Brukselka duszona z warzywami. Przepis od naszej czytelniczki
![Przepis na brukselkę od naszej czytelniczki](https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2018/11/brukselka-1140x641.jpg)
się ten artykuł?
Nasz artykuł o zdrowotnych właściwościach brukselki spotkał się z odzewem ze strony naszych czytelniczek na Facebooku. Jedna z nich, Małgorzata Misiak, podzieliła się z nami swoim przepisem na duszoną brukselkę. Zobaczcie.
Przepis jest bardzo prosty, a efekt – sądząc po zdjęciu – znakomity 🙂
Brukselka duszona z warzywami: składniki
Brukselka
Papryka
Dynia hokkaido
Imbir
Cebula
Olej kokosowy
Brukselka duszona z warzywami: przygotowanie
Na łyżce oleju kokosowego podduszamy pokrojoną cebulę i kawałek imbiru.
Dodajemy pokrojone:
• paprykę
• kawałek dyni hokkaido ze skórką
• brukselkę
• przyprawy: sól, curry, lubczyk i inne ulubione zioła.
Dusimy do miękkości, ok. 20 min. Przy okazji cenna uwaga – dla tych, którym nie podoba się zapach gotowanej brukselki – od autorki przepisu: „dusząc ją na patelni nie ma tego smrodku i nie wypłukujemy dobroci z niej”.
Życzymy smacznego.
Autorka: Małgorzata Misiak
Polecamy
![Na zdjęciu Lidia Bawolska, autorka książki "Kuchnia pełna warzyw"](https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2024/01/lidia-3-kopia-850x515.jpg)
Lidia Bawolska: „Gotowanie jest czynnością trochę intymną. Przygotowując jedzenie, chcę poświęcić moje serce”. Autorka Pieprzyć z fantazją o swojej „Kuchni pełnej warzyw”
![](https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2018/09/idealne-jajko-w-koszulce-przepis-850x567.jpg)
Jajko w koszulce, czyli efektowny przysmak na talerzu. Jak je zrobić?
![Michał Korkosz "Rozkoszny"](https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2023/11/premiera-ksiazki-michala-korkosza-rozkosznego-hello-zdrowie-fot-kuba-celej-850x567.jpg)
Michał Korkosz „Rozkoszny” o tym, po jakie dania sięgnąć, jeśli doskwiera nam jesienna chandra
![](https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2019/08/adobestock_420334976-kopia-850x425.jpg)