„Co roku na święta tysiące karpi przeżywają prawdziwy horror”. Jagna Niedzielska o kupowaniu żywego karpia na Wigilię Marta Dragan 19.12.2024
Reklamy śmieciowego jedzenia dopiero po 21. „Otyłość naraża dzieci na problemy zdrowotne trwające całe życie” Ewa Wojciechowska 06.12.2024
To sekret długowieczności, który działa od środka. Twoja skóra ci podziękuje redakcja Hello Zdrowie 02.12.2024
„Slavic girl diet” święci triumfy za oceanem. Amerykanki uwierzyły, że piękno i zdrowie da im popularna w Polsce kasza Magdalena Kowalska-Kotwica 19.11.2024
Gumy do żucia w kształcie papierosów na celowniku. „Normalizują zachowania, które są niebezpieczne dla zdrowia” Marta Dragan 15.11.2024
Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Jak catering dietetyczny może ułatwić życie osobom z wykluczeniami pokarmowymi i alergiami? Sprawdźmy! redakcja Hello Zdrowie 31.10.2024
Żywność wysokoprzetworzona zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci. Zagrożone są szczególnie kobiety Ewa Wojciechowska 23.10.2024
Materiały promocyjne Materiały promocyjne Kurkumina: przeciwzapalne źródło mocy Aleksandra Tchórzewska 28.08.2024
Glukozowa Królowa o popularnym napoju: „Nie ma pozytywnych skutków picia tego soku” Marta Dragan 28.08.2024
Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Jakie napoje i jedzenie do szkoły warto przygotować dla dziecka? redakcja Hello Zdrowie 23.08.2024
Artykuł sponsorowany przez markę Pueria Artykuł sponsorowany przez markę Pueria „Niedobór wapnia w diecie może mieć wpływ także na nasz nastrój…”. O ważnej roli wapnia dla organizmu, szczególnie w okresie ciąży, rozmawiamy z dietetyczką, specjalistką do spraw żywienia Agnieszką Piskałą-Topczewską Małgorzata Germak 10.07.2024
Życie z bulimią. „To, czego nie zjadłam, zalewałam płynem do mycia naczyń, bo wiedziałam, że wyrzucenie resztek do śmieci, mnie nie powstrzyma” Anna Korytowska 25.06.2024
Dwulatka zjadła „jagódkę” prosto z krzaka. Owoc okazał się trujący. Płukanie żołądka uratowało jej życie Marta Dragan 10.06.2024
Brzuch kortyzolowy, czyli dlaczego „tyjemy z powietrza”. Na nasze pytania odpowiada diabetolożka Agnieszka Przychodzień Ewa Podsiadły-Natorska 29.04.2024
„Możesz zatrzymać zmiany w swoim ciele, a stylem życia i dietą wpływać na hormony, cykl, libido i płodność” – przekonuje Klaudia Łakoma Jolanta Pawnik 08.04.2024
Prof. Ewa Stachowska: „Z wiekiem mikrobiota traci tak zwany rdzeń, ale zwiększa się jej różnorodność – jednak tylko wtedy, gdy starzejemy się zdrowo” Ewa Koza 25.03.2024
„Zjedz zupkę, bo mamusi będzie przykro” – mówisz tak do dziecka? „Nie tędy droga” – ostrzega psycholożka Ewa Wojciechowska 13.03.2024
„Lepsza od rewolucji będzie dieta szyta na miarę”. Klaudia Łakoma i Arkadiusz Matras mówią nam o tym, jak się nie dać insulinooporności Marta Szarejko 28.02.2024
Artykuł sponsorowany Artykuł sponsorowany Zalety wegetarianizmu – dlaczego warto ograniczyć mięso? redakcja Hello Zdrowie 26.02.2024
„Delektuj się pączkiem w trakcie spaceru”. Dietetyczka radzi, jak zdrowo przetrwać tłusty czwartek Ewa Wojciechowska 08.02.2024
Michał Korkosz „Rozkoszny”: „Jedzenie stało się częścią naszej kultury. My, Polacy, też już traktujemy je jako nasze niematerialne dziedzictwo” Ewa Wojciechowska 26.01.2024
Sok z kiszonych buraków ma same zalety. Warto go przygotować, zwłaszcza teraz Magdalena Bury-Motyl 28.12.2023
„Nie” dla parówek i croissantów na śniadanie. Oto czego jeszcze nie warto jeść na czczo Magdalena Bury-Motyl 28.12.2023
Jak ludzie przestali polować, a zaczęli biesiadować – historia zboża JEŚĆ CZY BYĆ Jolanta Pawnik 22.12.2023
Można było stracić za niego głowę lub otrzymać go w spadku – słodko-gorzkie oblicze cukru JEŚĆ CZY BYĆ Jolanta Pawnik 08.12.2023
Nigdy nie używaj papieru do pieczenia w ten sposób. Ten błąd jest szkodliwy dla zdrowia Marta Dragan 01.12.2023
Cukier brązowy to nie zawsze cukier trzcinowy. Jakie są różnice? Justyna Makowska-Tomalczyk 28.11.2023
Przechowywanie przypraw. Czy ma to znaczenie, gdzie się je trzyma? Justyna Makowska-Tomalczyk 17.11.2023
Alarmujące wyniki badań. Dzieci pijące colę mają zwiększoną skłonność do sięgania po alkohol Marta Dragan 14.11.2023
„Bardzo wielu pacjentów nabywa niedożywienia w szpitalu. Są oddziały, gdzie niedożywienie sięga 80-90 proc.” – alarmuje dr Przemysław Matras z Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Ewa Podsiadły-Natorska 08.11.2023