Przejdź do treści

Dieta przy chorobach tarczycy. Rozmowa z dr Hanną Stolińską

Dieta przy chorobach tarczycy. Rozmowa z dr Hanną Stolińską
Jak powinna wyglądać dieta przy chorobach tarczycy? Rozmowa z dr Hanną Stolińską. Zdj: Hello Zdrowie
Podoba Ci
się ten artykuł?
Udostępnij bliskim
Nie tylko picie kawy. Sprawdź czego jeszcze nie warto robić na pusty żołądek
Mąka z amarantusa – właściwości, indeks glikemiczny
Carpaccio, trufle, pudding. Przepisy na 3 desery z awokado
Lubisz cytrusy? To super! Poznaj ich pięć zalet
Pasta z fasoli. Polski hummus idealny na śniadanie

Jak powinna wyglądać dobrze zbilansowana dieta osoby z chorą tarczycą? Ile jeść owoców a ile warzyw? Gdzie szukać najbardziej wartościowego białka? Jakie tłuszcze są wskazane a jakie nie? O diecie przy chorobach tarczycy mówi dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny.

Choroby tarczycy – jak powinna wyglądać dieta osoby, która ma zapalenie tarczycy? Jakich tłuszczy należy unikać? Czy należy unikać produktów wolotwórczych? Jak właściwie suplementować jod i witaminy? Jakie są najczęstsze błędy pacjentek z Hashimoto? Czy dieta wegetariańska jest wskazana przy Hashimoto?

Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w rozmowie Kamili Ryciak z dr Hanną Stolińską, dietetykiem klinicznym.

Obejrzyj wideo.

Z innych części rozmowy Kamili Ryciak z Hanną Stolińską, dowiesz się z nich m.in. jaka powinna być właściwa dieta przy chorobach autoimmunologicznych, co powinno się jeść przy insulinooporności oraz czy dieta wegańska i wegetariańska są zdrowe.

Całą rozmowę, jak również jej fragmenty, znajdziesz na naszym kanale na Youtube.

W przestrzeni zakupowej HelloZdrowie znajdziesz produkty polecane przez naszą redakcję:

Zobacz także

Podoba Ci się ten artykuł?

Tak
Nie

Powiązane tematy:

Zainteresują cię również:

Olej arachidowy – właściwości i zastosowanie

Mleko bez laktozy – uczulenie i nietolerancja na składnik

Czy można jeść pomidory w Hashimoto?

Masz Hashimoto albo problemy jelitowe? Ogranicz w swojej diecie pomidory

Celiakia - co jeść na diecie bezglutenowej?

Celiakia – objawy, badania, dieta. Powikłania choroby trzewnej

Wzmocnij odporność przed jesienią. Sięgnij po produkty, które wspierają układ immunologiczny

Agnieszka Pocztarska

Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO]

Mikołaj Choroszyński

Mikołaj Choroszyński: Cukier to substancja, która w nadmiarze jest dla nas toksyczna, uszkadza wszystko na swojej drodze

Hashimoto a dieta bezglutenowa

Hashimoto a gluten – dieta bezglutenowa przy Hashimoto

Czy dieta wegańska jest zdrowa? Rozmowa z dr Hanną Stolińską

Czy dieta wegańska jest zdrowa? Rozmowa z dr Hanną Stolińską

Jak powinna wyglądać dieta przy insulinooporności?

Dieta w insulinooporności. Rozmowa z dr Hanną Stolińską

Jak powinna wyglądać dieta w chorobach autoimmunologicznych

Dieta przy chorobach autoimmunologicznych. Rozmowa z dr Hanną Stolińską

Jak dbać o zęby? Jaka dieta jest najlepsza dla naszych zębów?

Jak dbać o zęby? Jaka dieta jest najlepsza dla naszych zębów? Odpowiada dentysta Tomasz Kupryś

Jakie są główne problemy Polaków związane z odżywianiem?

Jakie są główne problemy Polaków związane z odżywianiem? Odpowiada dietetyczka

Głód jest nam potrzebny

Zdrowe odżywanie. „Głód jest nam potrzebny” – mówi dietetyczka Marta Świtek

Jak przejść na wegetarianizm?

Diety. Jak przejść na wegetarianizm?

Czy dieta Dukana jest zdrowa?

Czy dieta Dukana jest zdrowa? Co mówi dietetyczka?

Najpopularniejsze diety – plusy i minusy. Co radzi dietetyczka?

Czy dieta ketogeniczna jest dla wszystkich?

Zdrowe odżywianie. Czy dieta keto jest dla wszystkich? Wyjaśnia dietetyczka Marta Świtek

Jak znaleźć idealną dietę?

Zdrowe odżywianie. Jak znaleźć idealną dietę?

danie wegańskie

Polscy immunolodzy zalecają dietę roślinną na czas pandemii koronawirusa

Bóle stawów – jak leczyć? Jak można wspomóc się dietą?

Prebiotyki oraz ich znaczenie dla organizmu ludzkiego

Prebiotyki – czym są? Jaka jest ich rola i jakie są ich rodzaje?

Jak wzmocnić odporność przed sezonem infekcyjnym? Wyjaśnia farmaceutka, Zofia Winczewska

WIdok na dwie drewniane łyżeczki, w których jest sól. Dwa rodzaje soli - kuchenna i morska. Wszytsko na ciemnym tle.

Choroby autoimmunologiczne – winna sól?

×