Kuchnia polska w wegańskim wydaniu? Tak, to możliwe! Anna Sudoł opowiada o kuchni roślinnej po polsku [WIDEO]
Podoba Ci
się ten artykuł?
się ten artykuł?
Wydawało ci się, że dieta wegańska to raczej domena Izraela i że Polsce do niej zupełnie nie po drodze? Nic bardziej mylnego.
Anna Sudoł, weganka i autorka kulinarnych e-booków, udowadnia, że przed laty w polskiej kuchni to nie roślin, a mięsa było mało. A i teraz jest mnóstwo tradycyjnych dań, które są roślinne. Oczywiście, są też dania kuchni polskiej, które są zupełnie niewegańskie, ale możemy je z powodzeniem zrobić w wersji roślinnej. Obejrzyj rozmowę z naszą gościnią i sama spróbuj wyczarować w kuchni coś pysznego!
Śledź nasz kanał na YouTubie, bo już niedługo pojawią się kolejne fragmenty rozmowy z Anną Sudoł. Dowiesz się z nich, jak zrobić wegańskiego grilla oraz jakie są roślinne zamienniki popularnych dań.
Polecamy
15.12.2023
JEŚĆ CZY BYĆ: Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
07.04.2023
Wielkanoc na diecie wegańskiej – jak poradzić sobie w święta bez jaj?
20.03.2023
Czym są fitoncydy – gdzie występują i jak działają? Jak wprowadzić naturalne antybiotyki do diety
08.03.2023