Kuchnia polska w wegańskim wydaniu? Tak, to możliwe! Anna Sudoł opowiada o kuchni roślinnej po polsku [WIDEO]
Wydawało ci się, że dieta wegańska to raczej domena Izraela i że Polsce do niej zupełnie nie po drodze? Nic bardziej mylnego.
Anna Sudoł, weganka i autorka kulinarnych e-booków, udowadnia, że przed laty w polskiej kuchni to nie roślin, a mięsa było mało. A i teraz jest mnóstwo tradycyjnych dań, które są roślinne. Oczywiście, są też dania kuchni polskiej, które są zupełnie niewegańskie, ale możemy je z powodzeniem zrobić w wersji roślinnej. Obejrzyj rozmowę z naszą gościnią i sama spróbuj wyczarować w kuchni coś pysznego!
Śledź nasz kanał na YouTubie, bo już niedługo pojawią się kolejne fragmenty rozmowy z Anną Sudoł. Dowiesz się z nich, jak zrobić wegańskiego grilla oraz jakie są roślinne zamienniki popularnych dań.
Polecamy

18.03.2025
Naukowcy nie mają wątpliwości: więcej dwutlenku węgla w atmosferze to więcej gorszej żywności. Pomoże dieta roślinna

20.02.2025
Dieta bezmięsna w polskich szkołach? Miasto robi eksperyment. „Dążymy do tego, by rozszerzyć menu”

08.05.2024
Przebadali pomidory z popularnych w Polsce dyskontów. „Mamy do czynienia z 'powracaniem’ w żywności pestycydów wycofanych z UE” – grzmią eksperci

09.04.2024
Małgorzata Rozenek-Majdan przeszła na dietę wegańską. „Białko jest demonizowane”
Podoba Ci
się ten artykuł?
się ten artykuł?