Kuchnia polska w wegańskim wydaniu? Tak, to możliwe! Anna Sudoł opowiada o kuchni roślinnej po polsku [WIDEO]
Wydawało ci się, że dieta wegańska to raczej domena Izraela i że Polsce do niej zupełnie nie po drodze? Nic bardziej mylnego.
Anna Sudoł, weganka i autorka kulinarnych e-booków, udowadnia, że przed laty w polskiej kuchni to nie roślin, a mięsa było mało. A i teraz jest mnóstwo tradycyjnych dań, które są roślinne. Oczywiście, są też dania kuchni polskiej, które są zupełnie niewegańskie, ale możemy je z powodzeniem zrobić w wersji roślinnej. Obejrzyj rozmowę z naszą gościnią i sama spróbuj wyczarować w kuchni coś pysznego!
Śledź nasz kanał na YouTubie, bo już niedługo pojawią się kolejne fragmenty rozmowy z Anną Sudoł. Dowiesz się z nich, jak zrobić wegańskiego grilla oraz jakie są roślinne zamienniki popularnych dań.
Zobacz także
Poleć artykuł znajomym
W przestrzeni zakupowej HelloZdrowie znajdziesz produkty polecane przez naszą redakcję:
Podoba Ci się ten artykuł?
Polecamy

„Rodzic nie może być przemytnikiem, dziecko powinno jeść świadomie” – mówi dietetyczka Marta Kostka, autorka książki „Rozgryzione”

„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu

Dziennikarki Hello Zdrowie zdradzają sekretne przepisy bożonarodzeniowe swoich babć. Za każdym kryje się niezwykła historia!
