25.05.2024
Najnowsze – strona 2
Skąd bierze się efekt jo-jo? Co zrobić, by go uniknąć?
Skontrolowali kilkadziesiąt lodziarni w Polsce. Wyniki są niepokojące, posypały się kary
Przebadali pomidory z popularnych w Polsce dyskontów. „Mamy do czynienia z 'powracaniem’ w żywności pestycydów wycofanych z UE” – grzmią eksperci
Lubiana i ceniona psycholożka Katarzyna Kucewicz schudła ponad 60 kg. „Umówiłam się ze sobą, że będę żyła zdrowo”
Kolor skórki banana oznacza więcej, niż myślisz. Sprawdź, co na ten temat mówi ekspert ds. żywienia
Brzuch kortyzolowy, czyli dlaczego „tyjemy z powietrza”. Na nasze pytania odpowiada diabetolożka Agnieszka Przychodzień
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany
Najlepsze sosy do dań z grilla — nie tylko sos czosnkowy
Chcesz stosować „naturalny” Ozempic? Te produkty jedz na końcu
Wiosną wielu z nas chętnie sięga po to warzywo. Niestety może być toksyczne
Kawa w ciąży. Jaka ilość jest bezpieczna?
GIS pilnie wycofuje trzy partie herbat. Powodem przekraczający wszelkie normy poziom pestycydów
Naukowcy zbadali wczesne truskawki. To „koktajl pestycydów”
Jedyny skuteczny „lek” na insulinooporność? Zmiana stylu życia! Relacja z warsztatów z Klaudią Łakomą
Ta herbata jest zakazana w wielu krajach. W Polsce wciąż można ją kupić
Tiktokerzy oszaleli na punkcie odchudzającego napoju, a dietetycy biją na alarm. Czym jest oatzempic?
Małgorzata Rozenek-Majdan przeszła na dietę wegańską. „Białko jest demonizowane”
„Możesz zatrzymać zmiany w swoim ciele, a stylem życia i dietą wpływać na hormony, cykl, libido i płodność” – przekonuje Klaudia Łakoma
Lekarka przestrzega przed częstym jedzeniem białego ryżu. Może się to skończyć chorobą Beri-Beri
Niedoczynność tarczycy – dieta. Co jeść podczas choroby?
Dieta przy chorej tarczycy — czego należy unikać?
Jaki wpływ na mózg może mieć post przerywany?
5 produktów dobrych dla wątroby. Idealne, żeby skomponować z nich wiosenne posiłki!
Jaki skład i właściwości ma mleko migdałowe? Jak zrobić je w domu?
Jakie właściwości ma mleko owsiane? Do czego je wykorzystać?
Mleko kozie – właściwości i inne składniki odżywcze. Na co pomaga?
Mleko sojowe to smaczny napój roślinny. Jakie ma właściwości?
5 najważniejszych faktów o insulinooporności. Tłumaczy Klaudia Łakoma
Prof. Ewa Stachowska: „Z wiekiem mikrobiota traci tak zwany rdzeń, ale zwiększa się jej różnorodność – jednak tylko wtedy, gdy starzejemy się zdrowo”
Post przerywany może być szkodliwy. Naukowcy wykazali, że zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci
Polski deser najlepszym na świecie. Czym zaskarbił sobie serca krytyków?
W truskawkach z Biedronki wykryto groźnego wirusa. Wywołuje zapalenie wątroby typu A
Zdrowe przyprawy – oto 7 roślin i ziół, które powinnaś mieć na półce
Dieta niskowęglowodanowa to uzdrowienie poziomu glukozy? „Chroni przed niekorzystnymi pikami cukru” – mówi dietetyczka Magdalena Kuczyńska
„Zjedz zupkę, bo mamusi będzie przykro” – mówisz tak do dziecka? „Nie tędy droga” – ostrzega psycholożka
Toksyczna pleśń w napoju z Lidla. GIS ostrzega: szczególnie groźna dla kobiet w ciąży
„Lepsza od rewolucji będzie dieta szyta na miarę”. Klaudia Łakoma i Arkadiusz Matras mówią nam o tym, jak się nie dać insulinooporności
Artykuł sponsorowany
Artykuł sponsorowany