Kuchnia polska w wegańskim wydaniu? Tak, to możliwe! Anna Sudoł opowiada o kuchni roślinnej po polsku [WIDEO]
Wydawało ci się, że dieta wegańska to raczej domena Izraela i że Polsce do niej zupełnie nie po drodze? Nic bardziej mylnego.
Anna Sudoł, weganka i autorka kulinarnych e-booków, udowadnia, że przed laty w polskiej kuchni to nie roślin, a mięsa było mało. A i teraz jest mnóstwo tradycyjnych dań, które są roślinne. Oczywiście, są też dania kuchni polskiej, które są zupełnie niewegańskie, ale możemy je z powodzeniem zrobić w wersji roślinnej. Obejrzyj rozmowę z naszą gościnią i sama spróbuj wyczarować w kuchni coś pysznego!
Śledź nasz kanał na YouTubie, bo już niedługo pojawią się kolejne fragmenty rozmowy z Anną Sudoł. Dowiesz się z nich, jak zrobić wegańskiego grilla oraz jakie są roślinne zamienniki popularnych dań.
Zobacz także
Poleć artykuł znajomym
W przestrzeni zakupowej HelloZdrowie znajdziesz produkty polecane przez naszą redakcję:
Podoba Ci się ten artykuł?
Polecamy

Konrad Budzyk: „Kiedy ktoś mówi, że chce być wege, ale nie ma czasu na stanie przy garach, to wymówka”

„To, co dzieje się wewnątrz nas, wyznacza jakość naszej pracy. Hormony sterują całym naszym organizmem” – mówi Milena Nosek, dietetyczka

Maria Nowak-Szabat: „Darujmy sobie bycie na bieżąco z nowinkami dietetycznymi. Sięgnijmy do starej Ajurwedy, by schudnąć i trwać w zgodzie ze sobą”
