biją na alarm. Czym jest oatzempic? Aleksandra Tchórzewska 11.04.2024
Małgorzata Rozenek-Majdan przeszła na dietę wegańską. „Białko jest demonizowane” Marta Dragan 09.04.2024
„Możesz zatrzymać zmiany w swoim ciele, a stylem życia i dietą wpływać na hormony, cykl, libido i płodność” – przekonuje Klaudia Łakoma Jolanta Pawnik 08.04.2024
Lekarka przestrzega przed częstym jedzeniem białego ryżu. Może się to skończyć chorobą Beri-Beri Marta Dragan 05.04.2024
Jaki wpływ na mózg może mieć post przerywany? Większy, niż ci się wydawało Ewa Wojciechowska 29.03.2024
5 produktów dobrych dla wątroby. Idealne, żeby skomponować z nich wiosenne posiłki! Aleksandra Tchórzewska 29.03.2024
Prof. Ewa Stachowska: „Z wiekiem mikrobiota traci tak zwany rdzeń, ale zwiększa się jej różnorodność – jednak tylko wtedy, gdy starzejemy się zdrowo” Ewa Koza 25.03.2024
Post przerywany może być szkodliwy. Naukowcy wykazali, że zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci Ewa Wojciechowska 21.03.2024
W truskawkach z Biedronki wykryto groźnego wirusa. Wywołuje zapalenie wątroby typu A Marta Dragan 18.03.2024
Dieta niskowęglowodanowa to uzdrowienie poziomu glukozy? „Chroni przed niekorzystnymi pikami cukru” – mówi dietetyczka Magdalena Kuczyńska Ewa Podsiadły-Natorska 13.03.2024
„Zjedz zupkę, bo mamusi będzie przykro” – mówisz tak do dziecka? „Nie tędy droga” – ostrzega psycholożka Ewa Wojciechowska 13.03.2024
Toksyczna pleśń w napoju z Lidla. GIS ostrzega: szczególnie groźna dla kobiet w ciąży Marta Dragan 12.03.2024
„Lepsza od rewolucji będzie dieta szyta na miarę”. Klaudia Łakoma i Arkadiusz Matras mówią nam o tym, jak się nie dać insulinooporności Marta Szarejko 28.02.2024
Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Zalety wegetarianizmu – dlaczego warto ograniczyć mięso? redakcja Hello Zdrowie 26.02.2024
Zmagasz się z insulinoopornością? To wydarzenie jest dla ciebie. „Jedz i chudnij, mając insulinooporność” z udziałem Klaudii Łakomej już 28 lutego! Ewa Wojciechowska 21.02.2024