Konferencja online “Vege Day” już 24 kwietnia! Hello Zdrowie patronem medialnym
Weganizm i wegetarianizm szybkimi krokami wkraczają do naszych kuchni i zyskują coraz większą popularność. Świadomość ekologiczna rośnie w siłę, mnóstwo osób rezygnuje z potraw mięsnych. Mimo to brakuje powszechnie występującego przekonania o skuteczności takiego sposobu odżywiania. Wciąż też obecnych jest wiele mitów. Na szczęście istnieje miejsce, gdzie możesz je obalić.
Konferencja „Vege Day”
Polskie Towarzystwo Studentów Farmacji UJ CM zaprasza na konferencję “Vege Day”. W trakcie wydarzenia specjaliści z dziedziny farmacji i dietetyki omówią podstawy bezpiecznego stosowania diety roślinnej, konieczność uzupełnienia niedoborów oraz jej ewentualne interakcje z przyjmowanymi lekami. Eksperci chętnie odpowiedzą również na wszelkie zadane pytania.
Kiedy: 24 kwietnia, godzina 17:00
Gdzie: online – MS Teams
Udział: bezpłatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja
„Chcesz się dowiedzieć, jak prawidłowo komponować jadłospis wegetariański? Na co zwrócić szczególną uwagę i w jakie produkty warto wzbogacić nasz talerz, aby zapewnić organizmowi dostęp do niezbędnych substancji odżywczych? Koniecznie dołącz!” – zachęcają organizatorzy.
Po szczegóły organizatorzy wydarzenia zapraszają na fanpage na Facebooku: https://fb.me/e/V6WdSJJ8
PLAN WYKŁADÓW:
- 17:05 – Wpływ warzyw i owoców na losy leków w organizmie, dr hab. Paweł Paśko
- 17:50 – Dieta roślinna u dzieci, mgr Iwona Kibil
- 18:50 – Wszystko, co powinieneś wiedzieć na temat diety roślinnej, Ula Różalska
- 19:35 – Dieta roślinna u osób aktywnych fizycznie, mgr Daria Łukowska
Hello Zdrowie objęło wydarzenie swoim patronatem medialnym!
Zobacz także
„Dzieci wegańskie czy wegetariańskie rodzą się z prawidłową masą ciała, zdrowe i rozwijają się prawidłowo. To, że brak mięsa w diecie ciężarnej szkodzi dziecku, to mit” – mówi dietetyczka Iwona Kibil
„Mam 93 lata i nie mam na co umrzeć”. Poznajcie historię pani Ireny, bohaterki kampanii RoślinnieJemy
„Posiłek bez mięsa? Nie najem się!” Paulina Górska rozprawia się z mitami dotyczącymi roślinnego jedzenia
Polecamy
Zalety wegetarianizmu – dlaczego warto ograniczyć mięso?
Michał Korkosz „Rozkoszny”: „Jedzenie stało się częścią naszej kultury. My, Polacy, też już traktujemy je jako nasze niematerialne dziedzictwo”
JEŚĆ CZY BYĆ: Od steku z mamuta po udko z probówki – historia mięsa
Wegetarianizm może być zapisany w twoim DNA. „Genetyka odgrywa znaczącą rolę” – mówią naukowcy
się ten artykuł?