Chcesz wzmocnić odporność? Wypróbuj antygrypinę z przepisu dietetyczki Justyny Mizery
Chociaż odporność należy wzmacniać przez cały rok, większość z nas dopiero jesienią sobie o tym przypomina. Jest też grupa osób, które po preparaty ochronne sięga dopiero wtedy, gdy ma gorączkę i kaszel. I w jednym, i w drugim przypadku – to błąd. Jeśli jeszcze nie kichasz, a z nosa nie cieknie, wypróbuj antygrypinę – wzmacniającą miksturę polecaną przez dietetyczkę Justynę Mizerę.
Antygrypina – wzmocnij odporność
Chcesz wzmocnić odporność? Wypróbuj przepis dietetyczki Justyny Mizery, którym właśnie podzieliła się na swoim profilu na Instagramie.
„Antygrypina i inne magiczne naturalne mikstury to temat mocno na czasie…” – pisze dietetyczka.
Ekspertka w swoim najnowszym poście wymienia składniki, które dodaje do zaparzonej, lekko przestudzonej zielonej herbaty, by wzmacniać swój układ immunologiczny.
O jakich składnikach pisze Justyna Mizera?
- pigwa w syropie (ja zrobiłam sama, stąd mniej cukru niż w sklepowej),
- laska cynamonu,
- goździki,
- cienkie plastry jabłka ze skórką,
- korzeń imbiru (koniecznie świeży).
Rozwiń„Spróbuj, bo nie tylko dobrze wygląda, ale też smakuje, rozgrzewa i działa! Pamiętaj, że odporności nie buduje się w 3 dni, ale w takim czasie można ją zniszczyć” – dodaje dietetyczka.
Justyna Mizera – kim jest?
Justyna Mizera jest dietetykiem reprezentacji Polski zapaśników. Od wielu lat specjalizuje się w żywieniu i suplementacji sportowców. Posiada wykształcenie dietetyczne oraz wieloletnie doświadczenie (od 2009 r.) w układaniu skutecznych diet, m.in. mistrzom świata i olimpijczykom, ale też osobom otyłym oraz dzieciom.
Polecamy
Układ immunologiczny, czyli tarcza chroniąca przed rozwojem chorób
Jak witaminy i minerały wspierają organizm w walce z chorobami?
„Suche morsowanie” staje się coraz bardziej popularne. GOPR ostrzega
Sok z kiszonych buraków ma same zalety. Warto go przygotować, zwłaszcza teraz
się ten artykuł?