Przejdź do treści

Brukselka duszona z warzywami. Przepis od naszej czytelniczki

Przepis na brukselkę od naszej czytelniczki
Małgorzata Misiak
Podoba Ci
się ten artykuł?

Nasz artykuł o zdrowotnych właściwościach brukselki spotkał się z odzewem ze strony naszych czytelniczek na Facebooku. Jedna z nich, Małgorzata Misiak, podzieliła się z nami swoim przepisem na duszoną brukselkę. Zobaczcie.

Przepis jest bardzo prosty, a efekt – sądząc po zdjęciu – znakomity 🙂

Brukselka duszona z warzywami: składniki

Brukselka
Papryka
Dynia hokkaido
Imbir
Cebula
Olej kokosowy

 

Brukselka

Brukselka duszona z warzywami: przygotowanie

Na łyżce oleju kokosowego podduszamy pokrojoną cebulę i kawałek imbiru.
Dodajemy pokrojone:
paprykę
• kawałek dyni hokkaido ze skórką
• brukselkę
• przyprawy: sól, curry, lubczyk i inne ulubione zioła.
Dusimy do miękkości, ok. 20 min. Przy okazji cenna uwaga – dla tych, którym nie podoba się zapach gotowanej brukselki  – od autorki przepisu: „dusząc ją na patelni nie ma tego smrodku i nie wypłukujemy dobroci z niej”.

Życzymy smacznego.

Autorka: Małgorzata Misiak

Zobacz także

Podoba Ci się ten artykuł?

Powiązane tematy:

Podoba Ci
się ten artykuł?