Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO]
Masz w szafce kuchennej produkty, których termin ważności minął? Sprawdź, czy możesz ich jeszcze użyć. Nie wszystko się tak szybko psuje. Agnieszka Pocztarska, autorka bloga i profilu na Instagramie „Czytamy etykiety” wyjaśnia, co dokładnie oznaczają sformułowania na opakowaniach produktów spożywczych „spożyć przed” i „spożyć do”.
Ekspertka w rozmowie z Kamilą Ryciak podpowiada, które produkty spożywcze mogą być zdatne do spożycia po dacie ważności. „To nie jest tak, że te produkty następnego dnia się zepsują i są do wyrzucenia. Ja jestem bardzo przeciwna wyrzucaniu” – mówi Pocztarska.
Rozmowę znajdziesz na naszym kanale na Youtube.
Podoba Ci się ten artykuł?
Powiązane tematy:
Polecamy

15.05.2025
Oto kluczowa zmiana w diecie, dzięki której możesz zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Tak mówią badania

14.04.2025
Najlepsza dieta świata jest prosta. Katarzyna Błażejewska-Stuhr: „Jedzenie powinno nas odżywiać”

14.11.2024
Domagają się nowelizacji „rozporządzenia sklepikowego”. Aktywiści: ponad 17 proc. uczniów dyskryminowanych z uwagi na dietę

23.10.2024
Żywność wysoko przetworzona zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci. Zagrożone są szczególnie kobiety
Podoba Ci
się ten artykuł?
się ten artykuł?