Zdrowe odżywianie – strona 2

świąteczne ciasteczka

Świąteczne zasady na mniejsze zło. Jak jeść, by się nie przejeść?

kompot z suszu

Kompot z suszu – dlaczego warto go pić?

pomarańcze

Wigilijni wspomagacze metabolizmu. Co nam pomoże w trawieniu?

Grzybki shiitake – wartości odżywcze i właściwości

Poncz jabłkowy z ziołami na trawienie

Świąteczny piernik – bez glutenu, bez cukru!

Świąteczny piernik – bez glutenu, bez cukru!

Jadalne prezenty: chrupiący chlebuś od Mikołaja

Jadalne prezenty: chrupiący chlebuś od Mikołaja

Wegańskie serniczki

Przepis na wegańskie serniczki

Gałązka jemioły

Jemioła to nie tylko świąteczny symbol. Naturoterapeutka wymienia jej właściwości prozdrowotne

11 powodów, by zrezygnować z wieczornego drinka

Kiszone buraki. I moc jest z wami!

Bakalie bakaliom nierówne. Jakie kupować, żeby świątecznych pyszności nie zepsuły sztuczne barwniki i konserwanty?

Przepis na sernik dyniowy z orzechami pecan

7 najgorszych rzeczy dla twojej wątroby

Chlebek bananowy bezglutenowy – przepisy i właściwości

Pasztet warzywny ze słonecznikiem, wokół niego czosnek, pomidory i ogórki kiszone

Wegetariańskie pasztety warzywne na święta – mamy trzy pyszne propozycje!

Wybierz dla bliskich produkty wspomagające trawienie, by zdrowo i bez uczucia ciężkości przeżyli święta /fot. archiwum własne

Wybierz dla bliskich produkty wspomagające trawienie, by zdrowo i bez uczucia ciężkości przeżyli święta

owsianka

5 produktów, których lepiej unikać zimą

Chcesz poprawić wydolność fizyczną? Oto kilka naturalnych wspomagaczy

Dzień z życia weganina. Jadłospis na cały dzień

Kobieta leży na łóżku

Stres działa jak śmieciowe jedzenie. Dlaczego tak się dzieje?

Nie truj się jedzeniem! Co powinno cię zaniepokoić w jego wyglądzie?

Kolacja - jeść, czy nie?/iStock

Co z tą kolacją? Jeść, czy nie jeść? A jeśli jeść, to o której?

Jak ugotować kaszę jaglaną? Proporcje, czas i porady

pijąca kobieta

Przemarznięta? Te napoje zimą rozgrzeją twój organizm skuteczniej niż herbata i kawa

7 powszechnych wyborów żywieniowych, które rujnują naszą skórę /fot. Getty Images

7 powszechnych wyborów żywieniowych, które rujnują naszą skórę

Zupa marchewkowa

Aromatyczna zupa marchewkowa z pikantną nutą. Sprawdź przepis

Komosa ryżowa – jak gotować? Właściwości quinoi

Burak to niezwykłe warzywo. Poznaj 3 przepisy na zdrowe dania z buraka /fot. iStock

Burak to niezwykłe warzywo. Poznaj 3 przepisy na zdrowe dania z buraka

Koszenila – barwnik spożywczy z suszonych owadów. Czy jest szkodliwa?

Owsianka rządzi

Owsianka – przepis na śniadanie. Jak zrobić owsiankę na mleku?

Cytrusy – dlaczego warto je jeść?

Naturalny ketchup – zdrowszy niż pomidor!

Pudding jaglany z przyprawami korzennymi

Pudding jaglany z przyprawami korzennymi – dawka witamin na pogodowe zawirowania

Antocyjany - dużo się o nich mówi, ale wiesz, czym właściwie są i dlaczego są tak ważne? Wyjaśnia Michał Kot

Antocyjany – dużo się o nich mówi, ale wiesz, czym właściwie są i dlaczego są tak ważne? Wyjaśnia Michał Kot

Kiszona kapusta - Mercedes w walce z przeziębieniem

Kiszona kapusta to nie tylko świetne panaceum na przeziębienie. Poznaj jej inne właściwości!

Złota owsianka z kurkumą

Złota owsianka z kurkumą – pyszny patent na lepszą odporność

Co jeść (a czego nie), żeby zasnąć?

Białko roślinne – rodzaje, źródła, właściwości

Kakao – składniki odżywcze i właściwości zdrowotne

Mrożonki – jeść czy nie jeść?

Co jeść na śniadanie? / istock

7 rzeczy, których nie powinniśmy jeść na śniadanie

Zakwas z buraka. Jakie korzyści przynosi jego regularne picie?

Moje pierwsze kimchi

Kimchi – poznaj przepis na koreański przysmak. Ma mnóstwo zalet

Wek na przeziębienie: syrop z malin

Sposób na przeziębienie: syrop z malin, lepszy niż kupowany w spożywczaku

Tarta z jesiennymi owocami

Przepis na tartę z jesiennymi owocami – rozkosz dla podniebienia!

Wek na rozgrzanie: mus imbirowy

Mus imbirowy – działa przeciwzapalnie i obłędnie smakuje. Skorzystaj z naszego przepisu

Dieta niskowęglowodanowa w insulinooporności albo cukrzycy? "Z dietami tego typu jest jednak często jak z przejściem na wegetarianizm" - podkreśla Anna Reguła

Dieta niskowęglowodanowa w insulinooporności albo cukrzycy? „Często jest tak, jak z przejściem na wegetarianizm” – przestrzega Anna Reguła