Przejdź do treści

Kuchnia polska w wegańskim wydaniu? Tak, to możliwe! Anna Sudoł opowiada o kuchni roślinnej po polsku [WIDEO]

Do wyświetlenia tego materiału z zewnętrznego serwisu (Instagram, Facebook, YouTube, itp.) wymagana jest zgoda na pliki cookie.Zmień ustawienia

Podoba Ci
się ten artykuł?
Podoba Ci
się ten artykuł?

Wydawało ci się, że dieta wegańska to raczej domena Izraela i że Polsce do niej zupełnie nie po drodze? Nic bardziej mylnego.

Anna Sudoł, weganka i autorka kulinarnych e-booków, udowadnia, że przed laty w polskiej kuchni to nie roślin, a mięsa było mało. A i teraz jest mnóstwo tradycyjnych dań, które są roślinne. Oczywiście, są też dania kuchni polskiej, które są zupełnie niewegańskie, ale możemy je z powodzeniem zrobić w wersji roślinnej. Obejrzyj rozmowę z naszą gościnią i sama spróbuj wyczarować w kuchni coś pysznego!

Śledź nasz kanał na YouTubie, bo już niedługo pojawią się kolejne fragmenty rozmowy z Anną Sudoł. Dowiesz się z nich, jak zrobić wegańskiego grilla oraz jakie są roślinne zamienniki popularnych dań.

Zobacz także

Podoba Ci się ten artykuł?

Powiązane tematy: