2 min.
Napój arbuzowy – twoje ciało podziękuje ci za tę chwilę wytchnienia

Napój arbuzowy - twoje ciało podziękuje ci za tę chwilę wytchnienia/ Zdjęcie: masz.talerz
Wakacje to świetny czas na przetestowanie naszych propozycji na napoje chłodzące od środka. Limonkę, pomarańczę i miętę zalicza się do grupy produktów, które chłodzą organizm od wewnątrz. Arbuz uznawany jest wręcz za wyziębiającego! Zamiast sięgać po gotowy napój w sklepie, przygotuj nasz. Twoje ciało podziękuje ci za tę chwilę wytchnienia. Będzie zdrowo, naturalnie i pysznie.
Arbuz – niskokaloryczny, ale sycący
Arbuz w ponad 90 procentach składa się z wody, jest niskokaloryczny, ale sycący. Nawadnia i chłodzi organizm. Zawiera mnóstwo antyoksydantów i przeciwutleniaczy, które są odpowiedzialne za opóźnianie procesów starzenia, a dodatkowo wspomaga pracę serca, obniża ciśnienie krwi, regeneruje mięśnie oraz hamuje rozwój komórek nowotworowych. Świetna wiadomość dla panów – arbuz postrzega się jako naturalną viagrę! Oprócz tego jest bogaty w wapń, żelazo, magnez, sód, cynk oraz potas. Zawiera witaminę A, C, E, niacynę oraz ryboflawinę.
W przestrzeni zakupowej HelloZdrowie znajdziesz produkty polecane przez naszą redakcję:
Przepis na napój arbuzowy
alt” data-mce-placeholder=”1″ />
Zdjęcie: masz.talerz | www.fotografiamasztalerz.pl
Składniki:
– garść mięty
– nieduży kawałek arbuza
– sok z jednej limonki
– 200 ml soku z pomarańczy
Przygotowanie:
Wyciśnij sok z limonki i pomarańczy. Arbuza pokrój w kostkę – pozbądź się skóry i pestek. Do blendera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj na gładki płyn.
masz.talerz – duet fotografów, na co dzień współpracującychz organizacją Slow Food Youth Warsaw, z magazynem Zwykłe Życie, różnymi restauracjami i szefami kuchni. Po więcej zdjęć sięgnijcie na www.fotografiamasztalerz.pl
Podeślij przepis znajomym!
Podoba Ci się ten artykuł?
Tak
Nie
Powiązane tematy:
Polecamy

23.01.2023
„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu

19.12.2022
Dziennikarki Hello Zdrowie zdradzają sekretne przepisy bożonarodzeniowe swoich babć. Za każdym kryje się niezwykła historia!

16.12.2022
„Nie jesteśmy uczeni, jak radzić sobie ze smutkiem i strachem”. Kamil Błoch o swoich zmaganiach z zaburzeniami odżywiania

17.09.2022